ΔΡΑΜΑ

Στην τελική ευθεία για την λειτουργία των Φυλακών Νικοφόρου-Σήμερα η παράδοση-παραλαβή

Πραγματοποιείται σήμερα στον Νικηφόρο η τελετή παράδοσης –παραλαβής του καταστήματος Κράτησης (Φυλακών) παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου, ο οποίος βρίσκεται από χθες Τετάρτη στην Δράμα.

Η λειτουργία των φυλακών αναμένεται τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο Οκτώβριο και ανοίγει το δρόμο για την Πειθαρχική Φυλακή Δομοκού, η οποία έρχεται ως συνέχεια των πολυσυζητημένων φυλακών Γ΄ Τύπου, που εκτιμάται, ότι θα ανοίξει με τη νέα της μορφή το πολύ 15 μέρες μετά.

Το Κατάστημα Κράτησης Δράμας πληροί σύγχρονες προδιαγραφές, είναι συνολικής δυναμικότητας 600 θέσεων κρατουμένων και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήρως εξοπλισμένη μονάδα υγείας, εγκαταστάσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το σωφρονιστικό προσωπικό, το οποίο θα απασχοληθεί στο ΚΚ Δράμας ανέρχεται στα 258 άτομα διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

Οι προσλήψεις αποφασίστηκε να γίνουν εκτός ΑΣΕΠ αλλά υπο την εποπτεία του, όπως ακριβώς έγιναν και οι προσλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών στην αστυνομία

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version