Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπέρ του νέου οδικού άξονα Καβάλας Δράμας ο Μάκης Παπαδόπουλος (video)

image_print

Σκληρή κριτική στην δήμαρχο Καβάλας και στον επικεφαλή της παράταξης ,ανοιχτή πόλη Κωστή Σιμιτσή, άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος. Καθώς στο κρίσιμο θέμα για την ολοκλήρωση των μελετών για τον νέο οδικό άξονα που θα συνδέει την Καβάλα με την Δράμα όπως  χαρακτηριστικά δήλωσε,λάκισαν. Ενώ ο ίδιος τοποθετήθηκε υπέρ την έναρξης των μελετών του οδικού άξονα.

Δελτίο τύπου 

«Εδώ και μερικές εβδομάδες συζητάμε συνεχώς για τον οδικό άξονα Ε61 (που θα συνδέει την Καβάλα, τη Δράμα και τις Σέρρες με τον μεγάλο διευρωπαϊκό άξονα Θεσσαλονίκη – Σόφια – Κεντρική Ευρώπη). Ο άξονας αυτός είναι πολύ σημαντικός, γιατί θα δώσει τη δυνατότητα στην Καβάλα να συνδεθεί με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, θα ευνοήσει το εμπορικό λιμάνι και θα φέρει περισσότερους τουρίστες στην περιοχή μας. 3 φορές έχει έρθει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση εκτέλεσης ερευνών για την όδευση του οδικού άξονα Ε61 από τον κόμβο του Αμυγδαλεώνα και 3 φορές αναβλήθηκε η λήψη απόφασης με τη δικαιολογία της καλύτερης ενημέρωσης και της αλλαγής της όδευσης του δρόμου από το αισθητικό δάσος του Αγ. Σίλα. ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;

Όλες αυτές τις ημέρες διαπιστώσαμε ότι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΟΥΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΤΣΑΝΑΚΑ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ. ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ «ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ» ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ αντί να περισώσουν το έργο! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!

Τι μας είπε η κυρία Τσανάκα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Ότι εδώ και 2 χρόνια δεν γνώριζε τι γινόταν με τον σχεδιασμό του έργου, ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες ζήτησε ενημέρωση από το Τεχνικό Επιμελητήριο και ότι φταίει η εταιρεία και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ που δεν ενημέρωσαν τον Δήμο! Τι μας είπε επίσης ο τέως Δήμαρχος και τέως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής; Ότι ο Δήμος Καβάλας δεν κλήθηκε ποτέ σε διαβούλευση επί δικής του θητείας και ότι και αυτός δεν γνώριζε τι συνέβαινε με την εξέλιξη του έργου επί των δικών του θητειών! ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΕ ΑΓΝΟΙΑ, ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΤΟΛΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ…

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, χωρίς να χρειάζεται να αντιδράσουν οι κάτοικοι, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο ένα μεγάλο μέρος του δάσους και χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των μελετών. ΑΝ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΣΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ. Επικοινώνησαν ποτέ με την εταιρεία να ζητήσουν να δουν τα σχέδια του έργου; Πώς μπόρεσε δηλαδή ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Αμυγδαλεώνα να πάρει τα σχέδια από την εταιρεία μέσα σε 1 μέρα και δεν μπόρεσε η κυρία Τσανάκα ή ο κύριος Σιμιτσής; Τα ζήτησαν ποτέ;Πώς αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να συμφωνήσει στην εκπόνηση των ερευνών; Χωρίς να γνωρίζει όλα τα σχέδια που υπάρχουν διαθέσιμα;

Ειδικά ο κύριος Σιμιτσής, μετά από 2 θητείες Δήμαρχος και μία θητεία Πρόεδρος της ΠΕΔ, θα έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό του και να μην εξευτελίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείνοντας τεχνικές λύσεις που το ίδιο το Τεχνικό Επιμελητήριο παραδέχτηκε ότι είναι «όνειρο απατηλό». Τόση άγνοια και απροσεξία σε πρώην Δήμαρχο δεν συγχωρείται.

 

Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη.

1. ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:  Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέψουμε το δάσος, αλλά συγχρόνως δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσουμε ένα έργο που θα βελτιώσει τη θέση της Καβάλας στον ευρύτερο ανταγωνισμό. Χάσαμε ευκαιρίες να χρηματοδοτηθεί η Περιμετρική, δεν θέλουμε να χάσουμε άλλη ευκαιρία για ένα ακόμη σημαντικό έργο. Οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα καλά κάνουν και διαμαρτύρονται, γιατί εκείνοι βιώνουν τις συνέπειες της αδιαφορίας, της ατολμίας και της ανευθυνότητας του κυρίου Σιμιτσή και της κυρίας Τσανάκα.

2. ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ: Θα είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Δήμαρχος, για να ισοσταθμίσει τις καθυστερήσεις που η ίδια δημιούργησε με την ατολμία της.

 

Η δημοτική μας παράταξη είχε επισημάνει στη Δημοτική Αρχή την αξία του οδικού άξονα Ε61, όταν υπέβαλε γραπτώς τις απόψεις της για την α’ φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου (στις 26 Μαρτίου 2015). Τα οφέλη από την κατασκευή του αναμένεται να είναι πολλά, αν συγκρίνει κανείς τα δεδομένα που υπάρχουν για έναν άλλο δρόμο παρόμοιου επιπέδου: τον κάθετο άξονα Κομοτηνή – Νυμφαία – Κάρτζαλι, για τον οποίο υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει φέρει 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες στην Περιφέρειά μας!

Με την ευκαιρία της ειδικής σύσκεψης που θα γίνει στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ζητούμε από όλους τους πολιτικούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και από τους εκπροσώπους της εταιρείας, να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο ώστε να βρεθεί τεχνικά βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίζει το μικρότερο κόστος για το περιβάλλον και τους κατοίκους του Αμυγδαλεώνα, ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ: ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ».

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα: Φοιτητές της Γρανάδας στο Κέντρο Κοινότητας

Ενημερωτική δράση του Κέντρου Κοινότητας και του Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Δράμας με φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας.
image_print

Ενημερωτική δράση με τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026 από το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Δράμας.

Οι φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο των κοινωνικών δομών του Δήμου και να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

Η δράση φιλοξενήθηκε στο «Μαρμάρινο Σπίτι», στον Πολιτιστικό Χώρο της ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, και εντάχθηκε στις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας και ενίσχυσης της διαπολιτισμικής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης, συμβουλευτικής, διασύνδεσης με κοινωνικές παροχές και προώθησης της κοινωνικής ένταξης που προσφέρουν το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δράση «Το Νησί της Συμπερίληψης», η οποία λειτουργεί ως εργαλείο ενημέρωσης και εκπαίδευσης γύρω από τις αρχές της ισότητας, της αποδοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να εξασκήσουν την ελληνική γλώσσα σε πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας, να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας των κοινωνικών δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να ανταλλάξουν απόψεις για την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και τη συμπερίληψη.

Παράλληλα, η συνάντηση ανέδειξε τη σημασία της ανταλλαγής καλών πρακτικών και της συνεργασίας μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο Δήμος Δράμας επισημαίνει ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του συνεχίζουν να αναπτύσσουν δράσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα, με στόχο την προώθηση της γνώσης, της συμμετοχής και της κοινωνικής ένταξης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα: Φοιτητές από την Ισπανία γνώρισαν το «Ώρα να Μιλήσεις ΙΙ»

Δράμα - Επίσκεψη φοιτητών στο έργο Ώρα να Μιλήσεις ΙΙ - 2026
image_print

Την Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας επισκέφθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2026 φοιτητές και φοιτήτριες του 14ου Θερινού Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας, Μετάφρασης και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Γρανάδας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Θερινού Προγράμματος, το οποίο τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, κ. Μορφακίδη, και φιλοξενεί κάθε χρόνο συμμετέχοντες από διαφορετικές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενο έργο «Ώρα να Μιλήσεις ΙΙ», καθώς και για τις δράσεις της Ένωσης Κυριών Δράμας στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας και το επιστημονικό προσωπικό του έργου παρουσίασαν το αντικείμενο, τους στόχους και την έως τώρα πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Δράμα - Επίσκεψη φοιτητών στο έργο Ώρα να Μιλήσεις ΙΙ - 2026

