Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Νέστου | Δραστηριότητες Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΟΔΙ… ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Την Πρωτοχρονιά μετά την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος νωρίτερα έσπασε το ρόδι για το καλό και δεξιώθηκε επισκέπτες και δημότες στο γραφείο του. Παρέστησαν ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος, ο διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος κ. Κεφαλάς, ο οποίος κέρδισε και το φλουρί στη κοπή της πίτας, δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς και αρχές του τόπου. Παρέστησαν ακόμη, και οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Πασσαλίδης , Γκουλφάς  και Μαρινάκης αλλά και αρκετοί πολίτες.  Σε χαλαρό κλίμα λόγω της ημέρας , ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καλεσμένους του για θέματα που αφορούν τον τόπο.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗ  ΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΟN ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

Τη ΔΕΥΑΝ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, όπου ενημερώθηκε ύστερα από διεξοδική συζήτηση από την διοίκηση της ΔΕΥΑΝ, τον Πρόεδρο κ. Παναγιωτίδη Γιώργο, και τον Αντιπρόεδρο κ. Αργυράκη Μιχάλη αλλά και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφα και την   κα Τσολάκη, για την εξέλιξη έργων και μελετών που αφορούν την επιχείρηση καθώς και το νέο προγραμματισμό έργων.

Στη συνέχεια,  ο Δήμαρχος μετέβη στην περιοχή του Βιολογικού συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ, όπου παρουσία του υπεύθυνου στον Βιολογικό κ. Φωτιάδη αλλά και του εργολάβου κ. Μπούτσιου ξεναγήθηκε  στις νέες εγκαταστάσεις. Ο κ. Μπούτσιος ανέφερε στον Δήμαρχο κατά την διάρκεια της ξενάγησης των νέων εγκαταστάσεων στις εργασίες που υπολείπονται προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ

Στην Οικονομική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στον Δήμο Νέστου, κατακυρώθηκαν τα πρακτικά με ανάδειξη μειοδότη για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού ύψους 30.000€ καθώς και για την προμήθεια ημιβυθιζόμενων κάδων ύψους 12.500€

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ- Η «ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, ύστερα από την αναβολή της εκδήλωσης την  προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακών καιρικών συνθηκών, η «Νύχτα των Αστεριών». Η εκδήλωση ξεκίνησε με ξεχωριστές μελωδίες από την Φιλαρμονική του Δήμου, ακολούθησε επίδειξη χορών zumba  (παιδιών και ενηλίκων) από το Studio Prana «Απόλυτη Ενέργεια» και επίδειξη από όλα τα τμήματα του Αθλητικού Συλλόγου Kick Boxing Χρυσούπολης.

Εντυπωσιακή ήταν η παράσταση που έδωσαν το συγκρότημα Fire Dance με μοναδικές χορογραφίες, με φλεγόμενα κοντάρια, πυρσούς, βεντάλιες και πυροτεχνήματα ενώ τους συνόδευαν ηλεκτρικό τσέλο και κρουστά συνθέτοντας μια μαγική ατμόσφαιρα που κατέπληξε και εντυπωσίασε τους εκατοντάδες θεατές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ηρώων.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν το εκπληκτικό ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων οι Fortissimo, που συνδύασαν εκπληκτικά την κλασική μουσική με τα μοντέρνα ακούσματα της ποπ, ροκ και λάτιν. Τέσσερις όμορφες κοπέλες δημιούργησαν αίσθηση στην εκδήλωση με τον τρόπο που παρουσίασαν τη μουσική τους στο κοινό.

Μια μοναδική συναυλία ακολούθησε έμπροσθεν της Εθνικής τράπεζας από τους «ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ», την γνωστή παρέα μουσικών από την Δράμα που σκόρπισαν κέφι μέσα από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Την βραδιά των αστεριών πλαισίωσαν εξαιρετικά ο Σύλλογος Μικρασιατών Δήμου Νέστου «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ», ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρνης και  ο Πολιτιστικός Λαογραφικός  Σύλλογος Ερατεινού με τα χορευτικά τους τμήματα.

