Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Κατσιμίγας | Διεκδικώ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με στηρίξεις

Υπήρξε ο πιο στενός συνεργάτης του Άρη Γιαννακίδη για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Σήμερα πια βγαίνει ο ίδιος στο προσκήνιο, ξέροντας όμως πολύ καλά τι συμβαίνει “πίσω από τα φώτα”. Ο λόγος φυσικά για τον κο Κώστα Κατσιμίγα, ο οποίος επιβεβαίωσε επίσημα τις φήμες που από καιρό τον ήθελαν να είναι υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ.

Μετά την ανακοίνωση της πρόθεσής του, που την έκανε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο κος Κατσιμίγας μιλά στο ράδιο Χρόνος 87.5fm για την απόφασή του αυτή, αλλά και για το πώς βλέπει το μέλλον της Περιφέρειας που επιχειρεί να διοικήσει, αν τελικά οι πολίτες της του εμπιστευτούν την ψήφο τους.

Μακριά από χρίσματα, τα χρίσματα είναι αυτά που ταλαιπώρησαν την αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια με κομματικά σχήματα τα οποία διοικούσαν ευκαιριακά τους δήμους και τις περιφέρειες και τις νομαρχίες παλαιότερα. Οι στηρίξεις είναι άλλο πράγμα: άλλο το ‘σε στηρίζει ένα κόμμα και άλλο σου δίνει το χρίσμα’. Το χρίσμα σημαίνει ταυτότητα κομματική και ταυτότητα θέσης. Εγώ χρίσματα έχω δει δύο μέχρι τώρα στην περιφέρειά μας να γίνονται τα υπόλοιπα είναι σχήματα τα οποία ενδεχομένως κάποια στιγμή μπορεί να στηριχθούν από κόμματα με μικρότερους σχηματισμούς, ομάδες πολιτών”, ξεκαθαρίζει από την αρχή της συνέντευξής του ο κος Κατσιμίγας, που πιστεύει ότι “τα ψηφοδέλτια πρέπει να έχουν μια σημειολογία”.

Όπως είπε και ο ίδιος, στη Ροδόπη εκλέγονται εννέα σύμβουλοι και από αυτούς οι δύο ή τρεις ανήκουν στην νικήτρια παράταξη, λόγω απλής αναλογικής. Το ζητούμενο όμως είναι “ένα ψηφοδέλτιο που θα έχει μέσα άτομα από όλες τις κοινωνικές τάξεις, από όλες τις ηλικίες, από όλα τα επαγγέλματα για να είναι αντιπροσωπευτικό, να είναι πολυσυλλεκτικό για να εκφράζονται όλα τα κομμάτια της κοινωνίας και της αγοράς”.

Ποιο είναι το αύριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Αν και είναι σχετικά νωρίς για ανακοίνωση προγραμμάτων και εξαγγελιών, ο κος Κατσιμίγας έδωσε ένα στίγμα της άποψης που έχει για τη διαχείριση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. “Η περιφέρεια η δική μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες περιφέρειες που είναι η διασυνοριακότητά της. Επίσης, η περιφέρειά μας ως μια μη εξόχως τουριστική περιφέρεια πρέπει να αναζητήσει και άλλες στοχεύσεις για την ανάπτυξη”, λέει συγκεκριμένα και εξηγεί επ’ αυτού: “Πρέπει να γίνουμε υπερβατικοί για να λύσουμε ζητήματα τέτοια και δεν μιλάω μόνο για τον τουρισμό, μιλάω για χιλιάδες πράγματα που μπορεί η περιοχή μας να αλλάξει. Έχει γίνει ποτέ μια ουσιαστική στρατηγική μελέτη, όχι να πετάξουμε λεφτά σε έναν δήθεν ειδικό να τα τσεπώσει για να μας δώσει ένα φάκελο που θα μπει στο ράφι, το τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών; Μια ζωή πιστεύουμε ότι μπορεί να μας σώσει το βαμβάκι; Τόσοι άνθρωποι στην περιοχή μας -και στην Ροδόπη και στην Ξάνθη- ζουν από τον καπνό και είναι αγρότες των πέντε στρεμμάτων και βιοπορίζονται με αυτά τα πέντε στρέμματα την στιγμή που ο καπνός είναι υπό διωγμό και κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει να τους δώσεις μια διέξοδο; Ενδεχομένως να μην είναι αγροτική. Να τους δώσεις μια άλλη εναλλακτική απασχόληση. Πρέπει κάποια στιγμή να επαναπροσδιοριστεί το έμψυχο δυναμικό αυτής της περιφέρειας”, λέει συγκεκριμένα.

Οργανώνοντας την παράταξη της οποίας θα ηγηθεί
Από τα λεγόμενα του κου Κατσιμίγα, προκύπτει ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται στη φάση της οργάνωσης της παράταξης της οποίας θα ηγηθεί. Η σύσταση αυτής της παράταξης, “πατάει” πάνω σε συγκεκριμένες γραμμές.