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και υποστήριξης, καθώς και στα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στην αυξανόμενη διάσταση του φαινομένου της έμφυλης βίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας, της ανταλλαγής καλών πρακτικών και της ανάπτυξης κοινών δράσεων πρόληψης και υποστήριξης.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε δεξίωση στον αίθριο χώρο της Ένωσης, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα και να ακούσουν ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Το έργο «Ανάπτυξη δράσεων πρόληψης – καταπολέμησης έμφυλης βίας “Ώρα να Μιλήσεις ΙΙ”» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2021–2027», στην προτεραιότητα «Κοινωνική Ενσωμάτωση και αντιμετώπιση της φτώχειας (ΕΚΤ+)».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας.

 
Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε το έργο για την Ιατρική ΔΠΘ

Αλεξανδρούπολη - Νέες εγκαταστάσεις Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ - 2026
image_print

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή της Δραγάνας. Το έργο, προϋπολογισμού 10.856.100,02 ευρώ, περνά άμεσα σε φάση υλοποίησης και χαρακτηρίζεται στρατηγικής σημασίας για την εκπαίδευση και την υγεία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η νέα πανεπιστημιακή υποδομή θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 6.014 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει σύγχρονους χώρους διδασκαλίας, διοίκησης και εξυπηρέτησης των φοιτητών και του προσωπικού της Ιατρικής Σχολής.

Άμεση έναρξη των εργασιών

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, η ΕΚΤΕΡ Α.Ε. αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις κατασκευαστικές εργασίες.

Η διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, προχώρησε προηγουμένως στη σύνταξη και την έγκριση επικαιροποιημένης στατικής μελέτης εφαρμογής.

Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θεωρήθηκε απαραίτητη για να ξεπεραστούν οι τεχνικές εκκρεμότητες και να τεθεί το έργο σε πλήρη τροχιά υλοποίησης.

Τι περιλαμβάνει το νέο συγκρότημα

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου τριώροφου κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει τις βασικές εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του Τμήματος Ιατρικής.

Στο νέο συγκρότημα θα διαμορφωθούν:

  • αμφιθέατρα
  • αίθουσες διδασκαλίας
  • χώροι γραμματείας
  • βοηθητικοί και λειτουργικοί χώροι

Οι χώροι κύριας χρήσης θα καλύπτουν 4.066 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι βοηθητικοί χώροι θα εκτείνονται σε επιφάνεια 730 τετραγωνικών μέτρων.

Σύνδεση με το υπό ανέγερση κτίριο

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η κατασκευή υπαίθριου στεγασμένου διαδρόμου-στοάς.

Η συγκεκριμένη υποδομή θα συνδέει λειτουργικά το νέο συγκρότημα με το υπό ανέγερση Κτίριο 1, διευκολύνοντας την καθημερινή μετακίνηση φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Η σύνδεση των κτιρίων αποτελεί βασικό στοιχείο του συνολικού σχεδιασμού, καθώς επιδιώκεται η δημιουργία ενός ενιαίου και λειτουργικού ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο

Το έργο περιλαμβάνει εκτεταμένες παρεμβάσεις και στον εξωτερικό χώρο του συγκροτήματος.

Προβλέπονται ασφαλτοστρώσεις και πλακοστρώσεις, διαμόρφωση καθιστικών, δημιουργία ζωνών υψηλού και χαμηλού πρασίνου, καθώς και εγκατάσταση χλοοτάπητα.

Οι παρεμβάσεις αυτές αποσκοπούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας, της λειτουργικότητας και της συνολικής αισθητικής της Πανεπιστημιούπολης.

Χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους

Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2021-2027» και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας 4Α «Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής».

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

Με την ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσεων, η Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ αναμένεται να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές, ικανές να υποστηρίξουν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο της και να ενισχύσουν περαιτέρω τον ακαδημαϊκό και υγειονομικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en