Σημαντική ήταν η συμβολή των παραπάνω Συλλόγων αλλά και του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Καρυάς, των Ποντίων και των Θρακιωτών οι οποίοι πρόσφεραν σε διάφορα σημεία της πόλης ζεστά εδέσματα, ζεστή κομπόστα και κάστανα.

Ξεχωριστή η παρουσία των  συντοπιτών  μας, Μικρασιατών  κ. Άγγελου Συνανίδη με την σύζυγο του, οι  οποίοι προσέφεραν με παραδοσιακό τρόπο μαλεμπί.

Ο Δήμος Νέστου πρόσφερε στα εορταστικά περίπτερα που είχε στήσει στην Πλατεία Ηρώων άφθονο κόκκινο κρασί.

Ήταν μια νύχτα που είχε πολύ κέφι, πλήθος πολιτών ενώ η κίνηση  στα μαγαζιά ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Ο Δήμαρχος Νέστου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσε τις καλύτερα στολισμένες για τα Χριστούγεννα, βιτρίνες καταστημάτων, σε διαγωνισμό που εδώ και καιρό είχε γνωστοποιηθεί στους καταστηματάρχες. Καλύτερες βιτρίνες αναδείχθηκαν αυτές των καταστημάτων «BEBEDA» της κας Νταλάκου Αντωνίας και «ΠΡΟΒΑ ΝΥΦΙΚΟΥ» του κ. Αθανασιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κεντρική οδός, Βενιζέλου, αλλά και η παράλληλη αυτής, Ηφαίστου, πεζοδρομήθηκαν σχεδόν όλη τη νύχτα προκειμένου ο κόσμος να κινείται ελεύθερα ενώ πολλά ήταν και τα καταστήματα που ετοίμασαν εξαιρετικές εκδηλώσεις προσφέροντας κι αυτοί το δικό τους φως στη Νύχτα των αστεριών.

ΡΕΜΠΕΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Μια εξαιρετική μουσική παράσταση με αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη δόθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορωδίας «ΟΡΦΕΑΣ», την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου , στο Δημοτικό Θέατρο. Ήταν μια υπέροχη μουσική βραδιά που την απόλαυσαν πολλοί συνδημότες μας καθώς και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Κάτω από έναν λαμπερό ήλιο πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου, στο γραφικό λιμάνι της Κεραμωτής , και συγκεκριμένα στη σκάλα του λιμανιού.

Αποτελεί πλέον παράδοση ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Κεραμωτή όπου φέτος ειδικά συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου λόγω του πολύ καλού καιρού που επικράτησε εκείνη την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος ο Δήμος Νέστου προσέφερε  τον αγιασμό σε ειδικά γυάλινα μπουκαλάκια τα οποία προμηθεύτηκαν οι πιστοί, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τη κίνηση αυτή.

Στην τελετή του αγιασμού των υδάτων παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα, ο Πρόεδρος Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Πάρης καθώς και ο τοπικός σύμβουλος κ. Αραμπατζάκης Ιωάννης και η κα Σκορδά Κατερίνα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΝ

Από το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου, εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ επιχειρούσαν για την αποκατάσταση της βλάβης  του κεντρικού αγωγού ύδρευσης η οποία και τελικά αποκαταστάθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής, χάρης στην άμεση παρέμβαση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ αλλά και της διοίκησης της επιχείρησης. Οι συνεχιζόμενες ενέργειες απέτρεψαν το παραμικρό πρόβλημα στην υδροδότηση του Δήμου.

