ΕΒΡΟΣ

Σεισμός μικρής έντασης κοντά στη Σαμοθράκη

Τι δηλώνει καθηγητής Σεισμολογίας για τη μείωση των σεισμών στην περιοχή μας.

Μικρής έντασης ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 07:12 νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Σαμοθράκη και την Ίμβρο. Ο σεισμός μετρήθηκε σε ένταση 3,1 βαθμών ρίχτερ από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και με εστιακό βάθος 10χλμ ενώ από  European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC) μετρήθηκε στα 3,3 ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Λόγω της μικρής έντασης του σεισμού και της ώρας που έγινε ο σεισμός δεν έγινε αισθητός στους περισσότερους κατοίκους, αρκετοί όμως που ήταν ξύπνιοι την ώρα εκείνη ένιωσαν τον σεισμό και ανησύχησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο έτος στην ευρύτερη περιοχή έχει μειωθεί εξαιρετικά η σεισμική δραστηριότητα, τουλάχιστον αυτή που γίνεται αισθητή από τους πολίτες καθώς τα περασμένα 2-3 χρόνια στην περιοχή μας είχαμε αρκετούς σεισμούς, αρκετοί μάλιστα ιδιαίτερα αισθητοί, και έναν μεγάλο σεισμό, αυτόν του Μαΐου του 2014, μεγέθους 6,3 της κλίμακας ρίχτερ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο alexpoli.gr o καθηγητής σεισμολογίας του τμήματος γεωλογίας και γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Παπαδημητρίου, η μείωση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή μας τους τελευταίους μήνες, είναι απολύτως φυσιολογική μετά από μια περίοδο έξαρσης. “Είναι κάτι που συμβαίνει πάντα, αν δείτε τα στοιχεία θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο στο ΒΑ Αιγαίο αλλά στο Αιγαίο γενικότερα και στην Κρήτη, υπάρχει μεγάλη μείωση στη σεισμική δραστηριότητα, όμως υπάρχει αύξηση σε ηπειρωτικά τμήματα της χώρας όπως για παράδειγμα στην Κεντρική Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, είναι φυσιολογικό” δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

alexpoli

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version