Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σήμερα το μεγάλο ραντεβού της Skoda Ξάνθη με τον Ολυμπιακό

image_print
Το πλάνο του Λουτσέσκου για το θαύμα και το μεγάλο έξτρα κίνητρο
Είναι αναμφίβολα η σπουδαιότερη στιγμή στην 48χρονη ιστορία της. Και το μόνο που μπορεί να την κατατάξει δεύτερη είναι να φτάσει στον τίτλο.

Η Skoda Ξάνθη αντιμετωπίζει απόψε στο ΟΑΚΑ (20:30, OTE Sport 3, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) τον Ολυμπιακό στον τελικό Κυπέλλου και έχει μπροστά της μια διπλή ευκαιρία: να κατακτήσει τον πρώτο μεγάλο τίτλο της, αλλά και να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά από μια τριετία παίζοντας στο Europa League (άλλοτε Κυπέλλου UEFA) για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Ασφαλώς οι Ακρίτες γνωρίζουν πως δεν έχουν καθόλου εύκολο έργο. Ο αντίπαλος μπορεί να είναι ο πολυνίκης του θεσμού, αλλά μόνο χορτασμένος δεν δείχνει και θέλει να κλείσει τη χρονιά με νταμπλ.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα παρατάξει την ομάδα του με στόχο να διαφυλάξει το μηδέν και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις τους «ερυθρόλευκους». Στην ενδεκάδα δεν αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις και στο 4-2-3-1 του Ρουμάνου τεχνικού θα βρίσκονται ο Κυριακίδης στο τέρμα, ο Γουάλας στο αριστερό και ο Μπέρτος στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Γούτας και Καρυπίδης στα στόπερ, οι Ομπόντο και Βασιλακάκης σε ρόλο ανασταλτικών χαφ, με τον Κλέιτον μπροστά τους, τους Λουσέρο αριστερά και Σολτάνι δεξιά και τον Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης. Διαθέσιμοι είναι επίσης οι Αναστασόπουλος, Γκαραβέλης, Γκομσί, Μπαξεβανίδης, Βάλτερ, Παπαστεριανός, Φλίσκας, Λισγάρας, Μπέλιτς και Ράνος, ενώ εκτός είναι ο τραυματίας Παπάζογλου.

Οι… ιδιαίτεροι

Ο αποψινός τελικός έχει ιδιαιτερότητες για αρκετά μέλη της Ξάνθης. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετρά ήδη τρεις τίτλους σε τέσσερις τελικούς Κυπέλλου, καθώς έχει πάρει δις τον τίτλο με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου στη Ρουμανία και μια φορά με την Ελ Τζάις στο Κατάρ. Ο Σίλβα Κλέιτον έχει ήδη κατακτήσει το Κύπελλο το 2007 με τη Λάρισα και το 2010 με τον Παναθηναϊκό και αν τα καταφέρει απόψε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Στέλιου Βενετίδη που έχει πάρει τον τίτλο με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Λάρισα.

Δίπλα της ο κόσμος

Στις 7:00 το πρωί αναχώρησε το κομβόι 30 πούλμαν που μεταφέρουν οπαδούς της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ. Εκτιμήσεις αναφέρουν πως περισσότεροι από 4.000 θα είναι οι φίλοι των Ακριτών που θα κάνουν την απόσταση των 1.436 χιλιομέτρων για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Το δέλεαρ

Ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου θα βρει την Ξάνθη πολλαπλά κερδισμένη. Κι αυτό γιατί πέρα από το ότι θα πάρει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της, θα εξασφαλίσει το… καλό εισιτήριο για το Europa League. Αυτό σημαίνει πως θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης, δίχως να παίξει κανέναν προκριματικό αγώνα. Αυτό σημαίνει πως θα βάλει στα ταμεία της εγγυημένα 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ για κάθε νίκη στους ομίλους θα εισπράττει 300.000 και για κάθε ισοπαλία 150.000 ευρώ. Αν μάλιστα προκριθεί στους «32» ως πρώτη θα βάλει στα ταμεία της άλλες 600.000 ευρώ και ως δεύτερη 400.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται μεγάλα μπόνους για πιθανή συνέχιση της πορείας της.

Σημειώνεται πως αν η Ξάνθη κατακτήσει το Κύπελλο, τότε θα μείνει εκτός Europa League η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία στα play offs της Super League.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Στέλλα Ορφανίδη από την Ξάνθη στα 100 μέτρα Κ23

image_print

Μια σπουδαία διάκριση χάρισε στην Ξάνθη η νεαρή αθλήτρια Στέλλα Ορφανίδη, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 που διεξήχθη στις Σέρρες.

Παρότι είναι μόλις 18 ετών, η Στέλλα αγωνίστηκε και απέδειξε πως το ταλέντο, η σκληρή δουλειά και η επιμονή μπορούν να οδηγήσουν στην κορυφή. Με μια εξαιρετική εμφάνιση έκλεψε τις εντυπώσεις και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα του ελληνικού στίβου.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποτελεί δικαίωση και για τον προπονητή της, Άγγελο Σουλτάνη, καθώς και για τον ΑΠΟΦΚΑ, που συνεχίζει να αναδεικνύει αθλητές υψηλού επιπέδου μέσα από συστηματική δουλειά και αφοσίωση.