Τον τόπο που παρουσιάσθηκε η βλάβη, τη Ζαρκαδιά, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να δει την πορεία των εργασιών αποκατάστασης ενώ συνεχάρη τους εργαζόμενους για την αποτελεσματικότητα  τους αλλά και την υποδειγματική συμπεριφορά τους να υπερβούν εαυτό σε μέρες μάλιστα αργίας.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Πλαταμώνα επισκέφθηκε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου προκειμένου να παραστεί στην λειτουργία του Ιερού Ναού του χωριού ενώ παράλληλα, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους κατοίκους του χωριού. Το συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις του Δήμου για τα Χριστούγεννα. Ο φετινός τίτλος  των εκδηλώσεων ήταν τα «Χριστούγεννα των αστεριών» και περιελάμβανε πλήθος δράσεων που κάλυπτε όλο το φάσμα των ηλικιών αλλά και των ενδιαφερόντων. Αξίζει να σημειωθεί πως συγκέντρωσαν πλήθος δημοτών που πραγματικά ικανοποιήθηκαν από το αποτέλεσμα που είδαν. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλοςμ συνεχάρη θερμά την υπεύθυνη των εκδηλώσεων, την κα Χατουτσίδου Ελένη, Αντιδήμαρχο Οικονομικών η οποία πραγματικά οργάνωσε με εξαιρετικό και άρτιο τρόπο τις εκδηλώσεις.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Νέστου | Δραστηριότητες Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής 17-23/7/2017

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουλίου και στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία του έργου του βιολογικού Κεραμωτής τονίζοντας με σημασία την επιτυχία της διοίκησης η οποία μέσω των χειρισμών της κατάφερε να αποφύγει απρόβλεπτα ύψους, 1.500.000€, όπου διεκδικούσε η ανάδοχος εταιρεία από το έργο βιολογικού Χρυσοχωρίου, Γραβούνας και Ερατεινού καθώς επίσης και σταλίες ύψους 4.000€ ημερησίως οι οποίες θα έφταναν σήμερα στο ποσό των 400.000 €. Καθοριστικής σημασίας η πολιτική απόφαση του Δημάρχου να προβεί σε διακοπή εργασιών προκειμένου να μην χρεωθεί η ΔΕΥΑΝ με το άνωθεν ποσό.

Αναφέρθηκε ακόμη, στη διακοπή της σύμβασης που η ίδια η ανάδοχος εταιρεία κατέθεσε με την οποία στην ουσία δηλώνει την επιθυμία της να μη συνεχίσει το έργο. Η υπηρεσία της ΔΕΥΑΝ προχωρεί άμεσα,  σε επιμετρήσεις του μέχρι σήμερα κατασκευασμένου έργου καθώς και στη σύνταξη νέων τευχών δημοπράτησης προκειμένου να υπάρξει νέα ανάδοχος για την ολοκλήρωση του έργου. Ο Δήμαρχος Νέστου επισήμανε ακόμη για τις προβλέψεις της μείζονος αντιπολίτευσης για δήθεν λάθος χειρισμούς του ιδίου, οι οποίες τελικά έπεσαν στο κενό.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στις νέες πρωτοβουλίες που πήρε για το θέμα της διέλευσης των βαρέων οχημάτων ζητώντας από το σώμα του συμβουλίου να προετοιμάζεται για δραστικές κινητοποιήσεις. 

Ειδική αναφορά έκανε στην εγκατάσταση εργολάβου στις Πηγές και συγκεκριμένα στην περιοχή που διαμένουν οι ΡΟΜΑ όπου ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου και αφορούν ασφαλτόστρωση δρόμου, κατασκευή πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμό και υπογείωση καναλιού προϋπολογισμού ύψους 350.000€.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του επιτυχημένου προγράμματος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ για τα μέλη του ΚΑΠΗ με τα θαλάσσια μπάνια στην παραλία Τιμαρίου. Πληροφόρησε το σώμα για τη συμμετοχή 200 μελών στο εν λόγω πρόγραμμα και με κόστος για την ΕΥΝΕΣΤΙΑ 9.000€.

Στα τακτικά θέματα εγκρίθηκε ομόφωνα η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων καθαριότητας μέχρι 31/3/2018 όπως προβλέπει η νέα νομοθετική ρύθμιση. 

