Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ρήγμα στα μπλόκα αγροτών φέρνει o διάλογος με το Μαξίμου

Εξοργισμένοι δηλώνουν αγρότες σε πολλά μπλόκα ανά τη χώρα μετά την απόφαση συναδέλφων τους να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου και να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους ζητώντας να γίνει διάλογος με τον πρωθυπουργό. Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων προσήλθε χθες στην Αθήνα και σε συνάντηση με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη παρέδωσε στην κυβέρνηση το πλαίσιο των προτάσεών της.

Ενώ, ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας, δηλώνει ότι δεν ήξερε καν πως θα πάνε οι συνάδελφοί του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το κλίμα διάσπασης είναι εμφανές μετά τη χθεσινή κατάθεση των προτάσεων στο Μέγαρο Μαξίμου από τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Δημήτρη Δημογιάννη, σχετικά με τις θέσεις της επιτροπής, στη βάση των οποίων προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ρήγμα στα μπλόκα αγροτών φέρνει o διάλογος με το Μαξίμου

«Θα σας εκπλήξει ο αριθμός των μπλόκων που έχουν υπογράψει το πλαίσιο των προτάσεών μας, όπως και των φορέων» υπογραμμίζει ο Δ. Δημογιάννης, προσθέτοντας πως «με το πλαίσιό μας συντάσσονται τα πιο δυνατά μπλόκα».

Εκπροσωπώντας περίπου 60 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, ο Δ. Δημογιάννης ανέφερε πως οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις και να μείνουν στα μπλόκα. «Οι ρόδες των τρακτέρ είναι στραμμένες προς την Αθήνα», όπως ανέφερε, ενώ, σε ό,τι αφορά στις προτάσεις που κατατέθηκαν είπε πως είναι κοστολογημένες και περνούν μέσα από τις μνημονιακές πολιτικές.

«Μέχρι στιγμής έχουμε τη θετική απάντηση από 30 μπλόκα της χώρας, 18 αλιευτικούς συλλόγους και 6 φορείς», τόνισε το μέλος της Επιτροπής, Χρήστος Γκόντιας.

Οι αγρότες ξεκαθάρισαν πως επιδιώκουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουν καταθέσει, εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει ότι ο διάλογος θα γίνει από μηδενική βάση. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα ανέφεραν πως υπάρχει εύλογος χρονικός ορίζοντας που αναμένεται απάντηση.

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι η κυβέρνηση θέλει ο διάλογος αυτός να οργανωθεί αντιπροσωπευτικά. Εξέφραζαν, δε, την επιθυμία η συζήτηση να ξεκινήσει το συντομότερο, αν και το τριήμερο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τις ανάγκες της Συνόδου Κορυφής, ενδεχομένως να μην επιτρέψει συνάντηση πριν από την Παρασκευή.

Αναφορικά με τα αιτήματα των αγροτών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου επισήμανε ότι «είναι θετικό το ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες που κινητοποιούνται στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο», τονίζοντας πως «εμείς θα περιμένουμε και άλλα αιτήματα να υποβληθούν, γιατί θέλουμε σε αυτήν τη συνάντηση των αγροτών με την κυβέρνηση όχι μόνο να υπάρχει μια αντιπροσωπευτικότητα, αλλά και ο διάλογος να είναι πραγματικά ουσιαστικός και να αφορά όλους τους αγρότες. Θα καταβάλλουμε μια προσπάθεια ούτως ώστε η επιτροπή των αγροτών που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε αύριο, μεθαύριο, όταν θα έχουμε οριστικοποιήσει την Επιτροπή που θα συναντήσει ο πρωθυπουργός».

Κλιμάκωση…
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων θα συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που έχουν συμπαραταχθεί -και συμμετείχαν στα δύο ογκώδη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή και το Σάββατο- προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεών τους. Σύμφωνα με όσα επανέλαβε ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Συντονιστικής, ζητείται η απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Οι αγρότες στα Τέμπη έχουν προχωρήσει σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της Κοιλάδας από το μεσημέρι της Κυριακής, τηρώντας στάση αναμονής και περιμένοντας συγκεκριμένη πρόσκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών με τις οποίες έχουν συνταχθεί και αγρότες πολλών ακόμη μπλόκων. Εκτός από τα Τέμπη, τις απογευματινές ώρες έκλεισε η κυκλοφορία και στον δρόμο Λάρισας-Αγιάς στο Γερακάρι από 18:30 έως τις 20:30, αλλά και η ΕΟ Λάρισας-Κοζάνης στο Αργυροπούλι από 16:00 -00:00.

