Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Μπαίνουμε με… 200 στο ξεκίνημα του προεκλογικού αγώνα!

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος με την παράταξη Ο Τόπος της Ζωής Μας καλοσωρίζει τους νέους υποψήφιους συμβούλους:

“Παρουσιάζουμε σήμερα τους υποψηφίους συμβούλους μας:
Βασιλειάδης Βασίλειος
Ιδιωτικός υπάλληλος


Γεννήθηκα το 1964 στην Καβάλα. Φοίτησα στο Οικονομικό Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Καβάλας. Είμαι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Στουτγκάρδης. Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1995 στις εισαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών – ειδών αυτοκινήτου. Είμαι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας και έχω διατελέσει Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λημνιάς για την περίοδο 1998-2007. Έχω δύο γιους, τον Νίκο, Πολιτικό Μηχανικό, και τον Μιχάλη, που σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες. Είμαι πρόεδρος στην ΚοινΣΕπ «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

 
Γιτίσογλου Πρόδρομος (Μάκης)

Ελεύθερος επαγγελματίας – Έμπορος ξυλείας

Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1984, είμαι γιος του Βασίλη και της Μαρίας Γιτίσογλου. Φοίτησα στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας και στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο ως προγραμματιστής πληροφορικής Η/Υ. Ζω μόνιμα στης Κρηνίδες Καβάλας και είμαι παντρεμένος με τη Βάσω Παπαχρήστου, με δύο παιδιά. Εργάστηκα στην οικογενειακή μας ταβέρνα στο Βουνοχώρι, στο Ψητοπωλείο ΣΟΥΣΟΥΡΟ, σε κέντρα ψυχαγωγίας ως μουσικός, και στην Τεχνική υπηρεσία ως υπάλληλος. Είμαι ιδιοκτήτης από το 2014 της εταιρείας ξυλείας – καυσόξυλων “Ο Μάκης” στης Κρηνίδες Καβάλας. Διετέλεσα μέλος του φιλοζωικού σωματείου “ΑΙΣΩΠΟΣ Καβάλας” και είμαι ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Γ.Σ. “Κεραυνός” Κρηνίδων και μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Δημητρίου στο Βουνοχώρι Καβάλας.

 
Δημητριάδου Κυριακή (Κική)

Ιδιωτική υπάλληλος

Γεννήθηκα στην Καβάλα. Αποφοίτησα από το ΤΕΕ Καβάλας με ειδικότητα στη “Διατροφή – Διαιτολογία” και συνέχισα τις σπουδές μου στο ΙΕΚ Καβάλας στην ειδικότητα “Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική”. Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των αδέσποτων ζώων.

Διαματαρούλα Ελένη

Ιδιωτική υπάλληλος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καβάλα. Έχω ασχοληθεί με την κομμωτική και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά.

 
Ιγνατιάδης Παναγιώτης

Ελεύθερος επαγγελματίας – Δημοτικός Σύμβουλος Φιλίππων

Γεννήθηκα το 1968 και είμαι μόνιμος κάτοικος Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Αποφοίτησα το 1986 από το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων. Στη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας υπηρέτησα ως Έφεδρος Αξιωματικός Μηχανικού. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρούσα επί 20 χρόνια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ στη συνέχεια απέκτησα βεβαίωση επάρκειας από τον ΕΟΠΠΕΠ και άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και εργάστηκα σε εταιρεία security. Από το 2020 είμαι κάτοχος πιστοποίησης ασφαλιστικού συμβούλου. Στον πρώην Δήμο Φιλίππων, την περίοδο 2007-2008 διατέλεσα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και την περίοδο 2009-2010 ήμουν Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Φιλίππων. Για 20 χρόνια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με το βόλεϋ. Είμαι παντρεμένος κι έχω τρία παιδιά. Το 2019 εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος Φιλίππων και είμαι μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Καβάλας”.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κομοτηνή Δυνατά”: Τραγική η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Κομοτηνής

Η διαχείριση  των αδέσποτων είναι  ένα από τα σοβαρότερα  ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, καίριο θέμα της  καθημερινότητας  και  πλέον πεδίο έκφρασης ακραίων αντιδράσεων καθώς  η  Δημοτική Αρχή Γκαράνη απέτυχε πλήρως στην επίλυση του ζητήματος, και είναι η αποκλειστικά αρμόδια και υπεύθυνη για αυτό

Η αντιμετώπιση και διαχείριση του προβλήματος δεν επαφίεται σε καλές προθέσεις ή σε μονοδιάστατες Τραγική η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Κομοτηνής

Εδώ και τέσσερα χρόνια ο κ. Γκαράνης δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την ευθύνη του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα στο Δήμο μας.

δράσεις. Απαιτεί πολιτική βούληση, στρατηγική, συνοχή και σύνθεση, ορατό και ρεαλιστικό στόχο από όλους, όσους θέλουν και μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Επιπλέον η συνεχόμενη αύξηση του πληθυσμού των ζώων έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά κυρίως των ίδιων των ζώων.

