ΚΑΒΑΛΑ

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ | Δίπλα στους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Με αφορμή την παρουσία του στη συνάντηση των μελών των ΟΕΒΕ ΑΜ-Θ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 27/11, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Εμείς είμαστε πάντα κοντά στους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους εμπόρους και στα συνδικαλιστικά τους όργανα, για να ενημερωνόμαστε, να ακούμε τους προβληματισμούς τους και να συμπαραστεκόμαστε στους δίκαιους αγώνες τους. Αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε όλοι και όλες από το δικό μας μετερίζι.

Δεν δικαιούται κανείς να ξεχνά ότι ο ιδιωτικός τομέας παράγει πλούτο στη χώρα, στηρίζει την ανάπτυξη και συνεισφέρει στην απασχόληση. Σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι δέχονται ισχυρά πλήγματα από τις περικοπές και την δυσβάσταχτη φορο-επιδρομή με τις γνωστές συνέπειες στην παραγωγικότητα και στη δυνατότητα επιβίωσης των επιχειρήσεων.

Οι κεντρικές πολιτικές, αντί να προωθήσουν μέτρα για τη στήριξη και τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έτσι ώστε αυτές να αντέξουν και να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην εθνική και τοπική οικονομία, ευνόησαν τη δημιουργία ενός «εχθρικού» περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. Η έλλειψη σταθερού και δίκαιου φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος, η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στη ρευστότητα και η «αθάνατη» γραφειοκρατία «στραγγαλίζουν» και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας.

Εμείς ζητούμε να υπάρξουν άμεσες και θαρραλέες λύσεις, ώστε να αρχίσουν επιτέλους να ανακάμπτουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ανάπτυξη και η απασχόληση. Είναι λοιπόν απόλυτη ανάγκη για μία πιο ισχυρή, πιο δυναμική συλλογική αντίδραση, για να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις που κάθε μέρα κλείνουν, τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές μας».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version