Οι αγρότες της Ροδόπης, από την πλευρά τους, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς από χθες, Δευτέρα απέκλεισαν -για 72 ώρες- το τελωνείο της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον κόμβο του Τυχηρού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από χθες Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα.

Εντάσεις
«Έχουμε 23 μέρες στους δρόμους, υπάρχει κούραση, υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία θεωρούμε ότι αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών. Είμαστε από τους αγρότες οι οποίοι δώσαμε τις προτάσεις μας στους βουλευτές μας πολλές φορές». όπως τονίζει ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, επισημαίνοντας ότι «εμείς σπάσαμε την όλη διαδικασία και είπαμε ότι καλό είναι να γνωρίζουν οι βουλευτές μας τις προτάσεις μας για να μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στο κόμμα τους, αλλά τους είχαμε πει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλογιστούν και την ευθύνη.

Την ευθύνη ότι σας ψηφίσαν κάποιοι άνθρωποι, σας έστειλαν εκπρόσωπους τη Βουλή και δεν είσαστε εκπρόσωποι των κομμάτων σας να στηρίζετε τις θέσεις των κομμάτων σας και τη θέση των Θεσμών, είστε εκπρόσωποι αυτών των ανθρώπων και κάποια στιγμή θα κριθείτε για τις πράξεις σας… Δυστυχώς μας κοροϊδεύουν, η απάντηση είναι ?δεν θα έρθει έτσι?. Ξαναρωτάμε αν έρθει θα το ψηφίσετε; ?Θα δούμε??. Αυτό είναι κοροϊδία!»

Πλήγμα στις εξαγωγές
Για οικονομική ζημία και πλήγμα στις εξαγωγές εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων, έκανε λόγο χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, κάνοντας παραλληλισμό με τα αγροτικά μπλόκα του 1997. Όπως ανέφερε, οι τότε κινητοποιήσεις είχαν προκαλέσει ζημιά 13 δισ. δραχμών, καθώς οι ελληνικές εξαγωγές είχαν συρρικνωθεί κατά 100 εκατ. δολάρια. «Αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς και δεν μπορούν να αγνοηθούν», όπως συμπλήρωσε ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι η λήξη των κινητοποιήσεων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος, καθώς όταν ένας πελάτης στο εξωτερικό δεν τροφοδοτείται, όπως πρέπει, παύει να αγοράζει από τη χώρα και στρέφεται σε άλλους προμηθευτές.

Όπως εκτίμησε ο Δ. Μάρδας, η πλειοψηφία των αγροτών θέλει τον διάλογο, κάποιοι ωστόσο δεν τον θέλουν, φοβίζοντας τους υπόλοιπους. Τα αιτήματα των αγροτών, όπως υποστήριξε, θα κατατεθούν σήμερα στον πρωθυπουργό, ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει υποχωρήσεις όταν δεν γνωρίζει τις θέσεις της απέναντι πλευράς.

«Προθέρμανση» διαλόγου με το βλέμμα στα… μπλόκα και στους… Θεσμούς
Στο τραπέζι σενάρια μειωμένων εισφορών και αυτοτέλεια στον ΟΓΑ

Σενάρια μειωμένων εισφορών για τους αγρότες και διατήρησης της αυτοτέλειας του ΟΓΑ, στα πλαίσια του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, αρχίζει να συζητά η κυβέρνηση με το βλέμμα στραμμένο στα… μπλόκα, αλλά και στους… Θεσμούς που θα έχουν τον… τελευταίο λόγο για τις όποιες βελτιωτικές ρυθμίσεις – διορθώσεις «συμφωνηθούν» στο εσωτερικό.