 

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ 2017”- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΑ ΜΜΕ

Συνέντευξη τύπου έδωσαν στα ΜΜΕ την Τετάρτη 19 Ιουλίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον διοργανωτή του φεστιβάλ ” Πλάι στο κύμα 2017″ κ. Καγιάσα Δημήτρη προκειμένου να γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα του τριημέρου καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την οργάνωση του φεστιβάλ. Η συνέντευξη δόθηκε στο καφέ “ΑΙΓΑΙΟ” όπου εκτός του Δημάρχου και του διοργανωτή μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη για θέματα που άπτονται της ασφαλούς διοργάνωσης της μεγάλης καλοκαιρινής γιορτής του Δήμου. Ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στην ταυτότητα του φεστιβάλ η οποία ξαναγύρισε τα τελευταία χρόνια στην αρχική της διάσταση κρατώντας την , με την επιλογή των καλλιτεχνών, σ’ ένα υψηλό επίπεδο. Για φέτος επιλέχθηκαν όπως ανέφερε καλλιτέχνες που αρμόζουν στο ύφος του θεσμού αλλά και του χώρου στον οποίο θα διεξαχθεί. Ο κ. Καγιάσας αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες οργάνωσης του φεστιβάλ και  στους τρόπους επικοινωνίας των επισκεπτών προκειμένου να προμηθευτούν εισιτήρια αλλά και να προσέλθουν στον χώρο. Ο κ. Μαυροθαλασσίτης αναφέρθηκε στις ενέργειες της δημοτικής αρχής προκειμένου το φεστιβάλ να διεξαχθεί με την απαιτούμενη ασφάλεια και καθαριότητα. Εκπρόσωποι του Δήμου που σχετίζονται με το φεστιβάλ είχαν φροντίσει να προσφερθούν εδέσματα στους δημοσιογράφους αλλά και αναμνηστικά δώρα ως ενθύμια. Η δημοτική αρχή ευχαριστεί ιδιαίτερα τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ αλλά και τον κ. Αφεντούλη  Φίλιππο για την ευγενή παραχώρηση του χώρου του καθώς και για την φιλοξενία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου έγινε εκλογή νέου γραμματέα του συμβουλίου ύστερα από παραίτηση δημοτικού  συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν δέχθηκε ο νέος του δημοτικός σύμβουλος  να αναλάβει τη θέση  του γραμματέα όπως ορίζεται από τους κανονισμούς. Κατά συνέπεια την θέση αυτή όπως είχε δικαίωμα κατέλαβε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου. Έτσι νέος γραμματέας ορίστηκε ύστερα από ψηφοφορία ο κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο τροποποιήθηκε ο οργανισμός εσωτερικών υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων της καθαριότητας που απασχολούνται με συμβάσεις. 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Το Κέντρο Κοινότητας Χρυσούπολης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 20 Ιουλίου μαζί με τον Πρόεδρο Α/θμιας και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Καραγεωργίου Γεώργιο. Το κέντρο που ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί  στις εγκαταστάσεις του πρώην Α’ Παιδικού Σταθμού Χρυσούπολης παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες που αφορούν την κοινωνική πρόνοια του Δήμου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο Δήμαρχος συζήτησε με την προϊσταμένη του κέντρου κα Δρόσου καθώς και με το προσωπικό για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του κοινωνικού κέντρου.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου πραγματοποίησε την Τετάρτη 19 Ιουλίου το Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου της Νέας Καρυάς προκειμένου να συζητήσουν τρόπους και θέματα στήριξης του Δήμου προς τον σύλλογό τους για την νέα αθλητική περίοδο που ξεκινά σύντομα.

 

ΛΗΞΗ ΤΩΝ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2017” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Τελευταία μέρα των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2017 του Δήμου Νέστου και όλοι οι Σύλλογοι συμμετείχαν, προκειμένου να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα του Νέστου την Τρίτη 18 Ιουλίου. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του, κλείνοντας τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» για το 2017, αναφέρθηκε στην στήριξη που παρέχει η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα του Νέστου. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις παρεμβάσεις που έγιναν στις υποδομές του γηπέδου, και όχι μόνο, οι οποίες αγγίζουν το ποσό των 140.000€.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Μοναδικό θέμα της Οικονομικής Επιτροπής η οποία συνεδρίασε την Δευτέρα 17 Ιουλίου  ήταν η κάλυψη πίστωσης μισθοδοσίας των εργατών καθαριότητας.

