Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι αγρότες

Σε στάση αναµονής βρίσκονται οι αγρότες στα µπλόκα, οι οποίοι περιµένουν να οριστεί «ραντεβού» µε διυπουργική επιτροπή για την επίλυση των προβληµάτων τους, ενώ την ίδια στιγµή απειλούν και με κάθοδο µε τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, αν δεν υπάρξουν εξελίξεις. Το μεσημέρι της Κυριακής (10/2) συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή των αγροτών στο µπλόκο της Νίκαιας και έδωσε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση. Αν δεν έχει υπάρξει ραντεβού τότε θα συνεδριάσουν ξανά το απόγευµα. Πάντως όπως διαπιστώνουν οι επικεφαλής των αγροτών, οι φετινές κινητοποιήσεις δεν έχουν τη δυναµική, τον παλµό και τη συµµετοχή που είχαν παλαιότερες κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (9/2), οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου προχώρησαν σε ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών.

Εν τω μεταξύ, σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Ναυπλίου – Μυκηνών στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου προχώρησαν χθες στις 12 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Αργολίδας. Ενημέρωσαν πως θα παραμείνουν στο σημείο τουλάχιστον μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Το πρωί της Δευτέρας (11/2), οι αγρότες των Σερρών προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της εφορίας της πόλης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει. Να θυμίσουμε ότι οι αγρότες είναι στο μπλόκο  του Λευκώνα από τις 28 Ιανουαρίου.

Συνεπείς και πιστοί στο ραντεβού τους ήταν οι αγρότες της Μαγνησίας, οι οποίοι μαζεύτηκαν στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας στον περιφερειακό δρόμο της πόλης, στο ύψος της Ιωλκού, για το Πανμαγνησιώτικο συλλαλητήριο, όπου ως μια «γροθιά», κατέβηκαν στην πόλη με τρακτέρ και εκατοντάδες αγροτικά οχήματα. Ακολούθησε η στάθμευση των οχημάτων στην παραλία του Βόλου και από εκεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τελική κατάληξη το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπου κατέθεσαν το ψήφισμά τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:
Στον κόμβο Δερβενίου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας
Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθήνας
Στο νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας
Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
Στο νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
Στο νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης
Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου
Στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής

Ο Βαγγέλης Μπούτας στο μπλόκο της Νίκαιας
Στο μεταξύ το απόγευμα της Παρασκευής (8/2), στο μπλόκο της Νίκαιας βρέθηκε o Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, ο οποίος είναι σε ανάρρωση μετά τον πολύ βαρύ τραυματισμό του σε ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του την ώρα της δουλειάς. Τον υποδέχτηκαν με συγκίνηση οι συνάδελφοί του, που αμέσως άνοιξαν συζήτηση μαζί του. Συγκινημένος κι εκείνος είπε: «Όλο αυτό το διάστημα μου λείψατε πολύ, όπως μου λείπει και η καθημερινή παρουσία μου εδώ στο μπλόκο»

Αναφερόμενος στην απόφαση για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης στο ύψος των σηράγγων των Τεμπών, το μεσημέρι του Σαββάτου (9/2), τόνισε: «Και τα Τέμπη θα κλείσουμε και ό,τι άλλο χρειαστεί θα κάνουμε γα ν’ αυξήσουμε την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση. Παλιότερα πήγαμε με τρακτέρ μέχρι την Αθήνα.Το αγροτικό κίνημα έχει μεγάλη πείρα και πρέπει συνεχώς να την αξιοποιούμε».

Κι απαντώντας σε κείνους που κατηγορούν τους αγρότες ότι κλείνοντας τους δρόμους πλήττουν άλλες «κοινωνικές ομάδες»,  επεσήμανε: «Οι αγρότες δε θέλουμε να έλθουμε σε αντίθεση κι αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αντίθετα, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμπαραταχθούν στον αγώνα μας κι είναι πολύ σημαντικό το κύμα εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται. Στον αγώνα μάς βγάζουν τα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης που μας δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και η ΚΑΠ της ΕΕ και στα μπλόκα και στο κλείσιμο των δρόμων μάς σπρώχνει η κυβερνητική άρνηση να δώσει τις λύσεις που ζητάμε. Αν, λοιπόν, υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις – ο κάθε αγώνας έχει επιπτώσεις – φταίχτης είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της».

