ΚΑΒΑΛΑ

Στην ανάκριση η «όμορφη γειτονιά»

Ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής βρέθηκε χθες στο γραφείο του ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την απολογία του, σχετικά με την υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη. Πρόκειται για την υπόθεση που είναι γνωστή ως Δημοτικό έργο «όμορφη γειτονιά».

Η ιστορία αρχίζει το 2010. Το έργο είχε δρομολογηθεί με ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου όταν έγκριση ανακεφαλαιωτικού πίνακα από το δημοτικό συμβούλιο έδωσε στο έργο μια άλλη τροπή. Υπήρξε καταγγελία στη δικαιοσύνη και τώρα κατηγορούμενοι φέρονται να είναι, ο κ. Σιμιτσής, ο κ. Νίκος Δημητριάδης, ο ανάδοχος του έργου και τρεις δημοτικοί υπάλληλοι, γιατί σε γενικές γραμμές το έργο δεν εκτελέστηκε σωστά.

Η κατηγορία επί της ουσίας αναφέρει ότι ο Δήμος Καβάλας, μέσα από αυτή την εργολαβία σε διάφορα σημεία της πόλης, εκτέλεσε κι έργα που ήταν υποχρέωση της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΚ. Οι καταγγελίες υποχρέωσαν τη δικαιοσύνη ν΄ ασχοληθεί με την υπόθεση – όπως έχει γίνει ήδη γνωστό – η οποία βρίσκεται στην ανάκριση κι όλοι όσοι κατηγορούνται προετοιμάζουν ή καταθέτουν την απολογία τους.

Το έργο θα ερευνηθεί περαιτέρω. Η πλευρά των κατηγορούμενων ισχυρίζεται ότι η έρευνα επί των λεπτομερειών του έργου θ΄ αποδείξει ότι το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί.

proininews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version