 

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Στον εσπερινό του  Ι.Ναού  του Προφήτη Ηλία στο Γηροκομείο Χρυσούπολης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη κατάνυξη χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη πατέρα Παύλου παρέστη πλήθος κόσμου αλλά και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής κ. Βαλσαμίδη Νίκου, κ. Αργυρέλη Ελένη και κ. Κοσμίδου Λαρίσα. Την επόμενη ημέρα της εορτής του Προφήτη στη μεγάλη δοξολογία παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Α/θμιας και Β/θμιας Επιτροπής κ. Καραγεωργίου Γεώργιο ενώ παρέστησαν ακόμη ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ταξιάρχος κ. Γκράνας Γεώργιος καθώς και ο τ. βουλευτής ΝΔ Καβάλας κ. Πασχαλίδης Ιωάννης. Στη λειτουργία χοροστάτησαν οι Αρχιμανδρίτες πατέρας Τιμόθεος και πατέρας Παύλος. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το γηροκομείο και να συνομιλήσει με τους τροφίμους του αλλά και το προσωπικό του ιδρύματος.

Με μεγάλη λαμπρότητα, παράλληλα, εορτάσθηκε η χάρη του Προφήτη Ηλία και στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Πλαταμώνα όπου την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός και η περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία- για πρώτη φορά- της φιλαρμονικής του Δήμου ύστερα από αίτημα της εκκλησίας και του Προέδρου του χωριού. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο και ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του χωριού κ. Τσεντεμεϊδης Παναγιώτης παρέθεσε  γεύμα στα παιδιά της φιλαρμονικής. 

 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑΣ

Το κάμπινγκ του Δήμου Νέστου στην Κεραμωτή εξοπλίστηκε πρόσφατα  με μόνιμο σύστημα πυρασφάλειας προκειμένου να λειτουργεί και με τη σημαία του ΕΟΤ προσεχώς, αφού έχει  πλέον όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την περιβαλλοντική μελέτη. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος αυξήθηκε θεαματικά η κίνηση επισκεψιμότητας του κάμπινγκ αγγίζοντας το 100% της πληρότητας.

Την επιμέλεια έχει ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, ο οποίος έπραξε τα μέγιστα όπως και οι προκάτοχοί του κ. Μαυροθαλασσίτης και κ. Βαλσαμίδης όπου ύστερα από μια αλλεπάλληλη σειρά παρεμβάσεων να γίνεται λόγος σήμερα για  μια  επικερδή  επιχείρηση που όχι μόνο αποφέρει κέρδος στο ταμείο της Αναπτυξιακής αλλά δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίας.  

 

“ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ” ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΕΓΝΟΥ

Τις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις τους πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία και φέτος οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ερατεινού και Στεγνού.

Έτσι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερατεινού το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου πραγματοποίησε διήμερη γιορτή αναδεικνύοντας το τοπικό του προϊόν: το καρπούζι. Αξιέπαινη η πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου που κρατά παράδοση εδώ και χρόνια αναδεικνύοντας το προϊόν τους όχι μόνο στην περιοχή αλλά και ευρύτερα όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του δίνοντας τα εύσημα στο ΔΣ του συλλόγου. Στην εκδήλωση εκτός από τον  Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, το παρόν έδωσαν και  ο Πρόεδρος Α/θμιας και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Καραγεωργίου Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος και κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, η Πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη, ο Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης. Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τις διήμερες εκδηλώσεις έχοντας  την ευκαιρία να γευτούν πέρα από το καρπούζι άφθονα εδέσματα και ποτό παράλληλα μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα από παραδοσιακή μουσική και χορευτικά των συλλόγων. 

Ο Δήμος Νέστου  στο προσεχές ταξίδι του Συλλόγου  στον αδελφοποιημένο Δήμο με το δικό μας στη Σερβία αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα μετακίνησής τους. 

