Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί μερικοί άνθρωποι ιδρώνουν στο κεφάλι ή στα χέρια

Η εφίδρωση είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος, την αποφυγή της υπερθέρμανσής του και την προσαρμογή στο περιβάλλον. Ωστόσο μερικοί άνθρωποι ιδρώνουν και όταν το σώμα τους δεν χρειάζεται δρόσισμα.

Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να ιδρώνουν πάρα πολύ από την κορυφή ως τα νύχια ή μόνο σε συγκεκριμένα τμήματα του σώματος (κυρίως στις παλάμες, στα πέλματα, στις μασχάλες ή στο κεφάλι) με το υπόλοιπο δέρμα να μένει στεγνό.

Σε κάθε περίπτωση, η εφίδρωσή τους είναι τόσο έντονη ώστε μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις καθημερινές δραστηριότητές τους (π.χ. η εφίδρωση των χεριών τους εμποδίζει να κάνουν χειρωνακτικές εργασίες) και τις κοινωνικές τους συναναστροφές (αισθάνονται άσχημα ακόμα και να δώσουν το χέρι τους για χειραψία).

Μπορεί επίσης να πλήξει την υγεία του δέρματος, επειδή η αυξημένη υγρασία ευνοεί τις δερματικές λοιμώξεις. Τα συμπτώματα αυτά είναι ύποπτα για υπεριδρωσία, μία παθολογική κατάσταση που προσβάλλει το 3% του γενικού πληθυσμού και δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πασχόντων.

Πρωτοπαθής και δευτεροπαθής
Όπως εξηγεί ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική), στην υπεριδρωσία ιδρώνει κανείς τέσσερις έως πέντε φορές περισσότερο από το φυσιολογικό, με συνέπεια ο ιδρώτας του να είναι εμφανής, να ιδρώνει ακόμα κι όταν είναι ακίνητος, να μουσκεύουν τα ρούχα του, να «μουλιάζει» το δέρμα και να ξεφλουδίζει.
«Η υπεριδρωσία μπορεί να είναι πρωτοπαθής ή δευτεροπαθής», λέει.

«Η ακριβής αιτία της πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας παραμένει άγνωστη, αν και εικάζεται πως οφείλεται στην υπερδραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και ότι επιδεινώνεται από τα έντονα συναισθήματα, όπως το άγχος και η νευρικότητα. Αντίστοιχα, η δευτεροπαθής υπεριδρωσία είναι απόρροια ιατρικών καταστάσεων ή της λήψεως φαρμάκων ή συμπληρωμάτων.

Στις καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν δευτεροπαθή υπεριδρωσία συμπεριλαμβάνονται ο σακχαρώδης διαβήτης, η ουρική αρθρίτιδα, η εμμηνόπαυση, η παχυσαρκία, ο υπερθυρεοειδισμός, αλλά και τα κρυοπαγήματα, διάφοροι όγκοι, καθώς και τραυματισμοί (π.χ. στο κεφάλι)».
Παρότι και οι δύο τύποι υπεριδρωσίας προκαλούν υπερβολική παραγωγή ιδρώτα, έχουν αρκετές διαφορές.

«Η πρωτοπαθής υπεριδρωσία συνήθως εντοπίζεται σε ένα ή δύο σημεία και στις δύο πλευρές του σώματος. Αν δηλαδή ο πάσχων ιδρώνει στα χέρια, θα έχει υπερπαραγωγή ιδρώτα και στα δύο», λέει ο κ. Μιχελάκης. «Επιπλέον, η αυξημένη εφίδρωση συνήθως αρχίζει λίγη ώρα μετά το πρωινό ξύπνημα (πολύ σπάνια θα δουν οι ασθενείς τα σεντόνια και το μαξιλάρι τους βρεγμένα όταν ξυπνήσουν), παρατηρείται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και πρωτοεκδηλώνεται στην εφηβεία (η μασχαλιαία υπεριδρωσία και η υπεριδρωσία σε παλάμες και πέλματα σε μέση ηλικία 13 ετών)».

