ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς να ερμηνεύσετε τη γλώσσα του σώματος

Μπορείτε να καταλάβετε πολλά για τις προθέσεις και τα συναισθήματα κάποιου απλά παρατηρώντας τη γλώσσα του σώματός του.

 

Αυτό φυσικά μόνο με την προϋπόθεση ότι θα ξέρετε σε τι να εστιάσετε.

Σχεδιάσαμε για εσάς μια λίστα στην οποία θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιλαμβάνεστε καλύτερα και ευκολότερα τι πραγματικά σκέπτονται οι άνθρωποι γύρω σας.

Φυσικά η «ανάγνωση» της γλώσσας του σώματος δεν είναι επιστήμη και μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το χαρακτήρα, το φύλο ακόμα και την καταγωγή του κάθε ανθρώπου. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά χαρακτηριστικά που είναι κατά γενική ομολογία εμφανή στους περισσότερους:

1. Η ανησυχία, η έκπληξη ή ο φόβος είναι μερικά από τα συναισθήματα που μπορούν να μας κάνουν να ανασηκώνουμε τα φρύδια μας. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας κάνει ένα κομπλιμέντο αλλά θα έχει ανασηκωμένα τα φρύδια του, διατηρήστε τις επιφυλάξεις σας ως προς την ειλικρίνειά του.

2. Συνειδητά ή ασυνείδητα, οι εναλλαγές στη φωνή μας μπορούν να φανερώσουν το ενδιαφέρον μας. Σύμφωνα με αναφορές του Psychology Today από τη στιγμή που θα ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, η γυναικεία φωνή γίνεται πιο μελωδική, ενώ η αντρική γίνεται πιο βαριά.

3. Όταν κοιτάμε κάποιον απευθείας στα μάτια, το σώμα διεγείρεται. Το βλέμμα ενός ξένου μπορεί να προκαλέσει φόβο, ενώ το βλέμμα ενός εραστή μπορεί να προκαλέσει ρομαντικά συναισθήματα.

4. Στην προσπάθειά τους να φανούν πειστικοί, όσοι ψεύδονται για κάτι τείνουν να διατηρούν παρατεταμένη οπτική επαφή με τον συνομιλητή τους, σε σημείο που θα προκαλέσουν ανασφάλεια.

5. Από ψυχολογικής άποψης, όσοι κάθονται με σταυρωμένα πόδια είναι ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικοί πιο κλειστοί, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής απόψεων.

6. Όταν δυο άνθρωποι συνομιλούν και υπάρχουν θετικά συναισθήματα μεταξύ τους, τότε ασυναίσθητα ο ένας τείνει να αντιγράφει τις κινήσεις του άλλου.

7. Το χαμόγελο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το «πόδι της χήνας» που έχουμε γύρω από τα μάτια μας. Όταν χαμογελάμε με την ψυχή μας, τότε γίνεται πιο έντονο, ενώ όταν το χαμόγελο είναι βεβιασμένο και ψεύτικο, δεν επηρεάζεται καθόλου.

8. Ένας άνθρωπος που είναι δεκτικός προς το χιούμορ σας είναι πιθανό πως τρέφει αισθήματα για εσάς. Το γέλιο σηματοδοτεί την επιθυμία για σχέση οποιασδήποτε μορφής, είτε αυτή είναι ρομαντική είτε φιλική.

9. Μια γερή στάση σώματος με ανοικτό θώρακα, σταθερό περπάτημα και δυνατή χειραψία μαρτυράει μια ηγετική προσωπικότητα.

10. Ένα πόδι που τρέμει μαρτυράει άγχος και ανασφάλεια.

 

sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version