Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πτέραρχος Ε.Α Κων/νος Ιατρίδης | Η Ελλάδα δεν πέτυχε κάτι στην Σύνοδο κορυφής, δεν θα τολμήσει θερμό επεισόδιο η Τουρκία

Αφοπλιστικές δηλώσεις για την πραγματικότητα στη Θράκη, τις επιδιώξεις Ερντογάν αλλά και τα μηδαμινά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα, έκανε στο Ena Channel ο Πτέραρχος ε.α. Κων/νος Ιατρίδης.

Ο κος Ιατρίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίου και υποστήριξε ότι η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ώστε να μπει ένα φρένο στις «ορέξεις» Ερντογάν.

ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Από τη στιγμή που ο προστάτης της Τουρκίας, η Γερμανία του έδωσε το πράσινο φως και άσυλο να συνεχίσει την επιθετική της τακτική, επόμενο είναι η Τουρκία να αποθρασυνθεί ακόμη περισσότερο. Η Τουρκία έχει ένα σχεδιασμό, δεν πρόκειται να απεμπολήσει αυτά τα οποία έχει χτίσει τόσα χρόνια και ο στόχος της είναι να διχοτομήσει το Αιγαίο, να πάμε σε συνεκμετάλλευση και ο απώτερος στόχος μετά από αυτά είναι να μας υποτάξει. Δεν είναι υπερβολή αυτό. Η Ελλάδα για την Τουρκία είναι το εμπόδιο για να πραγματοποιήσει την επετακτική της πολιτική. Θα συνεχίσει με navtex, αντι – navtex να μας δημιουργεί πρόβλημα, θα συνεχίσει να μας φέρνει το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών μέχρι να μας αναγκάσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εφ’ όλης της ύλης. Πολύ φοβάμαι ότι με την τακτική που ακολουθούμε, με την πολιτική του κατευνασμού, τόσα χρόνια, χωρίς να καθίσουμε κάτω να δούμε τι θέλουμε και πως θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία. Δυστυχώς θα μας αναγκάσουν είτε Ευρωπαϊοι είτε Αμερικάνοι να καθίσουμε στο τραπέζι εφ’ όλης της ύλης και τότε δυστυχώς όλα αυτά θα είναι επώδυνα για εμάς. Η Τουρκία δεν θα σταματήσει εάν δεν την σταματήσει κάποιος. Δεν θα την σταματήσει κάποιος, εάν δεν την σταματήσουμε εμείς. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Είδαμε την Ευρώπη, είδαμε τα συμπεράσματα. Ήταν απογοητευτικά, ήταν μια κοροϊδια για έμας και την Κύπρο γιατί δεν διεκδικήσαμε και όταν διεκδικείς κάτι δεν παίρνεις κάτι. Εμείς δεν είμασταν προετοιμασμένοι, δεν είχαμε μία στρατηγική, δεν είχαμε συλλέξει τις ανάλογες πληροφορίες και δεν λάβαμε υπόψην σοβαρά την απροθυμία της Ευρώπης και κάποιων κρατών να επιβάλλουν κυρώσεις. Άρα δεν συνεννοηθήκαμε με την Κύπρο, με την Γαλλία και την Αυστρία και να επιμείνουμε μέχρι να επιτύχουμε και να διεκδικήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει θερμό επεισόδιο. Γιατί να γίνει θερμό επεισόδιο; Άλλωστε εμείς βγήκαμε και είπαμε ότι η κόκκινη γραμμή είναι τα έξι ναυτικά μίλια. Αυτό ήθελε η Τουρκία, η Τουρκία δεν απείλησε ποτέ ότι θα παραβιάσει τα 6 ναυτικά μίλια, άρα λοιπόν γιατί να γίνει θερμό επεισόδιο; Αφού εμείς εκτός 6 μιλίων να κάνει ότι θέλει η Τουρκία. Δεν διεκδικήσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο υπογράψαμε εμείς και τι είπαμε στην Τουρκία, από τα έξι και μετά μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Άρα λοιπόν δεν θα κάνει θερμό επεισόδιο γιατί δεν είμαστε εμείς να διεκδικήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Τουρκία δεν θέλει ούτε θερμό επεισόδιο, αλλά ούτε πόλεμο και ξέρετε γιατί; Γιατί ο Ερντογάν έχει επικεντρωθεί στο 2023 για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης, όπου εκεί θα επιδιώξει να παρουσιάσει κάτι μεγαλύτερο, μια μεγάλη Τουρκία, μεγαλύτερη από αυτή του Κεμάλ, ώστε να απαξιώσει τον Κεμάλ και να φανεί αυτός ως ο μεγαλύτερος ηγέτης της σύγχρονης ιστορίας της Τουρκίας και θέλει βέβαια και να γίνει ο ηγέτης των μουσουλμάνων. Άρα λοιπόν δεν θέλει να υποστεί την παραμικρή ήττα, διότι ξέρει πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν είναι Συρία ή Λιβύη. Η Ελλάδα έχει ένοπλες δυνάμεις ισχυρές, έχει οπλικά συστήματα, έχει ικανότητες που δεν έχει η Τουρκία».

