ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πού μπαίνουν διόδια, που αυξάνονται

Σταθμοί διοδίων θα λειτουργούν  στα νέα τμήματα εθνικών οδών που θα δοθούν στην κυκλοφορία τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, ενώ σε κάποια παλιά τμήματα τα διόδια θα αυξηθούν.

Η αρχή θα γίνει από τον αυτοκινητόδρομο Λάρισας-Θεσσαλονίκης (τμήμα Τεμπών-Πλαταμώνα) που θα εγκαινιασθεί το μεθεπόμενο Σάββατο 1η Απριλίου. Σ’ αυτή τη διαδρομή υπάρχουν δύο σταθμοί διοδίων, τα οποία αυξάνονται ως εξής: Στο Μακρυχώρι από 1,40 ευρώ σε 2,50 ευρώ, και στη Λεπτοκαρυά από 1,90 στα 3,20 ευρώ. Ετσι το συνολικό κόστος διοδίων στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη αυξάνεται από 30,45 ευρώ σε 32,85 ευρώ.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη θα παραδδοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών, όπου οι αυτοκινητιστές δεν θα  επεωμισθούν αυξήσεις.

Υψηλά θα είναι τα διόδια στην νέα εθνική οδό Ε65, που θα εγκαινιασθεί την εβδομάδα μετά το Πάσχα: Από τη Λαμία μέχρι τα Τρίκαλα θα  υπάρχουν δύο σταθμοί διοδίων με συνολικό κόστος 6,75 ευρώ.

Στην Ιόνια Οδό που έχει ολοκληρωθεί και το τελευταίο κομμάτι της θα δοθεί στην κυκλοφορία την τελευταία εβδομάδα Απριλίου, στη διαδρομή Ρίο-Ιωάννινα, τα διόδια θα είναι συνολικά 13 ευρώ.

Στην Ολυμπία Οδό που διατρέχει τη δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρχουν διόδια 11,50 ευρώ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version