Την ετήσια εκδήλωσή του πραγματοποίησε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στεγνού το Σάββατο 22 Ιουλίου σε μια βραδιά που είχε παραδοσιακό χρώμα όπου το απήλαυσε πλήθος κόσμου που έδωσε δυναμικά το παρόν. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης και κα Χατουτσίδου Ελένη καθώς και η Πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη. 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο που ξεκινά σύντομα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιουλίου αγιασμός στο γήπεδο του Νέστου. Στη τελετή παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του έδωσε τις ευχές του στην διοίκηση αλλά και στους παίκτες προκειμένου να έχουν μια χρονιά χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς συνεχίζοντας έτσι τη νικηφόρα πορεία της ομάδας. Τους διαβεβαίωσε ακόμη πως ο Δήμος θα σταθεί και αυτή τη χρονιά αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΝΕΣΤΟΣ

Δήμος Νέστου | Δραστηριότητες Δημάρχου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ παρουσία και του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου την Τρίτη 18 Απριλίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρός της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος, ο αντιπρόεδρος κ. Αργυράκης Μιχάλης και ο Διευθυντής της  κ. Κάλφας Κωνσταντίνος. Συζητήθηκε το μείζον θέμα που προέκυψε από την διακοπή εργασιών του έργου “Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων, οικισμών Χαϊδευτού και Κεραμωτής”. Στη συνέχεια και προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση υπήρξε επικοινωνία του Δημάρχου με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΡΑ καθώς και με τον ειδικό συνεργάτη του Υπουργού ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η ένταξη του έργου.

 

ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑΣ

Στα γραφεία του Δασαρχείου Καβάλας μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τετάρτη 19 Απριλίου συνοδευόμενος από τη νομικό του Δήμου κα Καγιά προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση της καταγγελίας, σχετικά με την ελεύθερη κατασκήνωση από πολίτες πλησίον του κάμπινγκ την περίοδο διεξαγωγής του φεστιβάλ “Πλάι στο κύμα”.  Ο Δήμαρχος στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα ήταν θεμιτό την ανάλογη  ευαισθησία να δείχνει το Δασαρχείο και στις περιπτώσεις όπου κατασκηνώνουν παράνομα πολίτες καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού στην περιοχή της αμμόγλωσσας στην Κεραμωτή.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για θέματα πολιτικής προστασίας στην Καβάλα, τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Απριλίου στην αίθουσα “ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ” της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Συζητήθηκαν λεπτομερώς θέματα ασφάλειας και δράσης.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

Εκπρόσωποι-επενδυτές της νέας μονάδας λιπασμάτων που θα εγκατασταθεί στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του την Τετάρτη 19 Απριλίου. Η συνάντηση είχε καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

 

ΣΤΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Στα γραφεία του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου την Παρασκευή 21 Απριλίου προκειμένου να δεχθεί πολίτες και φορείς για θέματα που άπτονται της περιοχής. Συνάντησε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Καρυάς προκειμένου να συζητηθεί η διοργάνωση της “Γιορτής του Αγρότη” ενώ στη συνέχεια τον επισκέφθηκε ο νομικός κ. Αγγελίδης Κώστας αλλά και εκπρόσωποι του Συλλόγου Αγροτών ώστε να συζητήσουν το θέμα της αντιχαλαζιακής προστασίας. Παράλληλα αποφασίσθηκε  από κοινού να οργανώσουν ημερίδα για την αντιμετώπιση των καταστροφών που έπληξαν τους αγρότες της περιοχής από την τελευταία χαλαζόπτωση και τον παγετό. Συζήτησαν ακόμη για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν από κοινού με τον Δήμο προς τον ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση του ίδιου θέματος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρέστη στη λαϊκή συνέλευση που οργάνωσαν κάτοικοι και επαγγελματίες της Κεραμωτής για το μείζον θέμα της διακοπής του έργου της αποχέτευσης και τα προβλήματα που αυτό έχει επιφέρει στους δρόμους. Ο κ. Τσομπανόπουλος κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, στις πραγματικές αιτίες διακοπής των εργασιών από τον εργολάβο, στις ενέργειες που έχει προβεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ αλλά και στο πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την ολοκλήρωση του έργου στο άμεσο μέλλον. Αναφέρθηκε ακόμη και στα ανυπόστατα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν υπό μορφήν δελτίου τύπου. Για πολλές ώρες ο Δήμαρχος απαντούσε σε κάθε ερώτημα που δίκαια εξέφραζε ο κάθε πολίτης, ενώ πάρθηκαν αποφάσεις από κοινού για την περαιτέρω δράση της Δημοτικής Αρχής για το εν λόγω ζήτημα.

