Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ο.Λ.Καβάλας | Αποτύπωση οικονομικών στοιχείων της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. κατά το πρώτο οκτάμηνο 2016

Ο Οργανισμός Λιμένος  Καβάλας βελτιώνει περαιτέρω τους δείκτες κερδοφορίας του.

Πιο συγκεκριμένα για το πρώτο οκτάμηνο του 2016 :

  • Ο κύκλος εργασιών και τα λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης ανήλθαν σε 2.811.669 € έναντι 1.466.283 € του αντίστοιχου οκταμήνου 2015, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 91,75%.
  • Τα έξοδα της επιχείρησης ανήλθαν σε 1.414.060 € έναντι 976.293 € παρουσιάζοντας αύξηση κατά 44,84% .
  • Το αποτέλεσμα καταγράφεται θετικό και ανέρχεται σε 1.397.609 € έναντι 489.990 € παρουσιάζοντας αύξηση κατά 185,23%.

Η Ο.Λ.Κ.  Α.Ε. και τα λιμάνια αρμοδιότητάς  της, αναπτύσσονται με εντατικούς ρυθμούς όπως αποτυπώνεται  και στην οικονομική πορεία της εταιρείας κατά το πρώτο  οκτάμηνο  2016 . Η αύξηση των εσόδων προέρχεται κυρίως από την αλματώδη αύξηση της κίνησης επιβατών και οχημάτων, της διακίνησης φορτίων και στην συνεργασία με την ΤΑΡ AG.

Η υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων για την αναβάθμιση υποδομών, εξοπλισμού και παροχών προς τους χρήστες συνετέλεσε στην αύξηση των εξόδων.

Η Ο.Λ.Κ.  Α.Ε. (διοίκηση και εργαζόμενοι) σε συνεργασία με  την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς υλοποιεί το φιλόδοξο αναπτυξιακό σχεδιασμό της  προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας, και  της τοπικής κοινωνία

Οι επόμενοι μεγάλοι στόχοι της Ο.Λ.Κ.  Α.Ε. που  αναδεικνύουν  τα λιμάνια αρμοδιότητάς της,  πραγματικούς μοχλούς ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειάς μας,  είναι  :

  • Η αποπεράτωση του έργου της ολοκλήρωσης κρηπιδωμάτων, η προκήρυξη της μελέτης Η/Μ και κτηριακών υποδομών, η σιδηροδρομική σύνδεση,  η διεύρυνση δυνατοτήτων δημιουργίας εμπορευματικού κέντρου στον εμπορικό λιμένα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄»
  • Η σύνταξη μελέτης διερεύνησης δυνατοτήτων χωροθέτησης μαρίνας και ανάπτυξης του λιμένα, η μεταφορά των υπηρεσιών της Ο.Λ.Κ.  Α.Ε., του  Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και της 2ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος στο κτίριο του Τελωνείου με σκοπό την αξιοποίηση του κτιρίου της Ο.Λ.Κ.  Α.Ε. ως ξενοδοχείο, η υλοποίηση της επένδυσης των πρώην αποθηκών, η συμμετοχή της Ο.Λ.Κ.  Α.Ε. στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, η αδειοδότηση και λειτουργία Υδατοδρομίου, έργα βελτιστοποίησης στην Χερσαία Ζώνη σύμφωνα με την επικείμενη έγκριση της μελέτης στάθμευσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής
  • Η ανακατασκευή της παλαιάς σκάλας, η μελέτη και κατασκευή αίθουσας επιβατών, η μελέτη διερεύνησης κατασκευής πλωτών εγκαταστάσεων στον λιμένα  Κεραμωτής
  • Η αποπεράτωση του έργου των πλωτών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου στον λιμένα Ελευθερών.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε το πρωί του Σαββάτου 27 Απρίλιου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπολος στο γραφείο του απο μαθητές Μουσικών Σχολείων που βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Αδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδίαν” αλλά και απο την Πανηπειροτική Ενωση Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en