Αντιθέτως, η δευτεροπαθής υπεριδρωσία συνήθως είναι γενικευμένη ή αφορά μεγάλα τμήματα του σώματος, ενώ συχνά εκδηλώνεται και στη διάρκεια του ύπνου, ακόμα κι αν το δωμάτιο όπου κοιμάται ο πάσχων είναι κρύο. Επιπρόσθετα, η δευτεροπαθής υπεριδρωσία συνήθως παρουσιάζεται στην ενήλικη ζωή ή μπορεί να αρχίσει έπειτα από ένα ατύχημα, κρυοπάγημα ή την έναρξη μιας φαρμακευτικής αγωγής.
Ντροπή και άγχος
Αυτό που έχουν κοινό οι δύο τύποι είναι τα αισθήματα άγχους και ντροπής που προκαλούν στους πάσχοντες, οι οποίοι προσπαθούν διαρκώς να εφευρίσκουν τρόπους για να κρύψουν το πρόβλημά τους. Για παράδειγμα, ένας μαθητής ή φοιτητής με υπεριδρωσία μπορεί να αποφεύγει με κάθε κόστος να σηκώσει το χέρι του στην τάξη και να μην βγαίνει ραντεβού, ενώ οι ενήλικες ασθενείς συχνά ντύνονται με πολλές στοιβάδες ρούχων ή παίρνουν μαζί τους ρούχα για να αλλάζουν μέσα στην ημέρα.
Η υπεριδρωσία, όμως, είναι μία ιατρική κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ο Δρ. Μιχελάκης εξηγεί  τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς.

* Πηγαίνετε σε έναν δερματολόγο. Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, πρέπει πρώτα να διαγνωστεί σωστά. Ο δερματολόγος ιατρός μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό και να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.
* Προετοιμασθείτε κατάλληλα.

Κατά την επίσκεψή σας στον δερματολόγο πρέπει να μπορείτε να απαντήσετε σε βασικές ερωτήσεις, όπως αν ιδρώνει υπερβολικά πολύ και κάποιος στενός συγγενής σας, αν ιδρώνετε μόνο την ημέρα ή και τη νύχτα, πότε πρωτοπαρατηρήσατε ότι ιδρώνετε πολύ, πόσο συχνά αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα και αν έχετε παρατηρήσει ότι η εφίδρωσή σας σχετίζεται με συγκεκριμένες συνθήκες ή καταστάσεις (π.χ. με κάτι που φάγατε ή με την κατανάλωση αλκοόλ ή καφέ, με αγχώδεις καταστάσεις, με τη ζέστη κ.λπ.).

Για να τα απαντήσετε όλ’ αυτά ενδέχεται να χρειαστεί να κρατήσετε ημερολόγιο εφίδρωσης για λίγες εβδομάδες, ούτως ώστε να δείτε τι είχε προηγηθεί των επεισοδίων υπεριδρωσίας.
* Να χρησιμοποιείτε σωστά τα αντιιδρωτικά προϊόντα.

Κατ’ αρχάς πρέπει να βεβαιωθείτε πως το προϊόν που χρησιμοποιείτε είναι αντιιδρωτικό και όχι αποσμητικό. Και δεύτερον, φροντίστε να εφαρμόζετε το αντιιδρωτικό προϊόν σε στεγνό και καθαρό δέρμα το βράδυ, μετά το νυκτερινό μπάνιο και πριν την κατάκλιση. Το πόσο συχνά θα το χρησιμοποιείτε, όμως, θα το καθορίσει ο δερματολόγος ιατρός.

Να θυμάστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντιιδρωτικά προϊόντα σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος ιδρώνει πολύ (παλάμες, πέλματα, μασχάλες, πρόσωπο, στήθος, βουβωνική χώρα κ.λπ.), αρκεί να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του δερματολόγου σας και να τα έχετε δοκιμάσει πρώτα σε μια μικρή περιοχή του δέρματός σας.
Αν ιδρώνουν τα πόδια σας
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που εκδηλώνουν υπεριδρωσία στα πέλματα των ποδιών, διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μολύνσεων όπως η επιδερμοφυτία των μεσοδακτυλίων πτυχών (είναι γνωστή και ως «το πόδι του αθλητή»). Για να προστατευθείτε, ο Δρ. Μιχελάκης συνιστά τα εξής:

