ΥΓΕΙΑ

Παιδί & οθόνη | Πότε, πόσο και πώς;

Νέες οδηγίες για τη χρήση οθονών από τα παιδιά εξέδωσε πρόσφατα η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία.

Σύμφωνα με αυτές:
– Η χρήση οθονών πρέπει να αποφεύγεται στα παιδιά κάτω των 18 μηνών, με μόνη εξαίρεση την επικοινωνία μέσω βίντεο κλήσης.
– Για τα παιδιά από 18 μηνών έως 2 ετών, η Ακαδημία προτείνει στους γονείς να επιλέγουν επιλέγουν ποιοτικά προγράμματα (π.χ. εκπαιδευτικού περιεχομένου) και να τα παρακολουθούν μαζί με τα παιδιά τους ώστε να τα βοηθήσουν να κατανοήσουν τι βλέπουν.
– Για τα παιδιά 2 έως 5 ετών συστήνουν χρήση οθόνης έως 1 ώρα την ημέρα. Και στην περίπτωση αυτή προτείνεται επίβλεψη των παιδιών κατά τη χρήση συσκευών.
– Για τα παιδιά 6 ετών και άνω, οι γονείς πρέπει να θέσουν όρια για τον επιτρεπόμενο χρόνο χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών μέσα στην ημέρα. Οι γονείς θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν περνούν χρόνο μπροστά από την οθόνη σε βάρος σημαντικών για την υγεία τους δραστηριοτήτων, όπως η σωματική άσκηση και ο ύπνος.
Οι νέες οδηγίες αναφέρουν επίσης ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να επιτρέπουν τη χρήση τηλεόρασης και υπολογιστή την ώρα του μεσημεριανού και στην κρεβατοκάμαρα.
Τέλος, η Ακαδημία επισημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους σχετικά με τη διαδικτυακή τους συμπεριφορά, για παράδειγμα να διδάξουν τον σεβασμό προς τους άλλους ανθρώπους και να συζητήσουν ζητήματα ασφάλειας στο διαδικτυακό περιβάλλον.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version