Quantcast
Connect with us

LIFESTYLE

Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον «σέξι», σύμφωνα με την επιστήμη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι αυτό το χαρακτηριστικό που κάνει τους ανθρώπους σέξι; Το λαμπερό χαμόγελο, το θεληματικό πιγούνι ή το βλέμμα που μαγνητίζει; Σύμφωνα με έρευνα, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μπορούν να καθορίσουν το πόσο αντικειμενικά σέξι μπορεί να θεωρηθεί ένας άνθρωπος.

Σύμφωνα με το περιοδικό People, ο 57χρονος Πάτρικ Ντέμσεϊ ανακηρύχθηκε ο πιο σέξι άντρας για το 2023. Πριν από αυτόν, στη θέση του είχαν βρεθεί άντρες, όπως ο Μπραντ Πιτ, ο Κρις Έβανς και ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν. Όλοι τους έχουν ένα κοινό: αρέσουν περίπου στο 99% των γυναικών.

Ωστόσο, πως γίνεται η επιλογή αυτών των αντρών; Η συντάκτρια του People Τζούλι Τζόρνταν είχε αναφέρει, σύμφωνα με το HuffPost.com, πως οι υπεύθυνοι της επιλογής του πιο σέξι άντρα, καταγράφουν το πώς νιώθει το κοινό για τους υποψήφιους κατακτητές του τίτλου, ενώ, παράλληλα, λαμβάνει υπόψη και τη γνώμη άλλων διασημοτήτων για το συγκεκριμένο θέμα.

Αλλά τι είναι αυτό που κάνει κάποιον πραγματικά σέξι; Οι ειδικοί αναφέρουν πως υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που κάνουν έναν άνθρωπο σέξι, οι οποίοι δεν αφορούν μόνο την εξωτερική του εμφάνιση. Το πόσο σέξι είναι κανείς μπορεί να είναι ένα ευμετάβλητο χαρακτηριστικό, καθώς εξαρτάται από φυσικούς αλλά και εξωτερικούς παράγοντες.

Η Μπλάνκα Κομπ, ειδική στη γλώσσα του σώματος, αναφέρει πως «η σεξουαλικότητα σχετίζεται με το μάτι του θεατή», θεωρείται μια υποκειμενική έννοια. «Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν σέξι το πρόσωπο, ενώ σε άλλους μπορεί να φανεί σέξι και η φωνή. Άλλοι βρίσκουν σέξι τη φυσική μυρωδιά κάποιου ή το άρωμά του. Επιπροσθέτως, η γλώσσα του σώματος που αποπνέει αυτοπεποίθηση, μπορεί να θεωρηθεί σέξι».

Παρακάτω, ακολουθούν οι παράγοντες που κάνουν κάποιον σέξι, σύμφωνα με την επιστήμη:

Τα γονίδια μας παίζουν κύριο ρόλο

Η Κέλσεϊ Λάτιμερ, ψυχολόγος από τη Φλόριντα, αναφέρει πως «υπάρχουν πολλές θεωρίες όσον αφορά τους παράγοντες που μπορούν να ενισχύσουν το πόσο ελκυστικοί είστε, οι οποίες περιβάλλονται από πολιτισμικές πτυχές. Παραδείγματος χάρη, οι καμπύλες στα σώματα των γυναικών υποδηλώνουν γονιμότητα, ενώ άλλοι παράγοντες υποδεικνύουν ότι μας ελκύει αυτό που βλέπουμε περισσότερο και σε αυτό που είμαστε εκτεθειμένοι». «Αυτό υποδηλώνει ότι η έλξη έχει τόσο βιολογικούς όσο και παράγοντες που μας τους μαθαίνουν», σημειώνει.

Όταν κάποιος αναφέρεται στην ελκυστικότητα, θα πρέπει να ξεχωρίζει την «ωραία εμφάνιση» από την «σεξουαλικότητα». Ο πρώτος ορισμός αναφέρεται σε κάποιον που έχει αντικειμενικά ένα «ενδιαφέρον παρουσιαστικό», ενώ ο δεύτερος σχετίζεται με την υποκειμενική γνώμη στην εξωτερική εμφάνιση κάποιου.

Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να έχει «ωραία εμφάνιση» χωρίς να έχει το τέλειο σώμα ή το πιο μαγευτικό χαμόγελο. Όμως, όταν κάποιος αναφέρεται ως «σέξι», ο χαρακτηρισμός αφορά την εξωτερική του εμφάνιση. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν υπάρχει μια θεωρία που επιβάλλεται σε όλους τους ανθρώπους.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η προσωπικότητα

Η προσωπικότητα ενός ανθρώπου και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει τον εαυτό του, σχετίζεται πολύ με τη γνώμη που σχηματίζει για αυτόν ο κόσμος. «Έχετε γνωρίσει ποτέ κάποιον, ο οποίος στην αρχή σας φάνηκε αδιάφορος εξωτερικά, αλλά όσο τον γνωρίζετε καλύτερα, τόσο πιο όμορφος γίνεται στα μάτια σας; Ξαφνικά βλέπετε το ωραίο του χαμόγελο ή τα όμορφα μάτια του», αναφέρει η Λάτιμερ. «Δεν είναι τυχαίο. Η προσωπικότητα μπορεί να αλλάξει την πρώτη εντύπωση που έχουμε για την εξωτερική εμφάνιση κάποιου, είτε θετικά είτε αρνητικά».

Η Κομπ πάει αυτό τον συλλογισμό ένα βήμα παρακάτω και αναφέρει πως η προσωπικότητα όχι μόνο επηρεάζει το σεξ απίλ κάποιου, αλλά κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. «Το με πόση αυτοπεποίθηση μιλά και φέρεται κάποιος μπορεί να γίνει ελκυστικό», σημειώνει. «Η καλή προσωπικότητα μπορεί να αιχμαλωτίσει την προσοχή κάποιου επειδή αντανακλά τη γοητεία, τον μαγνητισμό και την ευφυΐα. Ένα υποτιμημένο χαρακτηριστικό της σεξουαλικότητας είναι η ευγένεια, η οποία αντανακλά την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία. Ο άλλος αισθάνεται ότι αγαπιέται, γεγονός που συμβάλλει στην ενίσχυση μιας συναισθηματικής σύνδεσης».

Το περιβάλλον μας παίζει, εξίσου, ρόλο

Η Λάτιμερ αναφέρει πως η άποψη για τη σεξουαλικότητα σχετίζεται με παράγοντες, όπως «η χρονική στιγμή, η γενιά, η κουλτούρα και η ηλικία» του θεατή, ενώ προσθέτει πως αυτό που κάνει σέξι τους άντρες δεν είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που κάνει σέξι τις γυναίκες.

Επιπλέον, οι διαφορετικές κουλτούρες και γεωγραφικές τοποθεσίες μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το τι είναι ελκυστικό και τι όχι. Παραδείγματος χάρη, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής νοείται διαφορετικά η σεξουαλικότητα, από ό,τι νοείται στην Ισπανία, τη Γαλλία ή την Ελλάδα.

Η Κομπ τονίζει πως «αυτό που θεωρείται σέξι στην Αμερική σήμερα, μπορεί να θεωρείται σέξι στην Ασία αύριο, και το ανάποδο». Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι γεωγραφικές και πολιτισμικές διαφορές μπορούν να επηρεάσουν τη γνώμη του ευρύτερου κοινού για το ποια χαρακτηριστικά θεωρούνται σέξι, καθιστώντας αυτή την έννοια υποκειμενική και μεταβλητή.

Τελικά, οι ειδικοί καταλήγουν στο ότι δεν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που κάνει κάποιον ελκυστικό. Αυτό που μπορεί να αρέσει σε κάποιον, μπορεί να φαίνεται αποκρουστικό σε έναν άλλον.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει πως ο Μπραντ Πιτ δεν είναι σέξι και γοητευτικός.

Click to comment

Απάντηση

LIFESTYLE

Eurovision 2024 | Απίστευτο και όμως αληθινό – Η EBU προσπάθησε να σώσει το φιάσκο της Σάττι!

