ΚΑΒΑΛΑ

Πόσο επικίνδυνη είναι η καύση ξύλων για την υγεία μας;

Αρκετοί είναι οι πολίτες που για να γλιτώσουν από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος στρέφονται από τώρα στην αγορά καυσόξυλων για ξυλόσομπες και τζάκια για να προλάβουν τα πρώτα κρύα.

Πόσο καλό ωστόσο μπορεί να είναι ο καπνός αυτός που εκλύεται για την υγεία μας και τι θα πρέπει να έχουμε κατά νου?????

Στην ουσία, απαιτείται μια σχετική έρευνα ώστε να καταλήξουμε σε πιο καυσόξυλο είναι στην πραγματικότητα το καλύτερο για εμάς. Διαφορετικοί τύποι ξύλου για παράδειγμα φλέγονται γρηγορότερα, άλλοι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια καύσης, άλλοι δημιουργούν καλύτερα κάρβουνα, και κάποιοι άλλοι δημιουργούν μόνο προβλήματα.

Τι πρέπει να έχουμε στο νου μας:

Ένας σωστός συνδυασμός 2-3 διαφορετικών ξύλων κάνει την καλή φωτιά.

Αγοράζετε πάντα ξερά ξύλα, τα οποία καλό είναι να έχουν κοπεί τουλάχιστον 6-8 μήνες πριν και να έχουν στεγνώσει φυσικά, αλλιώς το τζάκι κινδυνεύει να γεμίσει καπνούς.

Τοποθετείται τα ξύλα σε μέρος χωρίς υγρασία, καλά αεριζόμενο χωρίς να βρέχονται.

Ποτέ δεν καίτε βαμμένα ή επεξεργασμένα ξύλα ή κομμάτια επίπλων, καθώς κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Καθαρίζετε το τζάκι και την καμινάδα κάθε χρόνο από πιστοποιημένο επαγγελματία για να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν κενά, ρωγμές ή ανεπιθύμητα ρεύματα

Αντί για σίτα τζακιού, βεβαιωθείτε ότι το τζάκι έχει μια γερή πόρτα που κλείνει καλά.

Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι καλά αεριζόμενος και ότι υπάρχει ο κατάλληλος εξαερισμός

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version