ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Π. Αμπεριάδης | Η τουριστική ανάπτυξη και η αλιεία μας κινδυνεύουν

Με Αποστολή Δελτίου Τύπου στα ΜΜΕ αντέδρασε η παράταξη του Περικλή Αμπεριάδη στην ενδεχόμενη εγκατάσταση του LNG στην περιοχή της Βάσοβας, αναφέροντας χαρακτηριστικά….

“Σύμφωνα με πληροφορίες ο σταθμός μεταφόρτωσης LNG, που αρχικά σχεδιαζόταν να δημιουργηθεί στην περιοχή της Ν. Καρβάλης, μεταφέρεται ανατολικότερα στο Δήμο μας, στο Δήμο Νέστου. Συγκεκριμένα επίκειται νέα μελέτη για εγκατάσταση του σταθμού στην περιοχή της Βάσοβας.

Οι υποψίες μας δυστυχώς δικαιώνονται. Η υποβάθμιση του φυσικού μας περιβάλλοντος σε μια τέτοια περίπτωση είναι δεδομένη. Η τουριστική ανάπτυξη, για την οποία πολλοί κόπτονται, μετατρέπεται σε όνειρο θερινής νυκτός. Η αλιεία μας κινδυνεύει.

Τι κάνουν οι αρμόδιοι φορείς; Ποιά είναι η θέση της νυν δημοτικής αρχής; Πως τοποθετείται επί του θέματος η νέα δημοτική αρχή; Γιατί η Καβάλα κατάφερε να διώξει αυτήν την «επένδυση»; Μήπως τελικά δεν είναι τόσο φιλική όσο κάποιοι διατείνονται; Εμείς στο Δήμο Νέστου θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;

Η «Δύναμη Πολιτών Νέστου» θεωρεί πως κάθε επένδυση που σέβεται το περιβάλλον και τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου είναι καλοδεχούμενη. Οτιδήποτε άλλο κινείται στη λογική της εκμετάλλευσης και του ξεπουλήματος είναι πράξη προσβλητική για την ιστορία του τόπου μας και τη ζωή μας. Οφείλουμε να αντιδράσουμε συντεταγμένα και δυναμικά.

Για τη «Δύναμη Πολιτών Νέστου»,
Περικλής Αμπεριάδης”

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version