Quantcast
Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Στη Ξάνθη το 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Η συμβολή του φαρμακοποιού στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, όπως η διαχείριση του αναπνευστικού και ο σακχαρώδης διαβήτης, η έννοια της αυτοφροντίδας, η σημασία του εμβολιασμού, καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό φαρμακείο στο πλαίσιο της νέας κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας, θα αποτελέσουν αντικείμενα συζήτησης στο 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας – Θράκης που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι και οι Συνεταιρισμοί της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την ευθύνη του Φ.Σ. Ξάνθης. 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο Elisso στη Ξάνθη.

Στόχος του συνεδρίου είναι:

  • να ενισχύσει την επιστημονική υπόσταση του φαρμακοποιού,
  • να αναδείξει τον ρόλο του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,
  • να προβάλλει τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη,
  • να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το φαρμακείο του σήμερα: προκλήσεις και ευκαιρίες», στο οποίο συμμετέχουν οι κ.κ. Απόστολος Βαλτάς, αντιπρόεδρος Α’ ΠΦΣ, πρόεδρος Φ.Σ. Λέσβου, Σεραφείμ Ζήκας, γενικός γραμματέας ΠΦΣ, πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, πρόεδρος Φ.Σ. Θήβας, Αναστάσιος Τερζής, πρόεδρος Φ.Σ. Έβρου, Σίσσυ Ρακιτζή, πρόεδρος Φ.Σ. Καβάλας, Αλέξανδρος Τσαπέκος, πρόεδρος Φ.Σ. Ροδόπης και Αναστάσιος Ρόντσης, πρόεδρος Φ.Σ. Σερρών. 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η πρόεδρος του Φ.Σ. Ξάνθης, κα Δέσποινα Κάλφα, ενώ εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

– 9 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος.

– Σεμινάριο Ομοιοπαθητικής με θέμα «Βασικές αρχές της ομοιοπαθητικής – ο ρόλος του φαρμακοποιού».

Το συνέδριο απευθύνεται στους περισσότερους από 800 φαρμακοποιούς από τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, αλλά και από όλα τα μέρη της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, επισκεφτείτε το www.panmakthrakiko.gr.

Οι φαρμακοποιοί που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο θα λάβουν 12 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ.

alexpolisonline.com

Click to comment

Απάντηση

ΥΓΕΙΑ

Αυξάνονται οι θάνατοι κάθε μέρα από ηπατίτιδα | Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο ΠΟΥ

Άμεσα μέτρα κατά των ιών της ηπατίτιδας ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στη σημερινή του έκθεση που καταγράφει 3.500 θανάτους ημερησίως από την ασθένεια προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία.

Τα νέα στοιχεία που προέρχονται από 187 χώρες δείχνουν ότι ο εκτιμώμενος αριθμός θανάτων που οφείλονται σε ιογενείς ηπατίτιδες αυξήθηκε από 1,1 εκατομμύριο το 2019 σε 1,3 εκατομμύριο το 2022, σύμφωνα με την έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την έναρξη σήμερα της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Ηπατίτιδα.

Πρόκειται για «ανησυχητικές τάσεις» , σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Μεγκ Ντόχερτι, διευθύντρια του τμήματος του ΠΟΥ για τον HIV, την ηπατίτιδα και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Συνολικά κάθε μέρα 3.500 άνθρωποι πεθαίνουν στον κόσμο εξαιτίας λοίμωξης από ιογενείς ηπατίτιδες: το 83% από ηπατίτιδα B και το 17% από ηπατίτιδα C.

Οι επικαιροποιημένες εκτιμήσεις του ΠΟΥ δείχνουν ότι 254 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν με ηπατίτιδα B και 50 εκατομμύρια με ηπατίτιδα C το 2022.

Σε όλες αυτές τις χώρες, μόνον το 3% των ανθρώπων που ζούσαν με χρόνια λοίμωξη από ηπατίτιδα B είχαν λάβει αντιική θεραπεία στα τέλη του 2022. Όσον αφορά την ηπατίτιδα C, το 20% είχε λάβει θεραπευτική αγωγή. «Τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο κάτω από τον παγκόσμιο στόχο παγκοσμίως να λαμβάνει θεραπεία το 80% των ανθρώπων που ζουν με χρόνια ηπατίτιδα B και ηπατίτιδα C ως το 2030», υπογράμμισε η Ντόχερτι.

Ωστόσο τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μια ελαφριά βελτίωση σε σχέση με τα στοιχεία του 2019.

Όμως «παρά τις προόδους που έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο για την πρόληψη (…), ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται επειδή πολλοί λίγοι άνθρωποι από αυτούς που προσβάλλονται από ηπατίτιδα λαμβάνουν διάγνωση και θεραπεία», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Στην Αφρική εντοπίζεται το 63% των νέων λοιμώξεων από τον ιό της ηπατίτιδας B, αλλά μόνον στο 18% των νεογνών στην ήπειρο χορηγείται η δόση του εμβολίου κατά της ηπατίτιδας B μόλις γεννηθούν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παρά τη διαθεσιμότητα σε προσιτές τιμές γενόσημων φαρμάκων κατά της ιογενούς ηπατίτιδας, πολλές χώρες δεν έχουν την δυνατότητα να τα εξασφαλίσουν, επισημαίνει εκφράζοντας τη λύπη του ο ΠΟΥ και ζητεί τη λήψη «αμέσως μέτρων» για να αντιστραφεί αυτή η τάση, διευρύνοντας για παράδειγμα την πρόσβαση σε τεστ και διαγνωστικά μέσα.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία πουέχει προκηρύξει για τις 17 Απριλίου η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΕΙΝΑΠ που συνδικαλιστικά καλύπτει τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά.

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στις 17/04/24, μέρα γενικής απεργίας των σωματείων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.
  • Διπλασιασμός μισθών.
  • Διπλασιασμός προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Διπλασιασμός της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.
  • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
  • Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και την ΟΕΝΓΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 17/04/24».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αρνητική απάντηση για την δημιουργία Παιδιατρικής ΜΕΘ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ από το Υπ. Υγείας

Αρνητικό είναι το Υπουργείο Υγείας στο αίτημα πολιτών και φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με τη δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και λίγους μήνες και μετά από δύο τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν πρόσφατα, με το θάνατο ενός 5χρονου αγοριού από τη Θάσο και μίας 9χρονης από το Διδυμότειχο, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια για τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Θα πρέπει να σημειωθεί πως από τον Έβρο ως τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν μόλις 8 κλίνες ΜΕΘ για παιδιά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Σε απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται πως υπάρχουν κυρίως λόγοι οικονομικοί και πληθυσμιακοί που δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μίας ΜΕΘ Παίδων στην ΑΜΘ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en