ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πτέραρχος Ε.Α Κώστας Ιατρίδης | Γιατί επιτρέπονται οι “ιδιωτικές επισκέψεις” Τούρκων στην Θράκη;

Σε δηλώσεις στο ENA Channel και στο Ena Live News με την Μαρία Παπάζογλου προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο Πτέραρχος Ε.Α Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

Ο ίδιος σχολίασε την επίσκεψη Τσαβούσογλου-Ονάλ σε Ανατολική Μακεδονία Θράκη αναφερόμενος ότι θα πρέπει αυτές οι “ιδιωτικού τύπου” επισκέψεις να απαγορευτούν από ελληνικής πλευράς ειδικά όταν υπάρχουν δηλώσεις από τους Τούρκους αξιωματούχους περί τουρκικών μειονοτητών στην Θράκη

Εν τω μεταξύ, με ρεπορτάζ της που δημοσίευσε χθες η τουρκική Γενί Σαφάκ που –ούσα φιλοκυβερνητική- μεταφέρει την ατζέντα Ερντογάν μέσα από τις σελίδες της, προμηνύει τις εξελίξεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται να θέσει επί τάπητος επιτακτικά μία σειρά ζητημάτων, εκ των οποίων και δήθεν «ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη» και «προστασίας των δικαιωμάτων της».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τόσο η απάντηση Δένδια στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη τύπου όσο κι οι τελευταίες αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη σε «Πομακοχώρια» και σε «Ελληνόπουλα» για τους μικρούς μαθητές της μειονότητας  στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, έχουν εξοργίσει την Άγκυρα που επιδιώκει να δώσει απαντήσεις εντός ελληνικής έδρας. «Μεταξύ των θεμάτων που κατά προτεραιότητα θα τεθούν στη συνάντηση θα είναι και η απόπειρα της κυβέρνησης Αθήνας να δημιουργήσει μία πλαστή ταυτότητα για την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version