Τα σενάρια που ήδη εξετάζονται σε κυβερνητικό επίπεδο, χωρίς όμως να έχουν συζητηθεί, ακόμη, με τους Θεσμούς, προβλέπουν:

Χαμηλότερα ασφάλιστρα και μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής για την παρακράτηση από το φορολογητέο εισόδημα (από την 1/1/2017) της εισφοράς 20% για την κύρια σύνταξη και 6,95% για την ασθένεια. Εφόσον συμφωνηθεί η αύξηση από φέτος κατά 42,7% της εισφοράς για σύνταξη (από 7% στο 10% επί των ασφαλιστικών κατηγοριών του ΟΓΑ) που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου, συζητείται να ισχύσουν τρεις κλίμακες ασφαλίστρων: Μια χαμηλή στο 12% του εισοδήματος (αντί για 14%) το 2017, μια μεσαία στο 14% (αντί για 17%) το 2018 και η εφαρμογή της ανώτατης εισφοράς (20%) από το 2019 ή το 2020. Ως προϋπόθεση για την επίτευξη μιας συμφωνίας τίθεται, από την πλευρά των πρώτων αγροτών που κατέθεσαν χθες υπόμνημα στο Μέγαρο Μαξίμου, είτε η πρόβλεψη αφορολόγητου ορίου, είτε η καταβολή των νέων ασφαλίστρων για όσους ξεπερνούν ένα ύψος εισοδήματος από την άσκηση δραστηριότητας.

Η διατήρηση του ΟΓΑ ως αυτόνομου «πυλώνα» κύριας ασφάλισης των αγροτών με διαχωρισμό του κλάδου πρόνοιας για την «κάλυψη» όσων αγροτών θα λαμβάνουν την προνοιακή σύνταξη (χωρίς δηλαδή καταβολή εισφορών). Στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, θα προκύψει θέμα για τις προϋποθέσεις καταβολής και το τελικό ύψος της εθνικής σύνταξης που ήδη είναι στο στόχαστρο των Θεσμών. Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος, αν και εξακολουθεί να θεωρεί πως το ενιαίο, για όλους τους πολίτες, συνταξιοδοτικό σύστημα μπορεί να υπηρετηθεί καλύτερα από τη λειτουργία ενός Ταμείου, μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή, ανέφερε ότι «θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τη δημιουργία τριών Ταμείων αντί για ένα». Η επέκταση της χρήσης του εργοσήμου ως «φθηνότερης» ασφάλισης (εισφορά 10% στον ΟΓΑ).

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Σε ηλεκτρονικό «φακέλωμα» κάθε νέου ή επανασφαλιζόμενου αγρότη προχωρεί, στο μεταξύ, ο ΟΓΑ. Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες για την εγγραφή ή επανεγγραφή στα Μητρώα Ασφαλισμένων του Οργανισμού θα συμπληρώνονται και θα διασταυρώνονται ηλεκτρονικά εκτός από τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, η έκταση της αγροτικής εκμετάλλευσης, τίτλοι δικαιωμάτων για ενισχύσεις ακόμη και οι τυχόν δευτερεύουσες κατοικίες.

πηγή: imerisia.gr

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης: Θα έχουμε ζητήματα, αν όσα ακούστηκαν προεκλογικά στη Β. Μακεδονία, ακουστούν και μετεκλογικά

Αυστηρό και σαφές μήνυμα στη νέα πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας «θα έχουμε ζητήματα αν όσα ακούστηκαν προεκλογικά, ακουστούν και μετεκλογικά». Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε  στην τηλεόραση του Alpha και τον Νίκο Μάνεση, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα θέσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το ζήτημα της Μονής της Χώρας και της μετατροπής της σε τζαμί και πρόσθεσε ότι «είναι καλύτερα να μιλάμε με την Τουρκία, παρά να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη».

Ο κ.Μητσοτάκης είπε:

Για τη συνάντηση με τον Ερντογάν: Φαίνεται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχουν μπει σε πιο ήρεμα νερά. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό. Υπάρχει πρόοδος, που όμως δεν μπορεί να ακυρώσει ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιες εντάσεις. Επειδή διαφωνούμε, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και να συζητούμε. Η ενέργεια για τη Μονή της Χώρας ήταν αχρείαστη, η Μονή της Χώρας είναι παγκόσμιο μνημείο. Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο σχετικά με τον χρονισμό αυτής της απόφασης, είχε αποφασισθεί από το 2000. Μου δίνει τη δυνατότητα να θέσω το ζήτημα.

