ΠΟΛΕΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία | Το Κίεβο δείχνει αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες

Τα πρόσωπα Ρώσων στρατιωτών δείχνει η Ουκρανία σε δεκάδες βίντεο που έχουν ανέβει διαδικτυακά, κι ενώ η Ρωσία παραδέχθηκε ότι οι δυνάμεις της υπέστησαν μεγάλες απώλειες μετά την εμφάνιση φωτογραφιών που δείχνουν πτώματα στρατιωτών της.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν δεμένους Ρώσους αιχμαλώτους, που τους έπιασαν ενώ απέτυχαν να σπάσουν την ουκρανική άμυνα στο Κίεβο και το Χάρκοβο το Σαββατοκύριακο.

Αρκετά βίντεο δημοσιεύτηκαν σε κανάλι στο Telegram που δημιούργησε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Πολλοί Ρώσοι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι πίστευαν ότι θα έκαναν ασκήσεις εκπαίδευσης σε παραμεθόριες περιοχές και δεν γνώριζαν ότι θα τους έστελναν για εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ρωσία αναγνωρίζει ότι υπέστη απώλειες

Την ίδια ώρα, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι υπέστη απώλειες κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ δεν έδωσε στοιχεία για τους νεκρούς και τους τραυματίες. Δήλωσε ωστόσο ότι οι απώλειες της χώρας του ήταν πολύ χαμηλότερες απ’ ότι της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι συνολικά 5.300 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ο αριθμός δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές, ενώ ο αριθμός των συνολικών θυμάτων παραμένει ασαφής.

Δεκάδες Ρώσους στρατιώτες ισχυρίζονται ότι αιχμαλώτισαν οι Ουκρανοί

Την τελευταία εβδομάδα, Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι συνέλαβαν δεκάδες Ρώσους στρατιώτες. Ανάμεσά τους τα μέλη της 74ης ταξιαρχίας που παραδόθηκαν στους Ουκρανούς. Ο επικεφαλής που θεωρείται ότι ήταν διοικητής μιας μονάδας 20-50 στρατιωτών, υποστήριξε ότι έμαθε για την εισβολή την Τετάρτη και ότι πίστευε ότι επέστρεφαν σπίτι. «Κανένας από εμάς δεν γνώριζε ότι θα πηγαίναμε να σκοτώσουμε. Δεν πήγαμε να πολεμήσουμε. Μαζεύαμε πληροφορίες» είπε.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version