ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Πετυχημένη συνάντηση του ΤΑP στο Καλαμπάκι | Συνεχίζεται η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών

Άλλη μία επιτυχημένη συνάντηση, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών για την εγκατάσταση του αγωγού φυσικού αερίου TAP πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στο Καλαμπάκι του Δήμου Δοξάτου.

Πρώτιστος στόχος και σκοπός της συνάντησης των δύο πλευρών ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την Περιβαλλοντική διάσταση του έργου της εγκατάστασης του αγωγού φυσικού αερίου, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η συνάντηση στο Καλαμπάκι είναι η 388η συνάντηση στελεχών της Κοινοπραξίας σε όλη την  «ελληνική» διαδρομή του αγωγού, δείγμα της βαρύτητας που έχει δώσει η Κοινοπραξία στην δημόσια διαβούλευση για το έργο. Υπογραμμίζεται δε ότι από τις 388 συναντήσεις οι 115 πραγματοποιήθηκαν στα όρια της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι πέραν των 388 συναντήσεων στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα, η Κοινοπραξία έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει άλλες 100 τουλάχιστον συναντήσεις με τις τοπικές κοινωνίες από όπου περνά ο αγωγός ώστε κάθε πολίτης να ενημερωθεί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην γη από την κατασκευή του αγωγού και σχετικά με ποιον τρόπο σχεδιάζει η ίδια η Κοινοπραξία την αποκατάσταση κάθε αγροκτήματος που θίγεται και την αποζημίωση κάθε αγρότη.

Άμεση όμως ήταν η ανταπόκριση της Κοινοπραξίας και απέναντι στην κοινωνία και τους φορείς της Καβάλας, οι οποίοι αιτήθηκαν την όδευση του αγωγού βόρεια των Τεναγών κάτι που όπως φαίνεται και στους χάρτες της τελικής όδευσης η Κοινοπραξία το αποδέχθηκε. Δεν είναι όμως μόνον η επαναχάραξη της όδευσης εκτός των Τεναγών των Φιλίππων που υλοποίησε η εταιρία καθώς ο TAP έχει ήδη ακούσει, συζητήσει και υλοποιήσει περισσότερες από 90 μικρότερης έκτασης βελτιστοποιήσεις της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου, άμεσα ανταποκρινόμενος στα επίμονα αιτήματα που εξέφρασαν επιστημονικοί και πολιτικοί φορείς καθώς και οι τοπικές κοινωνίες.

Τέλος σήμερα το πρωί, σε άριστο κλίμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας οι ιθύνοντες της Κοινοπραξίας συναντήθηκαν στα πλαίσια της ενημέρωσης με την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στο Δημαρχείο της πόλης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version