Οι ένοπλες δυνάμεις είναι σήμερα σε πολύ πιο ισχυρή θέση σε σχέση με το 2019 και αναπτύξαμε ισχυρές συμμαχίες. Η χώρα είναι πολύ πιο ενισχυμένη αμυντικά και πολιτικά σε σχέση με την Τουρκία. Πρέπει να γίνει εμπέδωση του καλού κλίματος. Μπορούμε να συνεργαζόμαστε παρά τις δυσκολίες. Για παράδειγμα, το μεταναστευτικό που ήταν το μείζον θέμα το 2019. Αντί για παράνομους μετανάστες, τώρα από την Τουρκία έχουμε νόμιμους τουρίστες με το πρόγραμμα της visa. Δεν θα λυθούν όλα τα προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Για την επίσκεψη Ράμα: Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Η χώρα δεν θα μπορούσε να εμποδίσει έναν ηγέτη να κάνει μια ιδιωτική επίσκεψη και να μιλήσει στους ομοεθνείς του

Για την επικράτηση του VMRO στη Β. Μακεδονία: Παρακολουθώ με προβληματισμό κάποιες από τις δηλώσεις αξιωματούχων του VMRO και θα περιμένω την επίσημη τοποθέτηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού για να δω πώς θα αναφερθεί στην ονομασία της χώρας του. Προσωπικά είχα διαφωνήσει με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δέχθηκα, όμως, τη συμφωνία στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους και αναγνώρισα ότι, παρά τη διαφωνία μου, οφείλω να τη σεβαστώ. Οι ίδιες απαιτήσεις υπάρχουν και τώρα από την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας.  Θέλω να ελπίζω ότι αυτά που ακούστηκαν προεκλογικά, δεν θα ακουστούν και μετεκλογικά. Αν συμβεί αυτό, θα έχουμε ζητήματα.

-Για την ακρίβεια: Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι πρωταγωνίστρια της ακρίβειας και επανέλαβε ότι η χώρα δημοσιονομικά δεν αντέχει τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, εκτός, όπως είπε, κι αν η αντιπολίτευση προτείνει άλλους φόρους.

-Για τα δηλωθέντα εισοδήματα και τη φοροδιαφυγή: Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όποιος νομίζει μπορεί να προσφύγει και να αποδείξει ότι τα εισοδήματα που δηλώνει είναι τα πραγματικά. Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αποδίδει. Μπορεί να έχουμε υποστεί και κάποιο πολιτικό κόστος γι’ αυτές τις παρεμβάσεις. Από το 2019 μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, μειώσαμε φόρους στις γονικές παροχές, την έκτακτη εισφορά, η φορολογική μας πολιτική είναι στήριξη της μεσαίας τάξης.

  • Υπάρχει προοδευτικότητα στη φορολογική κλίμακα, θεωρώ ότι η προοδευτική φορολόγηση είναι δίκαιη. Δεν μπορεί στην παρούσα κατάσταση να δοθούν 13ος και 14ος μισθός στους συνταξιούχους, ούτε να μειωθούν οι φορολογικές κλίμακες. Οι εργοδοτικές εισφορές και η μείωσή τους είναι στόχος της κυβέρνησης.

-Όταν οι τιμές θα αρχίσουν να υποχωρούν, θα πρέπει να τις συγκρίνουμε με τις μόνιμες αυξήσεις μισθών. Και συμπληρωματική επιδοματική πολιτική για τα νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη, αναδεικνύοντας την οικογενειακή πολιτική.

Για την ανεργία και την εργασία: Όσο μειώνεται η ανεργία, τόσο αυξάνεται η δύναμη του εργαζόμενου. Πρέπει να πληρώνει περισσότερα η επιχείρηση. Θα έχουμε οργανωμένες μετακλήσεις για εργαζομένους από το εξωτερικό, Ινδία, Αίγυπτο. Στον τουρισμό, οι εργοδότες μπορούν να πληρώσουν περισσότερο. Να τηρούν την εργασιακή νομοθεσία. Οι συνταξιούχοι που εργάζονται είναι 80.000 από 30.000.

Για τις εκλογές και τις μεταρρυθμίσεις: Το 41% είναι ποσοστό μεγάλης ευθύνης. Μας έδωσαν οι Έλληνες μεγαλύτερο ποσοστό γιατί πίστεψαν αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Σχέδιο πολυδύναμου εκσυγχρονισμού της χώρας. Οι αλλαγές που δρομολογούμε είναι μεγάλες αλλαγές, δεν πατάμε απλώς ένα κουμπί. Έχουμε πολύ σκληρές αντιστάσεις από το βαθύ κράτος που πρέπει να ξεπεράσουμε. Θέλουμε κάποιον χρόνο αυτές οι αλλαγές. Εγώ ζήτησα μια τετραετία για να τις κάνω.

