ΕΒΡΟΣ

Σοκ έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος 23χρονης από τα Λιμενάρια Θάσου

Έχει προκαλέσει ΣΟΚ στην κοινωνία της Θάσου και όχι μόνο ο θάντος της 23χρονης από ηλεκτροπληξία.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σε διαμέριμα στη Βουλγαρία. Η 23χρονη Σωτηρία Σαλταρή, με καταγωγή από τα Λιμενάρια Θάσου, βρισκόταν εκεί με τον 30χρονο φίλο της, τον γνωστό και στην Καβάλα Βούλγαρο χορευτή Bozhidar Gugushev ( με το προσωνύμιο Τέο).

Ακόμη διερευνώνται οι συνθήκες του δυστυχήματος και περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα δύο διαφορετικών ιατροδικαστικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με  τις πληροφορίες που δίνει ο φίλος της, το ατυχές περιστατικό σημειώθηκε ώς εξής:

Καθώς έκανε ντούζ ο ίδιος άρχισε να τον χτυπά το ρεύμα και η σύντροφός του επιχείρησε να τον τραβήξει έξω. Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα, όπως λεέι ο ίδιος, να σωθεί αυτός αλλά το ρεύμα να χτυπήσει θανάσιμα την κοπέλα του.

Οι πληροφορίες όμως για το πώς ακριβώς προκλήθηκε η ηλεκτροπληξία είναι πολύ συγκεχυμένες, καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το τι ακριβώς έκανε την ώρα του δυστυχήματος η άτυχη κοπέλα.

Τα αίτια θανάτου της διαπιστώθηκαν από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην Βουλγαρία.

Οι γονείς της κοπέλας που έσπευσαν στη γειτονική χώρα για να παραλάβουν το πτώμα της κόρης τους ζήτησαν να γίνει εκ νέου ιατροδικαστική εξέταση και στην Ελλάδα.Πράγμα το οποίο έγινε.

Μιλώντας στην εβδομαδιαία εφημερίδα « Η Θασιακή », ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης επιβεβαίωσε για αρχή ότι ο θάνατος επήλθε από ηλεκτροπληξία. Στη συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « από την ιατροδικαστική απόφαση προέκυψαν κι άλλα ευρήματα ». Ωστόσο απέφυγε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, σεβόμενος όπως είπε την επιθυμεία της οικογένειας.

Οι φειδωλές όμως δηλώσεις που έκανε ο ιατροδικαστής έρχονται να εντείνου το κλίμα της “καχυποψίας” που ήδη όμως υπάρχει στους οικείου της άτυχης αυτής κοπέλας. Αυτό όμως που δεν μπορεί να εξηγηθεί είναι το πώς είναι δυνατόν να χτυπάει το ηλεκτρικό ρεύμα τον φίλο της και την ώρα που σπαύδει η φίλη του να τον σώσει να μην τραυματίζονται και οι δύο θανάσιμα αλλά να σώζεται μόνο το πρώτο θύμα της ηλεκτροπληξίας.

Ποιά ήταν η 23χρονη Ρία

Η 23χρονη Ρία καταγότας από τα Λιμενάρια Θάσου. Έλλειπε όμως πολλά χρόνια από την Θάσο και ζούσε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Συνήθιζε ωστόσο να περνά τα καλοκαίρια της στην Θάσο (στον τόπο καταγωγής της ) μαζί με την οικογένειά της. Σπούδαζε Ιατρική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

Τις ημέρες του Πάσχα αποφάσισε να τις περάσει στην Βουλγαρία συνοδευόμενη απο την παρέα της. Δυστυχώς όμως χωρίς ευτυχή κατάληξη για την ίδια αλλά και για την την οικογένειά της. Η κηδεία της άτυχης κοπέλας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στον Μαΐστρο Έβρου.

Κάτοικος Καβάλας ο Βούλγαρος χορευτής

Εκτεταμένη δημοσιότητα στο περιστατικό έδωσαν τα βουλγάρικα μέσα ενημέρωσης, φιλοξενώντας την εκδοχή που διηγήθηκε ο 30χρονος φίλος της Σωτηρίας Bozhidar Gugushev, γνωστός χορευτής και δάσκαλος χορού τόσο στην Βουλγαρία όσο και στην Ελλάδα.

Με την 23χρονη Σωτηρία Σαλταρή δεν ήταν ούτε παντρεμένοι ούτε είχαν αποκτήσει παιδί, όπως εσφαλμένα ανέφεραν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 30χρονος ηταν όμως για αρκετά χρόνια μόνιμος κάτοικος Καβάλας,όπου εργαζόταν εδώ και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει οικογένεια.

Ωστόσο τον τελευταίο χρόνο είχε επιστρέψει στη Σόφια και κινούνταν τακτικά μεταξύ Σόφιας – Ξάνθης , όπου παρέδιδε μαθήματα χορού.

Η περιγραφή του άτυχου δυστυχήματος

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Βουλγάρικο Τύπο, η Σωτηρία Σαλταρή « ήταν η σωτηρία του Μπόζινταρ » από τον θάνατο που παραλίγο να τον βρεί λόγω ηλεκτροπληξίας. « Θυσιάστηκε » λένε « για να σώσει την μεγάλη της αγάπη. Τα βουλγάρικα ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες του ζευγαριού μιάς εκ των οποίων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, λέγοντας ότι συχνα επισκέπτονταν ο ένας τον άλλο.

Γνωρίστηκαν στην Ελλάδα, όπου ο Μπόζινταρ σπούδασε και τα πράγματα, σύμφωνα με τον ίδιο εξελίχθηκαν πάρα πολύ γρήγορα.

Στην περιγραφήπου κάνει ο Βούλγαρος χορευτής μιλώντας σε δημοσιογράφο της Βουλγαρίας αναφέρεται, χωρίς να εξηγεί περισσότερο, στην « πόρτα του μπάνιου όπου ήταν κλειδωμένη από μέσα ».

Διηγείται παρακατω : « Πήγα στο ντούζ κι αισθάνθηκα να με χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα. Άρχισα να πάλλομαι, δεν μπορούσα να φωνάξω. Με άκουσε και έτρεξε αμέσως στο μπάνιο, με τράβηξε με τα χέρια της απο το ντουζ. Εάν δεν ήταν μέσα στο μπάνιο θα είχα πεθάνει. Ήμουν αναίσθητος, συνήλθα χωρίς να μπορώ να αναπνεύσω καλά, το στήθος μου πονούσε. Ήταν ένα πολύ παράξενο συναίσθημα. Νόμισα ότι ονειρευόμουν. Πήγα προς το μέρος της και άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Δεν άργησαν πολύ αλλά ήταν ήδη αργά, είχε πεθάνει. Θέλω να πω σε όλους τους ανθρώπους να ελέγξουν τις συσκευές τους γιατί αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους ».

 

 

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version