ΚΑΙΡΟΣ

Πτώση υδραργύρου λόγω “Μέδουσας”-Σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Το καιρικό φαινόμενο «Μέδουσα», που σαρώνει από χθες όλη την Ελλάδα έχει προκαλέσεις πολλές καταστροφές. Το σκηνικό του καιρού όπως έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας κάθε άλλο παρά καλοκαίρι θυμίζει αφού η θερμοκρασία πήρε την κατιούσα και οι βροχές, οι καταιγίδες και το χαλάζι “πρωταγωνιστούν”. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές φαίνεται πώς έχει επιστρέψει κυριολεκτικά το φθινόπωρο με τον υδράργυρο να έχει “κολλήσει” σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Στην Καστοριά το θερμόμετρο σήμερα το πρωί έδειχνε 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία στην πόλη αναμένεται να αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογο είναι το “σκηνικό” και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου το πρωί η θερμοκρασία ήταν 14 βαθμοί Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στα Γρεβενάη θερμοκρασία άγγιξε τους 15 βαθμούς Κελσίου το πρωί με τη μέγιστη κατά τη διάρκεια της ημέρας να μην ξεπερνά τους 19. Επίσης, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας σήμερα το πρωί η θερμοκρασία ήταν 14 βαθμοί Κελσίου, ενώ στα Γιάννενα 17 βαθμοί Κελσίου. Την ίδια στιγμή, στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειχνε το πρωί 13 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, σήμερα το πρωί η Άμφισσα είχε 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας η μέγιστη θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στο μεταξύ, στην Αττική το θερμόμετρο το πρωί έδειχνε 19 βαθμούς Κελσίου με τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας να αγγίζει τους 27 κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει σήμερα έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα στον Όλυμπο, όπου τα ξημερώματα επικράτησε σφοδρή χιονοθύελλα δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς Κελσίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, νεκρός εντοπίστηκε σήμερα το πρωί ο 48χρονος που αγνοούνταν από χθες το βράδυ στην περιοχή Κάμπου Αμφιλοχίας. Ο άτυχος 48χρονος Α.Κ. όπως όλα δείχνουν χτυπήθηκε από κεραυνό χθες αργά το απόγευμα την ώρα της σφοδρής καταιγίδας και άφησε την τελευταία του πνοή. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν αργά χθες το βράδυ όταν οι συγγενείς του ανησύχησαν και ενημέρωσαν τις Αρχές. Λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο οι φόβοι της οικογένειάς του.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version