ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Παράπονα καπνοπαραγωγών-κερασοπαραγωγών για τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Κάνουν λόγο για «σοβαρή αμέλεια εκ μέρους της διοίκησης της περιφέρειας, η οποία οδηγεί με βεβαιότητα στην απώλεια των ενισχύσεων και επιδοτήσεων που δικαιούνται».

Έντονα προβληματισμένοι εμφανίστηκαν αγρότες της Ροδόπης για τις καλλιέργειες καπνού και κερασιών, σε συνάντηση που είχαν με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργο Παυλίδη.

Οεπικεφαλής της “Περιφερειακής Αναγέννησης”, πλαισιωμένος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστο Μέτιο και από υποψηφίους συμβούλους, επισκέφθηκε τους οικισμούς Σώστη, Μεγάλο Πιστό, Ασώματοι, Ρίζωμα, Θάμνα, Δύμη και Φωλιά, των οποίων οι κάτοικοι εξέφρασαν την εντονότατη ανησυχία τους για τον βιοπορισμό τους, ο οποίος εξαρτάται από την καπνοκαλλιέργεια και την παραγωγή κερασιού.

Ειδικότερα για τον καπνό, σημείωσαν ότι υπήρξε σοβαρή αμέλεια εκ μέρους της διοίκησης της περιφέρειας, η οποία οδηγεί με βεβαιότητα στην απώλεια των ενισχύσεων και επιδοτήσεων που δικαιούνται.

Όσον αφορά, δε, την παραγωγή κερασιών η ανησυχία και η απογοήτευση των κατοίκων ήταν εντονότερη, με σημείο αναφοράς τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός τους συνεταιρισμός, λόγω εμπλοκής στη διαδικασία της χρηματοδότησής του – η οποία είχε ξεκινήσει προ επταετίας.

Συν ομιλώντας με τους παραγωγούς, αλλά και στις δηλώσεις του, ο κ. Παυλίδης υπογράμμισε: «Το ενδιαφέρον της περιφέρειας για τα σημαντικά προβλήματα των πολιτών ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Ο καπνός και τα κεράσια – τα βασικότερα αγροτικά προϊόντα του νομού Ροδόπης – πρέπει να προστατευθούν με κάθε τρόπο».

Ειδικότερα μάλιστα για τους κερασοπαραγωγούς, αξίωσε από την Πολιτεία «γρήγορη κίνηση των διαδικασιών αποζημίωσής τους» για τις ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version