“Μια παράταξη η οποία πηγαίνει με αξιώσεις να διεκδικήσει την διοίκηση μιας περιφέρειας σαφέστατα δεν στηρίζεται μόνο στους υποψήφιους και στους εκλεγμένους, στηρίζεται σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται για να παραχθούν θέσεις και αποτελέσματα στην συνέχεια. Όταν ένα σχήμα με αξιώσεις διεκδικεί την περιφέρεια σημαίνει ότι υπάρχει και ένας κόσμος από πίσω ο οποίος δουλεύει για το καλό της παράταξης, να έχει ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα, σε διαμόρφωση θέσεων, κινητοποιήσεις κλπ και στην συνέχεια όταν γίνει διοίκηση να μπορέσει να δώσει ιδέες, δουλειά, λύσεις σε πράγματα τα οποία θα απασχολούν πλέον την διοίκηση της περιφέρειας. Δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπη και συγκεντρωτική η διοίκηση μιας περιφέρειας και πολύ περισσότερο μιας μεγάλης περιφέρειας όπως είναι η δική μας με ιδιαιτερότητες και με μια ανεκμετάλλευτη στρατηγική αξία που έχει την διασυνοριακότητα”, περιγράφει και δίνει έτσι το στίγμα του για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.

Όσο για την πολιτική στήριξη που τυχόν θα λάβει αυτή η παράταξη, ο κος Κατσιμίγας δεν επιθυμεί χρίσμα, αλλά πιστεύει ότι θα κερδίσει στήριξη από διάφορους πολιτικούς χώρους.

“Πρέπει να υπάρχει μια συσπείρωση υπερκομματική από ανθρώπους οι οποίοι είναι αδιάφοροι με τα κόμματα ή και να πρόσκεινται σε κόμματα να μην είναι τυφλοί, να συσπειρωθούν γύρω από ένα σχήμα από ανθρώπους που ανήκουν σε όλο το δημοκρατικό τόξο.

Πιστεύω ότι ο Σύριζα θα στηρίξει το σχήμα, δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, ό,τι είδαν το φως της δημοσιότητας και στον αθηναϊκό τύπο και στο τοπικό ήταν διαρροές. Φυσικά και θα υπάρχουν διαρροές, θα υπάρχουν ενδείξεις, πιστεύω ότι ο Σύριζα θα προβεί σε ανακοίνωση”, λέει συγκεκριμένα, ενώ μιλώντας για τον εαυτό του, δεν κρύβει ότι “εγώ με τον Σύριζα δεν έχω κομματικές σχέσεις εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια.

Με τους ανθρώπους μιλάμε, χαιρετιόμαστε, δεν έχουν διαταραχθεί και οι προσωπικές μας σχέσεις. Ταυτόχρονα εγώ αυτά τα χρόνια είχα μια αυτόνομη αυτοδιοικητική πορεία και ήμουν πιο κοντά σε άλλους πολιτικούς χώρους, κυρίως στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Επομένως οι συνοδοιπόροι μου στην αυτοδιοίκηση (και αν θεωρηθεί ότι εγώ είχα μια σχετικά πετυχημένη πορεία την είχα συμπορευόμενος με αυτούς τους ανθρώπους) είναι λογικό και επόμενο να συνομιλούν μαζί μου. Δεν μιλάω να συστρατευτούν στο σύνολό τους μαζί μου αλλά συνομιλούν μαζί μου”.

Η τελική μορφή του σχήματος εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μετά τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν ήδη άνθρωποι που έχουν εκδηλώσει “επιτακτικά το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν”, αλλά ο κος Κατσιμίγας εκτιμά ότι πρέπει προς το παρόν να προστατευτούν και έτσι δηλώνει ότι η ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει τον Γενάρη.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πεζοδρομείται η Παραλιακή Οδός της Καβάλας από την Πρωτομαγιά

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με την υπ’ αρίθ.9/6/25-4-2024 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ έως την διασταύρωση με την οδό Δαγκλή, για το χρονικό διάστημα από 1-5-2024 έως και 30-9-2024 για τις ώρες 16.00 έως 06.00 της επομένης ημέρας.

Η ως άνω απαγόρευση δεν θα ισχύσει την Παρασκευή 24 Μάϊου 2024 λόγω της διεξαγωγής των εκδηλώσεων της «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ».

Η πρόσβαση για έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης θα γίνεται από την οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου .

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δειτέ ζωντανά στο Enachannel | Η ακολουθία του Νυμφίου απο τον Ιερο Ναό Προφήτη Ηλία

Δείτε καθημερινά από το ENACHANNEL σε απευθείας μετάδοση, τις ακολουθίες τις Μ. Εβδομάδας.

Μ. Δευτέρα στις 19:30, σε ζωντανή μετάδοση η ακολουθία του Νυμφίου απο τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Καβάλας.

Δείτε ζωντάνα εδώ:

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πένθιμες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας

Η Ορχήστρα παιάνισε έργα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών μπροστά από το Δημαρχείο.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en