Παρέστη στη συνέλευση σύσσωμη η δημοτική ομάδα του Δημάρχου, το τοπικό συμβούλιο της περιοχής, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και πλήθος πολιτών.

 

ΑΓΩΝΕΣ VOLLEY ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Τουρνουά βόλεϊ (Ημιτελική φάση play off Παγκορασίδων 2017) διεξήχθη την Κυριακή 23 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου  Χρυσούπολης μεταξύ ομάδων γυναικών της περιοχής μας αλλά και όμορων Δήμων. Η τελική κατάταξη έφερε τον ΑΟΧ γυναικών να αγωνίζεται στον τελικό με την ΓΑΙΑ Δράμας. Τον Δήμαρχο λόγω απουσίας από την πόλη εκπροσώπησε η Πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη.

 

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Στον εσπερινό της Ζωοδόχου Πηγής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Απριλίου στον Ι.Ν. του παλιού οικισμού της Νέας Καρυάς παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου με τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο και κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο καθώς και την Δημοτική Σύμβουλο κα Κοσμίδου Λαρίσα. Στη συνέχεια παρακολούθησαν τον εσπερινό και ακολούθησαν την περιφορά της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής του ομώνυμου ναού της Ζαρκαδιάς. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Τουμπεκτσής και κ. Καϊντατζόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου με την Δημοτική Σύμβουλο κα Κοσμίδου Λαρίσα. Ανήμερα της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στη λειτουργία του Ι. Ν. στη Ζαρκαδιά όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ.κ. Προκόπιος.

Την παραμονή της εορτής του Αγ. Γεωργίου ο Δήμαρχος Νέστου με την δημοτική του ομάδα παρέστησαν στον εσπερινό και την περιφορά της εικόνας του Ιερού Ναού της Πετροπηγής καθώς και του Αγίου Γεωργίου στην Χρυσούπολη. Τις περιφορές συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και οι εσπερινοί στους Ιερούς Ναούς του Αγίου Γεωργίου στον Ξεριά και το Αγίασμα  όπου εκεί παρέστησαν εκπροσωπώντας τον Δήμο ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Μαυροθαλασσίτης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης αντίστοιχα.

Αργά το βράδυ της παραμονής ο Δήμαρχος με τους συμβούλους του βρέθηκαν στο  λαϊκό γλέντι που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετροπηγής,  το οποίο είχε τεράστια επιτυχία.

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου ο Δήμαρχος παρέστη στην λειτουργία του Αγίου Γεωργίου του Αγιάσματος συνοδευόμενος από τους κ. Καϊντατζόπουλο, κ. Χατζηγερακούδη, κα Αργυρέλη και κα Κοσμίδου ενώ αργότερα ακολούθησε καφές που οργάνωσαν οι γυναίκες του Συλλόγου του χωριού στην αίθουσα της εκκλησίας. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία περνώντας από τα καφενεία του χωριού να συνομιλήσει με τους κατοίκους για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους.

Ο Δήμος διέθεσε το λεωφορείο του προκειμένου να μεταφερθούν συμπολίτες από την Χρυσούπολη στο Δύσβατο και να παρακολουθήσουν στον Ι. Ναό την λειτουργία του Αγίου Γεωργίου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Π.Ε Καβάλας | Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2024, η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά ( ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς ) για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων ζώων,

α) στον ποταμό Νέστο,

β) στα Τενάγη Φιλίππων,

γ) στα αρδευτικά κανάλια,

δ) στους παραποτάμους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μοναστηράκι Νέστου

Εθελοντές και Πυροσβεστική έθεσαν υπό μερικό έλεγχο την φωτιά στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε μετά από κάψιμο χόρτων στην περιοχή σε κοντινό χωράφι και επεκτάθηκε λόγω του αέρα με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ακόμη και σπίτια.

