ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ο παρασκήνιο της σύλληψης αυτού που … «έκλεισε την πόρτα» στη Sprider

Και ο τελευταίος πληρώνει το … λογαριασμό όλων.

Αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει στην περίπτωση της Sprider που πτώχευσε καθώς ο τελευταίος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Νικόλαος Βαρσάμης, συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη για χρέος προς το Δημόσιο, ύψους 1.155.895,50 ευρώ.
Ο εν λόγω διευθύνων Σύμβουλος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή λίγους μήνες πριν καταρρεύσει η εταιρία και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του περασμένου έτους, αντικαθιστώντας το Βασίλειο Καρέλλα ο οποίος είχε παραιτηθεί . Το βιογραφικό του κυρίου Βαρσάμη δείχνει ότι δεν είχε καμία σχέση με τον κλάδο καθώς αναφέρει ότι «έχει σπουδάσει μηχανικός, μετά εργάστηκε ως μηχανικός στη CITROEN και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, μετά έγινε τεχνικός διευθυντής στα Βαλκάνια και την τελευταία δεκαετία αναπτύσσει και δικές του επιχειρήσεις, κυρίως στον χώρο των ακινήτων».
Ο Βασίλειος Καρέλλας είχε αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στις αρχές Ιανουαρίου του 2013 και αποτέλεσε την αρχή της αποχώρησης από οποιαδήποτε θέση του ΔΣ έχει ευθύνες των αδελφών Χατζηιωάννου που ήταν και οι ιδιοκτήτες της εταιρίας.
Σημειωτέον ότι η φορολογική νομοθεσία δεν «πιάνει» μόνο τον τελευταίο διευθύνοντα σύμβουλο μιας εταιρίας για χρέη προς το δημόσιο αλλά γυρίζει και προς τα πίσω την περίοδο που δημιουργήθηκαν τα χρέη.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version