Η Μαρίνα Σάττι τερμάτισε στην 11η θέση της φετινής Eurovision, χωρίς να καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι άνθρωποι της EBU αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πρόβας της Μαρίνας Σάττι πλησίασαν την ελληνική αποστολή και της συνέστησαν να μην κάνει μονοπλάνο την εμφάνιση γιατί αφενός είναι σκοτεινό και αφετέρου δεν φαίνεται καλά το χορευτικό.

Δυστυχώς, όπως φάνηκε άλλωστε, η ελληνική αποστολή έμεινε στην απόφασή της, με αποτέλεσμα να έρθει η 11η θέση.

newsbomb

Continue Reading

EVENTS

Eurovision exit poll | Στην 4η θέση η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι»

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τη φετινή ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, που θα γίνει τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που είναι σε εξέλιξη στο eurovisionworld.com, η Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» βρίσκονται στην 4η θέση, κάτω από το φαβορί Κροατία, την Ιταλία και την Ολλανδία. 

Η Ελλάδα συγκεντρώνει μέχρι αυτή τη στιγμή το 6% των ψήφων, μαζί με την Ελβετία και τη Γαλλία. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη δημοσκόπηση για την Eurovision, με τις προβλέψεις της συνήθως να επαληθεύονται.

Πέρσι , η ιστοσελίδα προέβλεψε τη νίκη της Σουηδίας, με την Λορίν, στον διαγωνισμό.

Πηγή: skai.gr

Continue Reading

LIFESTYLE

Τα 4 ζώδια που θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει το 2024

Στις αρχές του 2024, ο Δίας, ένας τυχερός πλανήτης, σταματά την ανάδρομη πορεία του. Κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο αισιόδοξοι και θετικοί για το μέλλον.

Τα 5 ζώδια που θα βρουν την ευτυχία το 2024

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2023, είναι μια καλή στιγμή για να σκεφτείτε τις αποφάσεις και τους στόχους σας για το 2024. Τα άστρα υποδηλώνουν ότι ορισμένα ζώδια μπορεί να έχουν μια πραγματικά υπέροχη χρονιά μπροστά. Το 2024 φέρνει ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα μετά τα σκαμπανεβάσματα του 2023. Είναι η στιγμή για μεγάλες αλλαγές και νέα ξεκινήματα, όχι μόνο για εσάς αλλά για όλους.

Αυτά τα 4 ζώδια θα δουν αλλαγές και νέα ξεκινήματα το 2024

  • Κριός
  • Ταύρος
  • Δίδυμος
  • Αιγόκερως

Κριός

Το 2024 μπορεί να είναι η χρονιά σου. Μπορείς να αλλάξεις ριζικά τον εαυτό σου. Ο Πλούτωνας μετακομίζει στον 11ο οίκο σας, φέρνοντας την ευκαιρία να μεταμορφώσετε τα μελλοντικά σας σχέδια και το πώς ταιριάζετε στο περιβάλλον σας. Είναι πιθανό να καταφέρετε πολλά το 2024. Όταν ο Άρης συναντήσει τον Πλούτωνα στον Υδροχόο στις 14 Φεβρουαρίου, ο αντίκτυπός σας στην κοινότητά σας θα είναι ισχυρός. Γνωρίζοντας καλά τους στόχους σας θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την ισχυρή ενέργεια.

Τα 5 ζώδια που θα δουν την καριέρα τους να απογειώνεται το 2024

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι εκλείψεις στη σχέση σας και το ζώδιό σας σηματοδοτούν μια νέα αρχή. Είναι ένα πράσινο φως από το σύμπαν για να αφήσετε πράγματα που σας κρατούν πίσω και να αγκαλιάσετε ένα νέο κεφάλαιο. Θα αποβάλλεται τις αρνητικές επιρροές και θα απελευθερωθείτε. Ο Απρίλιος φέρνει μια συνάντηση Δία-Ουρανού που οδηγεί σε πιθανώς απροσδόκητα οικονομικά οφέλη. Η τύχη μπορεί να είναι με το μέρος σας, ειδικά σε οικονομικά θέματα, καθώς η Αφροδίτη ενώνεται με τον Δία στον τομέα του πλούτου σας.

