Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Σοκ έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος 23χρονης από τα Λιμενάρια Θάσου

Έχει προκαλέσει ΣΟΚ στην κοινωνία της Θάσου και όχι μόνο ο θάντος της 23χρονης από ηλεκτροπληξία.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου σε διαμέριμα στη Βουλγαρία. Η 23χρονη Σωτηρία Σαλταρή, με καταγωγή από τα Λιμενάρια Θάσου, βρισκόταν εκεί με τον 30χρονο φίλο της, τον γνωστό και στην Καβάλα Βούλγαρο χορευτή Bozhidar Gugushev ( με το προσωνύμιο Τέο).

Ακόμη διερευνώνται οι συνθήκες του δυστυχήματος και περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα δύο διαφορετικών ιατροδικαστικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με  τις πληροφορίες που δίνει ο φίλος της, το ατυχές περιστατικό σημειώθηκε ώς εξής:

Καθώς έκανε ντούζ ο ίδιος άρχισε να τον χτυπά το ρεύμα και η σύντροφός του επιχείρησε να τον τραβήξει έξω. Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα, όπως λεέι ο ίδιος, να σωθεί αυτός αλλά το ρεύμα να χτυπήσει θανάσιμα την κοπέλα του.

Οι πληροφορίες όμως για το πώς ακριβώς προκλήθηκε η ηλεκτροπληξία είναι πολύ συγκεχυμένες, καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το τι ακριβώς έκανε την ώρα του δυστυχήματος η άτυχη κοπέλα.

Τα αίτια θανάτου της διαπιστώθηκαν από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην Βουλγαρία.

Οι γονείς της κοπέλας που έσπευσαν στη γειτονική χώρα για να παραλάβουν το πτώμα της κόρης τους ζήτησαν να γίνει εκ νέου ιατροδικαστική εξέταση και στην Ελλάδα.Πράγμα το οποίο έγινε.

Μιλώντας στην εβδομαδιαία εφημερίδα « Η Θασιακή », ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης επιβεβαίωσε για αρχή ότι ο θάνατος επήλθε από ηλεκτροπληξία. Στη συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « από την ιατροδικαστική απόφαση προέκυψαν κι άλλα ευρήματα ». Ωστόσο απέφυγε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, σεβόμενος όπως είπε την επιθυμεία της οικογένειας.

Οι φειδωλές όμως δηλώσεις που έκανε ο ιατροδικαστής έρχονται να εντείνου το κλίμα της “καχυποψίας” που ήδη όμως υπάρχει στους οικείου της άτυχης αυτής κοπέλας. Αυτό όμως που δεν μπορεί να εξηγηθεί είναι το πώς είναι δυνατόν να χτυπάει το ηλεκτρικό ρεύμα τον φίλο της και την ώρα που σπαύδει η φίλη του να τον σώσει να μην τραυματίζονται και οι δύο θανάσιμα αλλά να σώζεται μόνο το πρώτο θύμα της ηλεκτροπληξίας.

Ποιά ήταν η 23χρονη Ρία

Η 23χρονη Ρία καταγότας από τα Λιμενάρια Θάσου. Έλλειπε όμως πολλά χρόνια από την Θάσο και ζούσε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Συνήθιζε ωστόσο να περνά τα καλοκαίρια της στην Θάσο (στον τόπο καταγωγής της ) μαζί με την οικογένειά της. Σπούδαζε Ιατρική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

Τις ημέρες του Πάσχα αποφάσισε να τις περάσει στην Βουλγαρία συνοδευόμενη απο την παρέα της. Δυστυχώς όμως χωρίς ευτυχή κατάληξη για την ίδια αλλά και για την την οικογένειά της. Η κηδεία της άτυχης κοπέλας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στον Μαΐστρο Έβρου.

Κάτοικος Καβάλας ο Βούλγαρος χορευτής

Εκτεταμένη δημοσιότητα στο περιστατικό έδωσαν τα βουλγάρικα μέσα ενημέρωσης, φιλοξενώντας την εκδοχή που διηγήθηκε ο 30χρονος φίλος της Σωτηρίας Bozhidar Gugushev, γνωστός χορευτής και δάσκαλος χορού τόσο στην Βουλγαρία όσο και στην Ελλάδα.

Με την 23χρονη Σωτηρία Σαλταρή δεν ήταν ούτε παντρεμένοι ούτε είχαν αποκτήσει παιδί, όπως εσφαλμένα ανέφεραν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 30χρονος ηταν όμως για αρκετά χρόνια μόνιμος κάτοικος Καβάλας,όπου εργαζόταν εδώ και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει οικογένεια.

Ωστόσο τον τελευταίο χρόνο είχε επιστρέψει στη Σόφια και κινούνταν τακτικά μεταξύ Σόφιας – Ξάνθης , όπου παρέδιδε μαθήματα χορού.

Η περιγραφή του άτυχου δυστυχήματος

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Βουλγάρικο Τύπο, η Σωτηρία Σαλταρή « ήταν η σωτηρία του Μπόζινταρ » από τον θάνατο που παραλίγο να τον βρεί λόγω ηλεκτροπληξίας. « Θυσιάστηκε » λένε « για να σώσει την μεγάλη της αγάπη. Τα βουλγάρικα ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες του ζευγαριού μιάς εκ των οποίων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, λέγοντας ότι συχνα επισκέπτονταν ο ένας τον άλλο.

Γνωρίστηκαν στην Ελλάδα, όπου ο Μπόζινταρ σπούδασε και τα πράγματα, σύμφωνα με τον ίδιο εξελίχθηκαν πάρα πολύ γρήγορα.