Για την Υγεία:  300 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης πηγαίνουν για να ξαναφτιάξουμε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Στο Αττικόν θα είναι έτοιμα τα νέα ΤΕΠ. Στη Χίο, ήρθε δήμαρχος των Ψαρρών να μου πει ότι με χρήματα του ταμείου φτιάχνουμε σύγχρονο ιατρείο.

Οι προσλήψεις γίνονται, έχουμε μια δυσκολία δομική, έχουμε καθυστέρηση λόγω του ΑΣΕΠ που λειτουργεί με αντικειμενικότητα, διαφάνεια, αλλά και πολύ αργούς ρυθμούς.

Για τις ευρωεκλογές: Θα πρέπει να εξηγήσουμε γιατί οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές. Όσα θα γίνουν στην Ευρώπη στην επόμενη πενταετία θα επηρεάσουν ιδιαίτερα την πατρίδα μας. Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Ευρώπη που προσπαθεί να βρει τα πατήματα της. Η Ελλάδα πρέπει να είναι π΄πρωταγωνίστρια και η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή. Δύο παραδείγματα, το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα υπάρξει επόμενο Ταμείο Ανάκαμψης; Θα έχουμε ένα κοινό Αμυντικό Ταμείο; Κάποιες χώρες είχαν επαναπαυτεί ότι θα υπάρχει πάντα το κοινό ταμείο του ΝΑΤΟ, αλλά θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μια πυραυλική ομπρέλα από την οποία και η Ελλάδα θα είναι ωφελημένη;

– Έχουμε μια αντιπολίτευση, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός,  που λέει στείλτε μήνυμα να πέσει η κυβέρνηση. Αποσταθεροποιήστε την κυβέρνηση. Μην αφήσετε με άλλα λόγια την κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα της. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι πολίτες είναι ότι ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει η εντολή που πήραμε στις εθνικές εκλογές και να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αστάθειας, μόνο κακό θα κάνει στη χώρα.

Ο κ.Μητσοτάκης όμως, άφησε αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι έχουν επανακάμψει φωνές σκληρής πόλωσης που μας παραπέμπουν στο 2012 και στις πλατείες των αγανακτισμένων και με ένα λεξιλόγιο που είχαμε αφήσει πίσω μας. Δεν μας αξίζει αυτό. Ο λαός έχει πάρει τα μαθήματα της κρίσης και της χρεοκοπίας.  Για το Θεό, θα γυρίσουμε πίσω στο 2012 και στο 2015, σε αυτό το επίπεδο τοξικότητας;

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αριστερό πρόσημο, ο κ.Μητσοτάκης είπε: Όλα αυτά θα προϋπέθεταν ένα πολιτικό περιεχόμενο, δυσκολεύομαι να το αναζητήσω. Κινούμαστε σε ένα επίπεδο που συνδυάζει τοξικότητα με έναν τελείως απλοϊκό λόγο, δεν ξέρω αν μπορώ να αναζητήσω πολιτικό πρόσημο. Πολύ απολιτίκ τοξικός λαϊκισμός που μπορεί να απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι θυμωμένοι. Προσωπικά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αναλώσω ενέργεια να απαντώ σε αυτού του είδους τις επιθέσεις που έχουν και έντονα προσωπικά χαρακτηριστικά.

-Για την ανεργία: Δεν είναι πλέον πρόβλημα, πλέον έρχονται εργοδότες που αναζητούν εργαζόμενους.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τη Δευτέρα το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης θα επισκεφθεί τη Χρυσούπολη.

Αρχικά θα συναντήσει το Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, στη συνέχεια θα λάβει μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων του Ν. Καβάλας.

Η σύσκεψη θα γίνει το μεσημέρι στη Χρυσούπολη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας μιλά σε εκδήλωση στην Κομοτηνή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γατάκια, εγώ γκαντέμης;;» | Ο Μητσοτάκης αυτοσαρκάζεται για τις προκρίσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final-4-

Στην ευχή και πρόβλεψή του για πρόκριση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague, αλλά και στον χαρακτηρισμό «γκαντέμης», αναφέρθηκε μέσω TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: sport-fm.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en