Quantcast
Connect with us

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Σέρρες | Ανοίγουν τα θυροφράγματα στη λίμνη Κερκίνη | Μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών

Την σταδιακή αύξηση της εξερχόμενης παροχής από τα θυροφράγματα της λίμνης Κερκίνη αποφάσισαν ομόφωνα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Σερρών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, το σταδιακό «άνοιγμα» των θυροφραγμάτων αποτελεί μονόδρομο ώστε να μην αυξηθεί περαιτέρω η στάθμη στη λίμνη Κερκίνη, η οποία δέχεται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες τεράστιες ποσότητες νερού από την γειτονική Βουλγαρία. 

«Η κατάσταση είναι οριακή. Κύριο μέλημά μας είναι να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές γι ‘αυτό και πρέπει πάση θυσία να προφυλάξουμε το ανατολικό ανάχωμα της λίμνης. Βρισκόμαστε όλοι επί ποδός για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που θα προκύψουν από την αύξηση της παροχής από τα θυροφράγματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι κινητοποιημένος και βρίσκεται σε συνεργασία με όλους  τους δήμους ώστε να συμβάλουν  και αυτοί σε περίπτωση αστοχίας των αντιπλημμυρικών έργων. Παράλληλα σε επιφυλακή βρίσκεται ο στρατός, ώστε να συνδράμει με μηχανήματα στο έργο της Περιφέρειας όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, καθώς επίσης η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Οι πολίτες καλούνται για τη δική τους ασφάλεια να μην πλησιάζουν τον ποταμό Στρυμόνα και τα αναχώματα, να απομακρύνουν τα ζώα, τα  μηχανήματα και  τα εργαλεία τους από τις επικίνδυνες περιοχές καθώς επίσης και να συνεργάζονται με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Π. Ε. για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Σεισμός τώρα στην Ηλεία

Η δόνηση ήταν επιφανειακή με βάθος μόλις 10 χλμ

 

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 6:52 στην Ηλεία και συγκεκριμένα 28 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Πύργου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολόγισε τον σεισμό στα 4 Ρίχτερ, 22 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Πύργου, με εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

newsbeast

Continue Reading

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Κατάρρευση κτηρίου στο Μανχάταν – Αναφορές για εγκλωβισμένους

Μεγάλη η κινητοποίηση των αρχών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση των αρχών στη Νέα Υόρκη μετά την κατάρρευση κτηρίου και τις αναφορές για εγκλωβισμένους στα ερείπια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το δίκτυο CBS, πρόκειται για ιδιωτικό χώρο στάθμευσης οχημάτων, που βρίσκεται επί της οδού Αν στο Μανχάταν

Η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος) και τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Continue Reading

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Εφιαλτικές εικόνες από το κτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία

Νέο βίντεο που σοκάρει από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: Κτίριο διαλύεται και μετατρέπεται σε… σκόνη

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες, όμως οι εφιαλτικές εικόνες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία εξακολουθούν να προκαλούν σοκ.

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέο βίντεο από τη στιγμή που κτυπά ο Εγκέλαδος τη γειτονική χώρα, αυτή τη φορά από κάμερα που βρισκόταν στο εσωτερικό ενός κτιρίου.

Με το ξέσπασμα του σεισμού, το κτίριο αρχίζει να διαλύεται και να μετατρέπεται σε… σκόνη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en