Ταύρος

Το 2024, Ταύρε, οι φιλοδοξίες σου θα είναι δυνατές και θα εστιάσεις στη δουλειά σου και στο πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Η επιστροφή του Πλούτωνα στον τομέα της καριέρας τον Ιανουάριο αναδεικνύει τη δουλειά, τη φήμη σας και το πώς σας βλέπουν οι άνθρωποι. Είναι μια ευκαιρία να αφοσιωθείτε στους επαγγελματικούς στόχους σας και να δημιουργήσετε μεγάλο αντίκτυπο. Γύρω από την έκλειψη της Σελήνης τον Μάρτιο, μπορεί να ξανασκεφτείτε την καθημερινότητά σας για να ενισχύσετε την ενέργεια και την αποτελεσματικότητά σας, με στόχο να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

Τα 4 ζώδια που μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή σας άθελά τους

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εσάς. Τον Απρίλιο, ο Δίας και ο Ουρανός συναντιούνται στη ζώνη αυτοέκφρασής σας, ενθαρρύνοντάς σας να δείξετε στον κόσμο ποιοι είστε. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ξεκινήσετε μια νέα διαδικτυακή επιχείρηση ή να επιχειρήσετε κάτι νέο. Ο Μάιος φέρνει μια ισχυρή ευθυγράμμιση μεταξύ της Αφροδίτης και του Δία στο ζώδιό σας, ενισχύοντας ενδεχομένως την οικονομική σας κατάσταση και επιτρέποντάς σας να επαναπροσδιορίσετε τον εαυτό σας. Είναι μια πολύ τυχερή στιγμή για εσάς!

Δίδυμος

Το 2024 υπόσχεται να είναι μια χρονιά γεμάτη με πολλές ιδέες και γνώσεις. Ο πανίσχυρος Πλούτωνας επιστρέφει στον Υδροχόο, το συντροφικό σας ζώδιο, γύρω στις 20 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας μια στιγμή για μεγάλες αλλαγές στην αναζήτησή σας για περιπέτεια, τις πεποιθήσεις σας, θέματα εκπαίδευσης και αυτοανακάλυψης.

Ο Άρης που συναντά τον Πλούτωνα στα μέσα Φεβρουαρίου σας δίνει ενέργεια αλλά σας προτείνει να επιλέξετε προσεκτικά τις κοινωνικές και πνευματικές σας αναζητήσεις. Γύρω στον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι εκλείψεις της Σελήνης και της Ηλίου μπορεί να πυροδοτήσουν ένα νέο έργο που θα αφορά κάτι σημαντικό που σας ενδιαφέρει ή και ένα ρομαντικό ενδιαφέρον. Μπορεί να βρείτε νέους φίλους που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά. Αισθάνεστε πιο σίγουροι για το να μοιραστείτε τις ιδέες και την πνευματικότητά σας με άλλους.

Αιγόκερως

Αιγόκερε, τα πράγματα αλλάζουν το 2024. Η προκλητική φάση με τον Πλούτωνα, που έκανε άνω κάτω την ζωή σας από το 2007, τελειώνει οριστικά στις 20 Ιανουαρίου. Σε αυτό το διάστημα είχατε αρκετές μεταμορφώσεις.

Τον Μάρτιο, ο τυχερός Δίας και ο Ουρανός ενώνονται στη ζώνη αγάπης, δημιουργικότητας και αυτοέκφρασης. Ετοιμαστείτε για κάτι εντελώς νέο και αντισυμβατικό στη ζωή σας. Μπορεί να βρείτε μία ξαφνική αγάπη ή να ανακαλύψετε ένα νέο δημιουργικό ενδιαφέρον. Τον Μάιο, η Αφροδίτη ενώνεται με τον Δία στον Ταύρο, ένα άλλο ζώδιο της Γης, φέρνοντας ρομαντισμό, αξία και αφθονία. Αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μετατρέψετε τις δημιουργικές σας ιδέες σε κάτι σταθερό και κερδοφόρο. Επίσης σας οδηγεί σε ευκαιρίες για σταθερότητα, όπως η δημιουργία οικογένειας, αν αυτό επιθυμείτε.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en