* Να φοράτε σανδάλια όσο πιο συχνά μπορείτε
* Να φοράτε παπούτσια από φυσικά υλικά (όπως το δέρμα) που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα.
* Να βγάζετε τα παπούτσια σας όταν δεν είναι απαραίτητο να τα φοράτε.
* Να μην φοράτε καθημερινά τα ίδια παπούτσια. Πρέπει να τα αφήνετε να στεγνώνουν εντελώς πριν τα ξαναφορέσετε.
* Να φοράτε κάλτσες που κρατούν την υγρασία μακριά από το δέρμα σας (θα το αναγράφουν στη συσκευασία τους).
* Να αλλάζετε κάλτσες τουλάχιστον μία φορά την ημέρα (ιδανικά να έχετε μαζί σας και ένα έξτρα ζευγάρι για να τις αλλάξετε μόλις βραχούν)
* Να πλένετε τις κάλτσες σας έπειτα από κάθε χρήση.
* Μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατάλληλα προϊόντα που βοηθούν όσο γίνεται στην απορρόφηση του ιδρώτα, αφού πρώτα συμβουλευθείτε τον δερματολόγο σας, ο οποίος θα σας προτείνει τις ενδεικνυόμενες θεραπείες αντιμετώπισης του προβλήματος, ανάλογα την περίπτωση (π.χ. botox κ.λπ.).

mixelakis_markos.jpg

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληρωμές με κάρτες από Δευτέρα σε ταξί, περίπτερα, ψιλικατζίδικα και λαϊκές αγορές

Ο χρόνος τελειώνει για χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις καθώς μέχρι την Δευτέρα 1η Απριλίου 2024, θα πρέπει να διαθέτουν POS και να δέχονται από τους καταναλωτές πληρωμές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. Στη λίστα των 35 επαγγελματικών κλάδων που είναι υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμές με κάρτες περιλαμβάνονται τα ταξί, τα περίπτερα, τα ψιλικατζίδικα, οι λαϊκές αγορές, το υπαίθριο εμπόριο και οι πάγκοι, οι ασφαλιστικοί πράκτορες και μεσίτες ακινήτων, τα θέατρα και κινηματογράφοι.

Στους επαγγελματίες που δεν εγκαταστήσουν POS και δεν αποδέχονται τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Τα πρόστιμα επιβάλλονται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου της Υπηρεσίας στην οποία υπάγονται τα ελεγκτικά όργανα που διαπίστωσαν την παράβαση. Σε περίπτωση που η υπηρεσία στην οποία υπάγονται τα ελεγκτικά όργανα δεν είναι αρμόδια για την επιβολή κύρωσης, τα πρόστιμα επιβάλλονται με απόφαση αρμοδίου οργάνου της Υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την επιβολή κύρωσης στην οποία διαβιβάζεται η σχετική έκθεση ελέγχου.

Το πρόστιμο των 1.500 ευρώ μειώνεται στο μισό αν:

  • Ο υπόχρεος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν της σχετικής πράξης και σε κάθε περίπτωση πριν την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής προβεί σε καταβολή του προστίμου. Η καταβολή αυτή συνεπάγεται την αυτοδίκαιη παραίτηση του υπόχρεου από κάθε δικαίωμα προσβολής ή αμφισβήτησης της πράξης επιβολής προστίμου.
  • Ο υπόχρεος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία αποδεικτικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει η χρήση τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών, μέσων πληρωμής με κάρτα και μέσων πληρωμής με υπηρεσίες άμεσης πληρωμής από λογαριασμό σε λογαριασμό. Πρόστιμα

Όσον αφορά τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 135.000 διασυνδέσεις σε όλη την Ελλάδα με το σύνολο των διασυνδέσεων μέχρι τέλος Απριλίου να εκτιμάται σε 250.000.

Με το νέο ποινολόγιο τα πρόστιμα για τους παραβάτες έγιναν αυστηρότερα και φτάνουν έως 300.000 ευρώ.

Ειδικότερα:

