ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Πλήθος επισκεπτών στη Γιορτή Τσίπουρου»

Ο δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων, των αμβυκούχων και των αμπελοκαλλιεργητών του δήμου, διοργάνωσαν με επιτυχία, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, τη «Γιορτή Τσίπουρου» στη δημοτική ενότητα Ελευθερών.

Πλήθος επισκεπτών κατέκλυσε τον παραλιακό πεζόδρομο της δημοτικής κοινότητας Νέας Περάμου,στους οποίους προσφέρθηκαν μεζέδες και τσίπουρο από τοπικούς παραγωγούς. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας αποστακτικής περιόδου, ενώ μετά το πέρας της τελετής ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, επεσήμανε την αναγκαιότητα προτίμησης των τοπικών προϊόντων, τονίζοντας, παράλληλα, τις δυνατότητες ανάπτυξης του «τουρισμού γευσιγνωσίας».

Το μουσικοχορευτικό κομμάτι της εκδήλωσης πλαισιώθηκε από τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Νέας Περάμου, τους «Φίλους Παραδοσιακού Χορού Παγγαίου Καραβαγγέλη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερών, τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου, τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Ηρακλείτσας «Άγιος Γεώργιος», καθώς και την ζωντανή ορχήστρα του Γιώργου Μίγγου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version