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

«Το κομμάτι της κατασκοπείας είναι πολύ σοβαρό. Θα έπρεπε αυτοί οι δύο να βρίσκοται στη Φυλακή. Θα έπρεπε να εξεταστούν και άλλες περιπτώσεις. Το τι κάνει δηλαδή το Τουρκικό Προξενείο της Ρόδου, αλλά και το τι κάνει το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Το επόμενο βήμα του Ερντογάν θα είναι η Θράκη. Ξέρουμε τι κάνουν οι ψευτομουφτήδες που είναι παράνομοι και δυστυχώς τους αφήνουμε ελεύθερους, ξέρουμε τι κάνει το Προξενείο, το DEB, το ακραίο κόμμα ισότητας ειρήνης και φιλίας, το οποίο καθοδηγείται από τον Ερντογάν και από κάποια άλλα ακραία στοιχεία και εμείς τους αφήνουμε. Όλοι αυτοί συλλέγουν στοιχεία και τα δίνουν στον Ερντογάν. Εμείς τι μέτρα λάβαμε; Η ΕΥΠ στην Κομοτηνή τι κάνει; Δεν θα έπρεπε αυτή να την αναβαθμίσουμε; Να την αναδιοργανώσουμε; Ούτως ώστε αυτή να παίξει τον εθνικό ρόλο που πρέπει; Δυστυχώς τους αφήνουμε και δεν δίνουμε σημασία, επειδή δυστυχώς κάποιοι πολιτικοί μας τα δίνουν όλα προς χάρη των ψηφαλακίων. Κάποια στιγμή θα πρέπει να διορθωθούμε, θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να πούμε τι γίνεται και πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία. Πως πρέπει να υπερασπιστούμε τη Θράκη. Ζούμε ειρηνικά, άλλο η συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων και άλλο τα ακραία στοιχεία, τα οποία προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα, καθοδηγούμενα από τον Ερντογάν. Αυτά θα πρέπει να τα κόψουμε και όσοι δεν θέλουν να βρίσκονται εδώ να πάνε στην Τουρκία. Δεν θέλουμε κανέναν εδώ, που δεν θέλει να είναι εδώ!».

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με ψήφους 159 κατά έναντι 141 υπέρ

Στην απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης (28/3) η Βουλή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, η κυβερνητική πλειοψηφία εμφάνισε αρραγές μέτωπο καθώς 159 βουλευτές καταψήφισαν. Μεταξύ αυτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Κατσιβαρδάς. Στον αντίποδα, θετικά στην πρόταση τοποθετήθηκαν συνολικά 141 βουλευτές, που αποτελούν και το σύνολο της δύναμης των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές (Χουρδάκη, Παπαϊωάννου και Φλώκος). Υπενθυμίζεται, πως μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να καταθέσει νέα πριν την πάροδο 6 μηνών.

Οι παραιτήσεις υπουργών σε πρώτο πλάνο
Ουσιαστικά, όμως, η πρόταση δυσπιστίας πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού ουσιαστικά, οι δύο παραιτήσεις υπουργών ήταν που προκάλεσαν τους μεγαλύτερους κλυδωνισμούς στην Κυβέρνηση με αφορμή συνάντησή τους με επιχειρηματία το βράδυ της Κυριακής με την αντιπολίτευση να έχει βάλει ψηλά το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» στην υπόθεση των Τεμπών.

Έτσι, η «ρωγμή» στην κυβέρνηση για το «ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη στα Τέμπη» δεν ήταν η μόνη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και κλήθηκε να απαντήσει και για τις δύο παραιτήσεις των υπουργών του Μπρατάκου και Παπασταύρου, οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης αποτέλεσαν παρελθόν.

Με μία ανακοίνωση που έπεσε σαν «βόμβα» και λίγο πριν στο βήμα ανέβει ο Νίκος Ανδρουλάκης, το Μαξίμου ανακοίνωσε πως ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος είχαν κληθεί από τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στο Μαξίμου και εκεί του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Όπως γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με τον κ. Μητσοτάκη να τους ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνουν πως «για όσους βιάζονται να το συνδέσουν με την τραγωδία των Τεμπών, διευκρινίζεται ότι επικεφαλής αυτής της διερεύνησης είναι, εκ του νόμου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του φορέα, με ειδίκευση στα σιδηροδρομικά ζητήματα».

Μάλιστα, τονίζεται ότι το αρμόδιο όργανο του οργανισμού, που απαρτίζεται από τρεις ερευνητές, ασχολείται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, διεξάγοντας έρευνα ανεξάρτητη από τη δικαστική, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Το θέμα έφερε εχθές στη Βουλή (27/03) με ερώτηση προς την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en