  • Για όσες υπόχρεες επιχειρήσεις δεν διασυνδέσουν εντός της προθεσμίας τα τερματικά τους μηχανήματα POS με τις ταμειακές μηχανές επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ, εφόσον τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα και 20.000 ευρώ για υπόχρεο διπλογραφικό. Τα πρόστιμα μειώνονται στο μισό για επιχειρήσεις που είναι που εγκατεστημένες σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους, (πλην των τουριστικών). Σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας τα πρόστιμα διπλασιάζονται και για κάθε επόμενη ίδια παράβαση τριπλασιάζονται.
  • Για παρόχους τερματικών POS που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις λειτουργίας και διασύνδεσης το πρόστιμο ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας, 300.000 ευρώ. Για όσους δεν αναβαθμίζουν τα τερματικά των οποίων είναι διαχειριστές, θα αίρεται η δήλωση συμμόρφωσης των τερματικών που διαθέτουν στην αγορά και θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ. Αν δεν έχει αναβαθμιστεί το σύνολο των τερματικών αλλά μόνο κάποια, προβλέπεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά τερματικό που δεν έχει αναβαθμιστεί.
  • Για εισαγωγείς και κατασκευαστές ταμειακών μηχανών επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και ανάκληση της άδειας καταλληλότητας του μοντέλου ταμειακής που δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
  • Για παρόχους εμπορικών/λογιστικών προγραμμάτων διαχείρισης (Enterprise Resource Planning, «ERP»), που δεν έχουν διασφαλίσει την συμβατότητα με τις ταμειακές μηχανές και τα τερματικά POS το πρόστιμα διαμορφώνεται σε 10.000 ευρώ, ενώ τα παραστατικά θα θεωρείται ότι εκδόθηκαν από μη εγκεκριμένη ταμειακή ή μη αδειοδοτημένο Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.
  • Για παρόχους υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης ταμειακών μηχανών ή προγραμμάτων διαχείρισης, οι οποίοι δεν δηλώνουν την πελατεία τους, προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά μη δηλωθέντα πελάτη, εκτός αν η παράβαση αφορά λιγότερο από το 15 % των πελατών ή αριθμητικά λιγότερους από 10 πελάτες.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κατώτατος μισθός | Σήμερα Παρασκευή η ανακοίνωση της αύξησής του

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου παρουσιάζεται στο υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση του υπουργείου Εργασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Την τελική απόφαση θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αργότερα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου της υπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου που θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει το νέο κατώτατο μισθό να αυξάνεται στα 830 ευρώ, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι τα 950 ευρώ μέχρι το τέλος της παρούσης τετραετίας.

Ωστόσο τα τέσσερα σενάρια για τον κατώτατο μισθό είναι τα εξής:

  • Το 1ο σενάριο προβλέπει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 5%. Αυτό σημαίνει ότι ο κατώτατος μισθός θα ανέβει στα 819 ευρώ, δηλαδή 39 ευρώ πάνω από τα σημερινά επίπεδα.
  • Το 2ο σενάριο προβλέπει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 5,5%, οδηγώντας τον στα 823 ευρώ, δηλαδή 43 ευρώ παραπάνω από σήμερα.
  • Το 3ο σενάριο προβλέπει αύξηση κατά 6%, δηλαδή κατά 47 ευρώ, και αυτό σημαίνει ότι ο κατώτατος από την 1η Απριλίου θα πρέπει να ανέβει στα 827 ευρώ.
  • Το 4ο σενάριο θέτει τον πήχη της αύξησης στο 6,5%. Σε αυτή την περίπτωση ο κατώτατος θα ανέβει στα 831 ευρώ, δηλαδή 51 ευρώ παραπάνω από σήμερα.

Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, με στόχο, το 2027, ο μέσος μισθός να είναι 1.500 ευρώ και ο κατώτατος 950 ευρώ.

Ποια επιδόματα αυξάνονται λόγω του κατώτατου μισθού

Όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο νέος κατώτατος μισθός θα αυξηθεί από την 1η Απριλίου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και πολλά επιδόματα. Αυτά είναι τα εξής:

  • Ειδική παροχή μητρότητας: Κατώτατος μισθός
  • Επίδομα γονικής αδείας: Κατώτατος μισθός
  • Βοήθημα λήξης ανεργίας: 13 ημερήσια επιδόματα
  • Βοήθημα τρίμηνης παραμονής στα μητρώα ανέργων: 15 ημερήσια επιδόματα
  • Επίδομα αποφυλακισμένων: 15 ημερήσια επιδόματα
  • Επίσχεσης εργασίας: 20 ημερήσια επιδόματα
  • Αφερεγγυότητας εργοδότη: Έως 3 μισθοί
  • Εποχικό οικοδόμων: το 70% των 37 κατ. ημερομ/θια
  • Εποχικό σμυριδεργάτων: το 70% των 50 κατ. ημερομ/θια
  • Εποχικό για καλλιτέχνες, θέατρα, τουρισμό: το 70% των 25 κατ. ημερομ/θια
  • Άλλα εποχικά (δασεργατών – ρητινοσυλλεκτών, καπνεργατών, αγγειοπλαστών -κεραμοποιών-πλινθοποιών και μισθωτών ναυπηγ/κής ζώνης): το 70% των 35 κατ. ημερομ/θια
  • Βοήθημα μη μισθωτών: Μηνιαίο επίδομα ανεργίας
  • Επίδομα εργασίας: 50% επιδόματος ανεργίας
  • Αποζημίωση μαθητών ΕΠΑ.Σ.: 75% κατ. ημερομησθίου
  • Επίδομα πρακτικής άσκησης (ΙΕΚ ΔΥΠΑ): 80% κατώτατου μισθού
  • Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας: Κατώτατος μισθός
  • Προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα: Κατώτατο ημερομίσθιο
  • Προγράμματα απασχόλησης: Επιδότηση 50% – 90% του κατώτατου μισθού
  • Για εργαζόμενους φοιτητές που συμμετέχουν σε εξετάσεις: 30 κατ. ημερομίσθια για τους προπτυχιακούς / 10 κατ. ημερομίσθια για τους μεταπτυχιακούς