Για τους ισχυρισμούς του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης,  Στ. Αραχωβίτη, ότι  η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει τα αγροτικά αιτήματα, είπε: «Ο υπουργός λέει, συνειδητά, ψέματα. Ας μας πει συγκεκριμένα, ποιό από τα αιτήματά μας έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση; Το αφορολόγητο πετρέλαιο και τη μείωση της τιμής στο αγροτικό ρεύμα; Τις κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα και την αντιμετώπιση του αίσχους των “ανοιχτών” τιμών; Την κατάργηση της φορολόγησης με τεκμήρια διαβίωσης και τη δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με αύξηση των αγροτικών συντάξεων; Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και τη χρηματοδότησή του από το κράτος για να αποζημιώνει το σύνολο των ζημιών; Την προστασία των σπιτιών και των χωραφιών  από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για τα «κόκκινα» δάνεια; Την κατάργηση των «αγροτοδικείων»; Τίποτα από αυτά και από όλα τα άλλα αιτήματα που είναι τα ίδια από το 2016,  δεν έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά, τις κατηγόριες του υπουργού πως οι αγρότες δεν θέλουν συνάντηση με την κυβέρνηση, υπογράμμισε: «Ας τ’ αφήσει τα σάπια ο υπουργός. Αυτός δεν είπε ότι είναι αναρμόδιος για πολλά από τα αιτήματά μας; Γιατί, λοιπόν, να τον ξανασυναντήσουμε; Ζητήσαμε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών για να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα συγκεκριμένα αιτήματά μας. Όπως παλιότερα είχαμε συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Γιατί το αρνείται τώρα η κυβέρνηση; Ο κ. Δραγασάκης, που καθημερινά συναντιέται με τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους για τα δικά τους αιτήματα, δεν έχει λίγη ώρα να δει τους αγρότες;»

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΥΠΑ | Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Αναρτήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, της νέας διαδικτυακής δράσης επαγγελματικής κατάρτισης, με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση, με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η κατάρτιση πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι πίνακες βρίσκονται στη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis.

Σε κάθε ωφελούμενο του προγράμματος θα αποσταλεί άμεσα από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό e-mail για την οριστική επιλογή του και για τα επόμενα βήματα σχετικά με την εγγραφή του στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων.

Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν αρχικά να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, τα οποία, στη συνέχεια, θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ, μέσω μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αναδείξει τα προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που θα κληθεί μετά κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει, ενώ το περιεχόμενό τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με το προσωπικό προφίλ τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΥΠΑ συνεχίζει τις επιτυχημένες συνεργασίες υλοποίησης δράσεων επαγγελματικής κατάρτισης σε συνεργασία με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη | Έκαναν πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ με κρυψώνα τη φόδρα του μπουφάν και έδειραν υπάλληλο για να ξεφύγουν

Πλιάτσικο σε δύο σούπερ μάρκετ τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 27/3 τέσσερα άτομα. Στη μία περίπτωση μάλιστα, χτύπησαν υπάλληλο του καταστήματος για να ξεφύγουν.

Δύο από τα τέσσερα άτομα και ειδικότερα μια 27χρονη και μια 16χρονη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr οι δύο κοπέλες μαζί με τους δύο συνεργούς τους, αφαίρεσαν -σε δύο περιπτώσεις χθες- με τη μέθοδο της απασχόλησης και της απόκρυψης εντός του μπουφάν σε διαμορφωμένη φόδρα, από καταστήματα – σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Ευόσμου, φιάλες ελαιόλαδου και διάφορα προϊόντα.

Η 27χρονη στην δεύτερη περίπτωση προκειμένου να διατηρήσει τα αφαιρεθέντα προϊόντα και να διαφύγει από το κατάστημα επιτέθηκε στην υπεύθυνη του καταστήματος ενώ ο συνεργός τη χτύπησε στο πρόσωπο.

Οι συνεργοί των δύο γυναικών αναζητούνται ενώ οι δύο συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en