ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στη Νίκαια χτυπά η καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων, έκλεισε η εθνική

Επ’ αόριστον έκλεισε από χθες η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση προς Αθήνα στο ύψος της Νίκαιας, όπου συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Το μήνυμα των αγροτών προς την κυβέρνηση έστειλε με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, τονίζοντας πως παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, το μπλόκο της Νίκαιας θα στηθεί και θα ενισχυθεί. «Την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας ξεκληρίζει δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Ήδη, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, είναι στημένα αγροτικά μπλόκα. Όλοι επιμένουμε πως τα αιτήματά μας είναι δίκαια και θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε γιατί πρέπει να ζήσουμε» επέμεινε.

Πώς γίνεται η εκτροπή της κυκλοφορίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη διεξάγεται κανονικά ενώ η Τροχαία κατευθύνει τα οχήματα που κινούνται προς Αθήνα στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου, μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου. Στη συνέχεια μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου. Τα οχήματα που κινούνται στην παλιά εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, κάνουν αναστροφή προς Λάρισα στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας και μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου.

Τι αποφασίζουν οι αγρότες σε Μαγνησία και Σέρρες

Μάλλον υποτονική είναι η εικόνα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Χθες στον κόμβο του Αερινού δεν συγκεντρώθηκαν παρά μόνο τέσσερα τρακτέρ ενώ έως την Κυριακή αναμένεται να φτάσουν τα τριάντα. Στην αερογέφυρα της Χλόης δεν έγινε συγκέντρωση από τους αγρότες του Βελεστίνου, ενώ στα χωριά της Μαγνησίας, στον θεσσαλικό κάμπο, επικρατούσε ανάλογη εικόνα. Στο Στεφανοβίκειο δεν παρατάχθηκαν περισσότερα από 15 τρακτέρ στην πλατεία του χωριού, ενώ στο άλλο κεφαλοχώρι της περιοχής, στον Ριζόμυλο, τα τρακτέρ παρέμειναν στα γκαράζ και στις αυλές των αγροτών.

Ο αγρότης Δημήτρης Λουφόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι θα αποφασίσουν έως την Κυριακή για το τι θα κάνουν οι αγρότες της περιοχής.

Στον Αλμυρό, που ανέκαθεν έστηνε ένα από τα μεγαλύτερα και δυναμικότερα μπλόκα πανελλαδικά, στον κόμβο των Μικροθηβών, με την συμμετοχή και αγροτών από τα Φάρσαλα, εξακολουθεί να υπάρχει προβληματισμός και απροθυμία για νέες κινητοποιήσεις και προσανατολίζονται στην υποβολή υπομνήματος προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Ανασταλτικός παράγοντας είναι, πλην των κακών καιρικών συνθηκών, και η συγκεκριμένη χρονική περίοδος, αφού σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν οι αγροτικές εργασίες.

Οι αγρότες των Σερρών από την πλευρά τους βρίσκεται σε πιο δυναμική κινητοποίηση και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κινηθούν ακόμη και αιφνιδιαστικά προς το μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Χθες για δεύτερη ημέρα επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο τελωνείο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα. «Έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα» διεμήνυσαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα.

Στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα από 100 τρακτέρ ενώ σύμφωνα με δηλώσεις αγροτών πολλά αγροτικά οχήματα δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο σημείο είτε επειδή δεν έπαιρναν μπροστά λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας είτε γιατί εμποδίζεται η προσέλευσή τους από αστυνομικές δυνάμεις.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version