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώνεται η απόφαση για τη Ρούλα Πισπιρίγκου | Πέφτει η αυλαία στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η ώρα της κρίσης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε, καθώς σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανακοινώνει την ετυμηγορία του σχετικά με την ενοχή ή όχι της κατηγορούμενης για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Χρειάστηκαν περίπου 15 μήνες ακροαματικής διαδικασίας και περισσότερες από 100 συνεδριάσεις, για να πέσει η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης. Οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι αποσύρθηκαν σε διάσκεψη στις 22 Μαρτίου, οπότε και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση που θα κρίνει την τύχη της κατηγορούμενης, η οποία έχει αρνηθεί σε όλους τους τόνους όσα της αποδίδονται.

«Κάθε μέρα πεθαίνει η κατηγορούμενη. Ζει με την προσδοκία μιας καλής απόφασης», ανέφερε στον επίλογο της πενθήμερης αγόρευσής του ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έδωσε πολύμηνη «μάχη» για να πείσει τους τακτικούς και λαϊκούς δικαστές ότι η εντολέας του είναι αθώα.

Αλλά και η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία ήταν παρούσα στο σύνολο σχεδόν των συνεδριάσεων του δικαστηρίου, στην απολογία της, η οποία διήρκησε εννέα ημέρες, αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού της.

«Έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που είναι το χειρότερο για μια μάνα. Απευθύνομαι στη δικαιοσύνη κι ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Δεν την ξέρω… Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παιδί μου, θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου», είπε κλείνοντας την απολογία της.

Ωστόσο, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης για την οποία, στο διά ταύτα της 12ωρης αγόρευσής της, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει εστιάζοντας, μάλιστα, στο κίνητρο.
«Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για τον θάνατο είναι να τρελαθεί! Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Οι δικαστές για να οδηγηθούν στην οριστική κρίση τους μελετούν το πλήθος του αποδεικτικού υλικού, αλλά και τις μαρτυρίες περισσότερων από 60 προσώπων που ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα σε μια προσπάθεια να εισφέρουν στη διαδικασία όσα γνωρίζουν και να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της ιστορίας της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχασε τρία παιδιά. Η οικογενειακή τραγωδία σύντομα τράβηξε το ενδιαφέρον των Αρχών που άρχισαν να αναζητούν τα αίτια του θανάτου των παιδιών. Η αποκάλυψη για τη φονική δόση κεταμίνης που εντοπίστηκε στην Τζωρτζίνα σηματοδότησε ραγδαίες εξελίξεις που οδήγησαν στη σύλληψη της κατηγορούμενης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης βρέθηκαν στο επίκεντρο των ερευνών, καθώς η εκρηκτική σχέση τους, που οδηγήθηκε σε διαζύγιο, σύμφωνα με τις Αρχές, φαίνεται να συνδέεται με τους θανάτους των παιδιών.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος αρχικά βρέθηκε στο πλευρό της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά τις αποκαλύψεις στέκεται απέναντί της και πλέον την κατηγορεί ευθέως ότι σκότωσε τα παιδιά τους ζητώντας την καταδίκη της.

Στην περίπτωση που η κρίση του δικαστηρίου είναι καταδικαστική η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισόβια κάθειρξη και η τελική ποινή θα εξαρτηθεί από το αν θα της αναγνωριστούν ελαφρυντικά τα οποία και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Πάντως, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα εξακολουθήσει να κάθεται στο εδώλιο και τους επόμενους μήνες, καθώς είναι ήδη σε εξέλιξη η δεύτερη δίκη της για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en