Αντί να φροντίσουν να βελτιώσουν και να αυξήσουν τις δομές φιλοξενίας και να εντατικοποιήσουν τα προγράμματα υιοθεσίας, αντί να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους για στειρώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις, όπως υπόσχονταν στην αρχή της θητείας τους, ο κ. Γκαράνης και οι συνεργάτες του αδιαφόρησαν πλήρως και εμφανώς άφησαν ζώα και ανθρώπους στην τύχη τους. Και μαζί και την κατάσταση στην πόλη και τα χωριά.

Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τον δήμαρχο να επαίρεται για τα ποσά που δαπανώνται στον Δήμο Κομοτηνής για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων – που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο! – ενώ η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλει του γειτονικούς δήμους για το χάλι που επικρατεί μέσα στην πόλη μας, ενώ δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για κοινές δράσεις και συνεργασίες, ούτε καν για να θέσει το πρόβλημα επί τάπητος. Και παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων του κυνοκομείου, το πρόβλημα διογκώνεται λόγω της αναποτελεσματικότητας του Δημάρχου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσο πάνω έχει ακόμα το πετρέλαιο; Εκτιμήσεις που τρομάζουν

Τι αναφέρουν οι προβλέψεις για τις τιμές του πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους κατά τις πρώτες ώρες συναλλαγών στην Ασία, αφού τα αποθέματα αργού σε βασικό αποθηκευτικό κόμβο έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο.
Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν στα 22 εκατομμύρια βαρέλια την τέταρτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA). Πρόκειται για πτώση 943.000 βαρελιών σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate άγγιξαν τα 95,03 δολάρια το βαρέλι κατά τις ώρες συναλλαγών στην Ασία, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022. Τελευταία διαπραγματεύονταν στα 94,61 δολάρια το βαρέλι. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent σημείωσε άνοδο 1,05% στα 97,56 δολάρια το βαρέλι.

«Η σημερινή δράση των τιμών φαίνεται να βασίζεται στο Cushing, καθώς φτάνει σε χαμηλό 22 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2022», δήλωσε στο CNBC ο Bart Melek, διευθύνων σύμβουλος της TD Securities.

Εάν τα αποθέματα συνεχίσουν να πέφτουν κάτω από αυτά τα επίπεδα, θα είναι «σκληρό» να βγαίνει αργό στην αγορά, δήλωσε η Melek στο «Street Signs Asia» του CNBC.

Προβλέπει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σε «υψηλά επίπεδα» για το υπόλοιπο του έτους και δεν αποκλείεται να συνεχιστεί το ράλι αν το παγκόσμιο καρτέλ πετρελαίου OPEC+ διατηρήσει περιορισμένες τις προμήθειες.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελαιόλαδο από… χρυσάφι – Εκτιμήσεις για 10.000€ ανά τόνο

Σε τιμή-ρεκόρ φέτος το ελαιόλαδο. Πώς θα κινηθεί η παραγωγή.

Οι φόβοι ότι η Ισπανία μπορεί να ξεμείνει από ελαιόλαδο πριν ξεκινήσει η επόμενη συγκομιδή τον Οκτώβριο έχουν ωθήσει τις τιμές σε επίπεδα ρεκόρ.

Η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου από την Ανδαλουσία αυξήθηκε κατά 120% από 3,83 €/κιλό σε 8,50 €/κιλό. Η Ισπανία, ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας ελαιολάδου στον κόσμο, παρήγαγε μόλις το ήμισυ της κανονικής της ποσότητας λαδιού κατά την τελευταία συγκομιδή, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Πολλοί παίκτες στην αγορά «αρχίζουν να ανησυχούν ότι η Ισπανία θα ξεμείνει από προσφορά πριν από τη νέα συγκομιδή», έχει δηλώσει ο αναλυτής τιμών της Mintec, Kyle Holland.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι και σε άλλες προμηθεύτριες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία η παραγωγή θα είναι πολύ μικρότερες, γεγονός που θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στην αγορά ελαιολάδου.

Το ελαιόλαδο βρίσκεται υπό πίεση εδώ και μήνες, με τους παραγωγούς να προειδοποιούν για ελλείψεις από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Μάλιστα κάποιοι αναλυτές εκτιμούν πως δεν θα είναι έκπληξη αν μέσα στο επόμενο δίμηνο, η τιμή στο ελαιόλαδο «σπάσει» το φράγμα των 10.000 ευρώ ανά τόνο.

Σημειώνεται ότι οι παγκόσμιες τιμές του ελαιολάδου ξεπέρασαν τα 8.900 δολάρια/τόνο αυτόν τον μήνα, λόγω της ξηρασίας σε μεγάλο μέρος της Μεσογείου και της μείωσης στην παραγωγή. Η μέση τιμή τον Αύγουστο ήταν 130% υψηλότερη από ό,τι πέρυσι, με τις τιμές να ξεπερνούν γρήγορα το προηγούμενο ρεκόρ των 6.242 δολαρίων/τόνο που σημειώθηκε το 1996 χωρίς να φαίνεται πως οι τιμές μπορεί να μειωθούν.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: