ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πατριωτική Ένωση | Η κυβέρνηση να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις στη Λιβύη

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τις παράνομες «συμφωνίες» που υπέγραψε με την Τουρκία η Προσωρινή Κυβέρνηση της Λιβύης του «Πρωθυπουργού» Ντμπεϊμπά και τη δήλωση, στο ίδιο πνεύμα, του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι εξελίξεις στη Λιβύη παίρνουν μια νέα τροπή, η οποία πρέπει ακόμη να επιβεβαιωθεί.

Στοιχεία αυτών των νέων εξελίξεων είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης Φαρχάτ Μπενγκτάρα, ότι η Λιβύη εξετάζει την κατασκευή δυο νέων αγωγών φυσικού αερίου, αντιστοίχως προς την Ελλάδα και την Αίγυπτο ,οι οποίοι θα προστεθούν στον υπάρχοντα ήδη αγωγό προς την Ιταλία. Δήλωσε επίσης ότι η Λιβύη εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, στο οποίο συμμετέχουν ήδη η Αίγυπτος , η Ελλάδα , η Κύπρος , το Ισραήλ ,η Ιταλία και η Παλαιστίνη.

Οι εξελίξεις αυτές, εάν επιβεβαιωθούν και διευκρινισθούν σε σχέση με το ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη, είναι θετικές για την Ελληνική πλευρά, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα κατοχυρώσει εν τω μεταξύ τα δικαιώματά της στη δική της ΑΟΖ και θα προχωρήσει, στην πράξη, τις έρευνες και την εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων, θα έχει προχωρήσει επίσης στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια, κατά πρώτο λόγο, στην περιοχή της Κρήτης.

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ καλεί την Κυβέρνηση να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις στη Λιβύη, να ενισχύσει τους δεσμούς και την κοινή δράση με φιλικές, συμμαχικές χώρες και να καταστήσει ορατή και όσο το δυνατό πιο σημαντική την παρουσία και το ρόλο της στη Λιβύη.

Πηγή: patriotikienosi.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version