Θερμά συγχαρητήρια στη Στέλλα Ορφανίδη για το χρυσό μετάλλιο και την εξαιρετική της πορεία, καθώς και στον προπονητή της Άγγελο Σουλτάνη για τη σημαντική συμβολή του σε αυτή τη σπουδαία επιτυχία.

Η διάκριση αυτή γεμίζει υπερηφάνεια την Ξάνθη και αποτελεί προάγγελο ακόμη μεγαλύτερων επιτυχιών στο μέλλον.

Σύνταξη Άρθρου:Στέλλα Γκοτζαμάνη.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέρρες: Ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23

image_print

Οι Σέρρες φιλοξενούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23, μετατρέποντας την πόλη σε επίκεντρο του ελληνικού κλασικού αθλητισμού. Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι διεκδικούν διακρίσεις και σημαντικές επιδόσεις.

Για δύο ημέρες, το Δημοτικό Στάδιο Σερρών θα φιλοξενήσει συναρπαστικές αναμετρήσεις σε αγωνίσματα δρόμων, αλμάτων, ρίψεων και σύνθετων αγωνισμάτων, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα μεγάλο τόσο για τις επιδόσεις όσο και για την ανάδειξη της νέας γενιάς του ελληνικού στίβου.

Η διοργάνωση αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την προβολή των Σερρών, ενώ παράλληλα ενισχύει την τοπική οικονομία, καθώς αθλητές, προπονητές, συνοδοί και φίλοι του στίβου βρίσκονται στην πόλη για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 αναμένεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του ελληνικού στίβου.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2026: Τι συμβολίζει το «Χ» του Χοσάμ Χασάν

Μουντιάλ 2026 - Ο Χοσάμ Χασάν σχηματίζει το σύμβολο «Χ» της FIFA - 2026
image_print

Μουντιάλ 2026: Τι συμβολίζει το «Χ» του Χοσάμ Χασάν

Το Μουντιάλ 2026 απασχολεί την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα όχι μόνο για τα αποτελέσματα των αγώνων, αλλά και για ένα περιστατικό που σημειώθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης Αργεντινή – Αίγυπτος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αιγύπτου, Χοσάμ Χασάν, σχημάτισε με τα χέρια του το γράμμα «Χ», μια χειρονομία που αποτελεί πλέον το επίσημο σήμα της FIFA για την αναφορά περιστατικών ρατσισμού ή άλλων μορφών διακρίσεων.

Η Αργεντινή επικράτησε με 3-2 και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά, ωστόσο το ενδιαφέρον στράφηκε στην κίνηση του Αιγύπτιου προπονητή και στο μήνυμα που θέλησε να στείλει.

Τι σημαίνει το σύμβολο «Χ»

Η συγκεκριμένη χειρονομία πραγματοποιείται με το σταύρωμα των καρπών μπροστά από το σώμα και αποτελεί το επίσημο οπτικό σήμα που έχει υιοθετήσει η FIFA για την άμεση καταγγελία περιστατικών ρατσισμού ή διακρίσεων μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το μέτρο εγκρίθηκε κατά το 74ο Συνέδριο της FIFA το 2024 και εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, δίνοντας σε παίκτες, προπονητές και διαιτητές έναν κοινό τρόπο ενεργοποίησης των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Το πρωτόκολλο της FIFA

Με την επίδειξη του συμβόλου δεν διακόπτεται αυτόματα ο αγώνας, αλλά τίθεται σε εφαρμογή το ειδικό πρωτόκολλο τριών σταδίων της FIFA.

Αρχικά, ο διαιτητής μπορεί να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι και να απευθυνθούν συστάσεις μέσω των μεγαφώνων του γηπέδου.

Εάν τα περιστατικά συνεχιστούν, οι δύο ομάδες οδηγούνται προσωρινά στα αποδυτήρια, ενώ σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί η τάξη, προβλέπεται ακόμη και οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Γιατί αντέδρασε ο Χοσάμ Χασάν

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τον αγώνα, ο Χοσάμ Χασάν προχώρησε στη συγκεκριμένη χειρονομία αμέσως μετά το τρίτο γκολ της Αργεντινής.

Ο Αιγύπτιος τεχνικός υποστήριξε ότι έγινε αποδέκτης ρατσιστικών προσβολών κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών και γι’ αυτό ζήτησε την παρέμβαση των διαιτητών μέσω του επίσημου σήματος της FIFA.

Αναμένεται εξέταση της υπόθεσης

Η FIFA αναμένεται να εξετάσει το περιστατικό αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό της αναμέτρησης, τις εκθέσεις των διαιτητών και των παρατηρητών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν παραβιάσεις των κανονισμών κατά των διακρίσεων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί μία από τις πρώτες περιπτώσεις εφαρμογής του νέου μηχανισμού αναφοράς σε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναδεικνύοντας τη σημασία που δίνει πλέον η FIFA στην άμεση αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού μέσα στα γήπεδα.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en