Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Νέα Πέραμο | Με απόλυτη επιτυχία η Γιορτή Τσίπουρου

Δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, την «Γιορτή Τσίπουρου».

Πλήθος επισκεπτών, από την ευρύτερη περιοχή  και τους όμορους νομούς, βρέθηκε στον πεζόδρομο της Νέας Περάμου, δοκίμασε τσίπουρο από τοπικούς παραγωγούς και γεύτηκε ψητές σαρδέλες και εδέσματα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός που σηματοδοτεί την έναρξη της χρονιάς για τους αμβυκούχους της περιοχής.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πανάγιος Τάφος | Εκδήλωση για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου στον Ναό της Αναστάσεως

Το ΤΕΕ ΑΜ, η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και τον Δήμο Καβάλας, διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Ο Πανάγιος Τάφος-Το Μνημείο και το Έργο: Η Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Παρουσία πλήθους κόσμου το αφιέρωμα στον Βασίλη Βασιλικό

Στις 30 Νοεμβρίου 2023 «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο βραβευμένος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Ο Βασιλικός διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς με την πατρογονική γη, αφού επισκέπτονταν το νησί της Θάσου κάθε καλοκαίρι, διαμένοντας με τη σύζυγό του στο εξοχικό σπίτι που διατηρούσε.

Λίγους μήνες μετά τον θάνατό του, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας που φέρει το όνομά του διοργάνωσε μία σημαντική εκδήλωση μνήμης και τιμής στον συγγραφέα, με τη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και της Εταιρείας Συγγραφέων.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές από τον χώρο της Λογοτεχνίας βρεθηκε και ο παγκόσμιος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, επιστήθιος φίλος του Βασιλικού και δημιουργός της εμβληματικής ταινίας «Ζ» που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Τραυματίας οδηγός από εκτροπή επιβατικού μετά τον Άγιο Σίλα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί κοντά στον Άγιο Σίλα.

Ο οδηγός του ΙΧ επιβατικού οχήματος των φωτογραφιών που κινούνταν από Καβάλα προς Σταυρό Αμυγδαλεώνα, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και εξετράπη της πορείας του. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός του και η άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο.

proininews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en