Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες μάς αποχαιρετά ο Οκτώβριος -Πότε αλλάζει το σκηνικό με βροχές

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες μάς αποχαιρετά σήμερα ο Οκτώβριος, αλλά σταδιακά το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει.

Ο Νοέμβριος αναμένεται να έχει αρκετές βροχές, όπως θα φανεί ήδη από την πρώτη του ημέρα, ενώ τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται το Σάββατο (4/11).

Όσον αφορά τον καιρό του επόμενου 24ώρου, κατά κύριο λόγο προβλέπονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, με ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή σήμερα Τρίτη (31/10)
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα Τρίτη 31 Οκτωβρίου, αρχικά, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα κατά τόπους ισχυρές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα από νότιες έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στα νησιά του βορείου Ιονίου και στην Ήπειρο θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τη νύχτα κατά τόπους ισχυρές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα βόρεια νότιοι έως 5 νποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 και στα νότια έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Αρναούτογλου: Ο Νοέμβριος φέρνει αρκετές βροχές -Από πότε υποχωρεί η θερμοκρασία
Σύμφωνα με όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ο καιρός θα αλλάξει το επόμενο διάστημα, καθώς αυτή η ζέστη -για την εποχή- δεν θα παραμείνει για πολύ.

Ειδικότερα, ανέφερε πως από το πρωί της Τρίτης (31/10) θα υπάρχει ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, αλλά και κάποιες χαμηλές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά νησιωτικά, που μπορεί να μας φέρουν κάποιες τοπικές και για πολύ λίγη ώρα βροχές.

Από το μεσημέρι και μετά θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποια σύννεφα στα βορειοδυτικά, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στις ίδιες περιοχές και θα επεκταθούν μέχρι την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια από 20 έως 25°C, στα νότια στους 25°C και στα ανατολικά 23°C και στα δυτικά στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, από το πρωί θα επικρατεί ηλιοφάνεια και το σκηνικό δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης από το πρωί θα επικρατεί αρκετή ηλιοφάνεια και προς το βράδυ μόνο θα πυκνώσουν οι συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ο καιρός θα παραμείνει ζεστός και υγρός, ωστόσο στη Δυτική Ελλάδα θα έχει βροχές.

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ο καιρός θα γίνει ακόμη πιο άστατος, καθώς, εκτός από τα δυτικά, θα επηρεάσει τα βόρεια και τα ανατολικά, με καταιγίδες να πέφτουν από τα βορειοανατολικά μέχρι και τα νοτιοανατολικά της χώρας.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και ειδικά από το απόγευμα θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στα βορειοδυτικά, ενώ το Σάββατο 4 του μήνα ο καιρός θα γίνει άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πολλές βροχές να πέφτουν στα δυτικά, στα βόρεια και στα ανατολικά.

Βέβαια, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, η πτώση στον υδράργυρο, που θα γίνει πιο αισθητή από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, δεν θα είναι και τόσο δραματική.

Τέλος, προειδοποίησε για ακόμη μια φορά για ισχυρούς ανέμους στα δυτικά της Ευρώπης, κυρίως την Πέμπτη (2/11), καθώς αυτοί θα κινούνται προς τα ανατολικά. Ωστόσο, η χώρα μας δεν θα

Πηγή:  iefimerida.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα προβλήματα με την αρχαιλογία – Συνεχίζονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Προβλήματα με την αρχαιολογία ήθελαν την περασμένη εβδομάδα καθυστέρηση στα έργα που διενεργούνται στα στενά του Αγίου Νικολαου με την παράταση τους για μετά το Πάσχα.

Ωστόσο η έγκριση παρθηκε σύντομα με τα έργα να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμό, ενώ ήδη πολλά κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί μένοντας το μπάζωμα και οι τελικές λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ εκτελούνται εργασίες από τη ΔΕΥΑ  Καβάλας σε λίγα μόνο ακόμη σημεία ενώ αισιοδοξία υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς για την λήξη των έργων το συντομότερο δυνατό

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας με τους πολίτες να προτιμούν τις εξόδους τους ιδίως τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι Καβαλιώτες αλλά και Έλληνες πολίτες από άλλες πόλεις που επισκέπτονται την Καβάλα αλλά και οι Βαλκάνιοι τουρίστες που προσέρχονται καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ωστόσο όπως μας ενημερώνει ο Αντιπρόεδρος Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Μιχάλης Μεταξάς, οι τιμές των καυσίμων έχουν δείξει κάποιες αυξομειώσεις κατά καιρούς παρόλα αυτά αισιόδοξοι παραμένουν οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων για την κίνηση μέσα στο καλοκαίρι ιδίως μετά την προσέλευση των τουριστών από γειτονιές χώρες οι οποίοι κατά  βάση ταξιδεύουν οδικώς.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμη η παραλία Οφρυνίου για να υποδεχτεί το μεγάλο κύμα των επισκεπτών

Αρκετά βήματα και αρκετές ενέργειες γίνονται τους τελευταίους μήνες με απότερο σκοπό την τουριστική ανάπτυξη περιοχών του Δήμου Παγγαίου. Όπως μάλιστα δήλωσε στο ENA CHANNEL, η αντιδήμαρχος τουρισμού, κ. Όλγα Απατζία, φέτος η αρμόδιοι φορείς συμμετείχαν σε εκθέσεις τουρισμού σε Βαλκανικές χώρες με τους επισκέπτες της έκθεσης να δίχνουν έντονο ενδιαφέρον για τις περιοχές του Δ. Παγγαίου.

 

Την ίδια ώρα, φορείς του Δήμου Παγγαίου αλλά και επαγγελματίες δήλωνουν έτοιμοι να υποδεχτούν το κύμα των τουριστών με τις προετοιμασίες ωστόσο να συνεχίζονται.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en