Στην περιγραφήπου κάνει ο Βούλγαρος χορευτής μιλώντας σε δημοσιογράφο της Βουλγαρίας αναφέρεται, χωρίς να εξηγεί περισσότερο, στην « πόρτα του μπάνιου όπου ήταν κλειδωμένη από μέσα ».

Διηγείται παρακατω : « Πήγα στο ντούζ κι αισθάνθηκα να με χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα. Άρχισα να πάλλομαι, δεν μπορούσα να φωνάξω. Με άκουσε και έτρεξε αμέσως στο μπάνιο, με τράβηξε με τα χέρια της απο το ντουζ. Εάν δεν ήταν μέσα στο μπάνιο θα είχα πεθάνει. Ήμουν αναίσθητος, συνήλθα χωρίς να μπορώ να αναπνεύσω καλά, το στήθος μου πονούσε. Ήταν ένα πολύ παράξενο συναίσθημα. Νόμισα ότι ονειρευόμουν. Πήγα προς το μέρος της και άρχισα να της κάνω τεχνητές αναπνοές και καρδιακές μαλάξεις μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Δεν άργησαν πολύ αλλά ήταν ήδη αργά, είχε πεθάνει. Θέλω να πω σε όλους τους ανθρώπους να ελέγξουν τις συσκευές τους γιατί αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους ».

 

1_5729ae1c3ca9f

 

10414860_10206490812056559_5682353893594324381_n

 

13082657_10208563603435048_1250723380661433951_n

 

collage-1462350069

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση εργασίας είχε, σήμερα (17/05), η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Επικοινωνιών και Καλών Πρακτικών κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους Γενικούς Διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειών της χώρας (διά ζώσης και διαδικτυακά) για τους στρατηγικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Μεταφορών.

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, το 2024 έχει ανακηρυχθεί σε έτος «Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» και το γεγονός αυτό όρισε εν πολλοίς το πλαίσιο της συζήτησης, καθώς λόγω αυτής της ανακήρυξης προγραμματίζεται μία σειρά πολλών δράσεων σε ολόκληρη την ΠΑΜΘ με στόχο την προώθηση της οδικής ασφάλειας και της ασφάλειας των Μεταφορών εν γένει. Παράλληλα, συζητήθηκε και η δημιουργία άτυπου Δικτύου Περιφερειών Ελλάδας σε θέματα Επικοινωνιών και Μεταφορών με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η  Υφυπουργός αναφέρθηκε στις μεταφορές και τους στρατηγικούς στόχους του εθνικού σχεδίου Μεταφορών που αφορούν στην:

  • Οικονομική ανάπτυξη, αποδοτικότητα και λειτουργία του συστήματος μεταφορών, σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.
  • Ενίσχυση της συνδεσιμότητας των μεταφορών, η οποία περιλαμβάνει τη συνδεσιμότητα με τα νησιά και μεταξύ συμπληρωματικών μέσων μεταφοράς, τη συνεργασία των συστημάτων, την εδαφική συνοχή και τη διασυνοριακή σύνδεση με χώρες εντός/εκτός ΕΕ.
  • Εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου τομέα μεταφορών.
  • Παροχή προσβασιμότητας και κοινωνικής ένταξης σε σχέση με την απασχόληση, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες για τον πληθυσμό

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στην αδήριτη ανάγκη μείωσης των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα, που αποτελεί στόχο του Υπουργείου Μεταφορών, αλλά ταυτόχρονα επί αυτού του σκοπού εργάζεται και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ως επιστέγασμα της συνάντησης συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς αναφορικά με την προώθηση, βελτίωση και αναβάθμιση της ασφάλειας των μεταφορών και της κινητικότητας.

1715933842829

 

1715933842870

 

b511d3f4 f082 4b7a 8bb8 c6b0a2b542c6

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Νεκρό 4 μηνών βρέφος στο Διδυμότειχο – Το βρήκα με αφρούς στο στόμα, λέει η μητέρα

Νεκρό μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου ένα 4 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου από τους γονείς του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα του αγοριού ισχυρίζεται ότι το είχε ταΐσει τελευταία φορά στις 23:00 και σήμερα το πρωί το βρήκε νεκρό με αφρούς στο στόμα.

Κατά τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης η οικογένεια ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε εγκαίρως και διεξάγει την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου.

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει μαζευτεί πλήθος συγγενών της οικογένειας προς συμπαράστασή της.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Επίσημη αναγνώριση της Αιματολογικής κλινικής του Δ.Π.Θ | Κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας κοινοποιήσει πως η Αιματολογική κλινική της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίστηκε επίσημα ως κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα (MDS Center of Excellence), από τον πλέον έγκυρο παγκόσμιο φορέα το MDS Foundation.

Η διάκριση αυτή έρχεται ως επιστέγαση των πολυετών, υψηλού επιπέδου, ερευνητικών δραστηριοτήτων της κλινικής, παράλληλα με το βαρύ κλινικό της έργο και τις καθημερινές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες όλης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.

Επιπρόσθετα, η αναγνώριση αυτή αποτελεί και τον εγκυρότερο δείκτη ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα των Μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων, καθώς για να αναγνωρισθεί μια κλινική ως διεθνές κέντρο αναφοράς ασθενών με ΜΔΣ, απαιτείται η τεκμηριωμένη κλινική εμπειρία και η δυνατότητα συλλογής όλων των πλέον σύγχρονων μοριακών δεδομένων για κάθε ασθενή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου συγχαίρει την Αιματολογική Κλινική του ΔΠΘ για την μεγάλη αυτή διάκριση, όπως και κάθε άλλο μέλος του, με ανάλογες διεθνείς διακρίσεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en