ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτσας | Το νερό δεν πωλείται, θα μειώσουμε το κόστος λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, «προωθούνται στοχευμένες παρεμβάσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά με σύμβαση σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στην ανάθεση της διαχείρισης της λειτουργίας και της συντήρησης του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος της Αθήνας.

Έτσι εισάγεται ο υγιής ανταγωνισμός στις υπηρεσίες του συστήματος με στόχο τη μείωση του ετήσιου κόστους της λειτουργίας και της συντήρησής του».

Παράλληλα, «προτεραιοποιούνται οι ανάγκες που αφορούν στη συντήρηση και στην αναβάθμιση του δικτύου.

Προωθούνται τα απαραίτητα έργα για τη συντήρηση με έξοδα του ιδιώτη, προχωρά η επανακοστολόγηση του δυϊλισμένου νερού προς όφελος των καταναλωτών, μπαίνουν σοβαρά ποιοτικά κριτήρια για το νερό που πίνουμε ενώ ελέγχονται και οι διαρροές του δικτύου που κοστίζουν ακριβά. Αξιολογείται τέλος η εκμετάλλευση των εγκατεστημένων μονάδων καθώς και η πώληση αδιύλιστου ύδατος σε ιδιώτες. Αναβαθμίζεται λοιπόν το δίκτυο προς όφελος των Καταναλωτών. Το νερό δεν πωλείται».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version