Φωτογραφία Παρασκευάς Σναιντεράιτ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά σε χωράφι στο Μοναστηράκι Νέστου

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε χωράφι στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Στο συμβάν επιχειρούν οχήματα της Π.Υ Χρυσούπολης και ένα όχημα της Π.Υ Καβάλας.

Φωτογραφία Αρχείου

Continue Reading

ΝΕΣΤΟΣ

Δήμος Νέστου | Δραστηριότητες Δημάρχου-Δημοτικής Αρχής

ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑ

Την περιοχή του Ορεινού επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τετάρτη 1 Μαρτίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τσακαλίδη Ιωάννη. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το λατομείο του Παυλίδη στο Μακρυχώρι.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ι.Μ. Νικητών ενώ παρέστησαν και  στην λειτουργία του ναού. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δώσουν τις ευχές τους στην ηγουμένη του μοναστηριού για την ονομαστική της εορτή. Στον χρόνο της παραμονής τους στο μοναστήρι συζήτησαν με την ηγουμένη για προβλήματα που απασχολούν το μοναστήρι.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στην Λεκάνη όπου επισκέφθηκαν το αρδευτικό έργο το οποίο και  ολοκληρώνεται εντοπίζοντας παράλληλα την ανάγκη να παρέμβει ο Δήμος στην διάνοιξη της φυσικής «λίμνης» που υπάρχει στην περιοχή προκειμένου να ενισχύσει την δυναμική του έργου.

Αργότερα, βρέθηκαν στο γήπεδο της Λεκάνης όπου εντόπισαν τεράστιες ελλείψεις αποφασίζοντας να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικότερο το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, επισκέφθηκαν το κτήριο του πρώην Δημαρχείου Ορεινού όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Παράλληλα αποφάσισαν να παρέμβει ο Δήμος προκειμένου να επιδιορθωθεί η εξωτερική όψη του κτηρίου που αντιμετωπίζει σημαντικές φθορές.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ INTRACAT ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Μαρτίου εκπρόσωποι της Intracat επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν για τις εργασίες που απομένουν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης σε Κεραμωτή και Χαϊδευτό.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ- ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος από την Πέμπτη 2  Μαρτίου έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Παιδείας της ΚΕΔΕ της οποίας είναι και μέλος.

Με την ευκαιρία της καθόδου του στην Αθήνα επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραχώρησης οικοπέδου πλησίον του 1ου 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης. Το οικόπεδο αυτό θα αξιοποιηθεί ως αύλειος χώρος του σχολείου που αντιμετωπίζει στενότητα χώρου στο υπάρχον προαύλιο λόγω πλήθους παιδιών.

Αργότερα, συνάντησε την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου όπου της κατέθεσε το απαραίτητο τοπογραφικό καθώς και το αποδεικτικό μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο του Ειρηνοδικείου Χρυσούπολης ώστε να παραχωρηθεί στο Δήμο Νέστου το εν λόγω κτήριο.  

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μια σημαντική εκδήλωση πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Κεραμωτής την Πέμπτη 2 Μαρτίου στο χώρο του σχολείου με θέμα «Κίνδυνοι και ασφάλεια στο διαδίκτυο». Τον Δήμαρχο εκπροσώπησε λόγω απουσίας του στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Ξεκίνησε την Πέμπτη η εκβάθυνση του λιμανιού Κεραμωτής ύστερα από πρόταση της δημοτικής αρχής του Δήμου Νέστου σε συνεργασία με τον ΟΛΚ Καβάλας. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από την σκάλα μέχρι το σημείο άφιξης των ferry boats.

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ

Την ετήσια Γενική του Συνέλευση πραγματοποίησε ο ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου στην Ν. Καρυά. Τον Δήμαρχο Νέστου εκπροσώπησε λόγω απουσίας του στην Αθήνα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΜΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ TAP

Στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Παρασκευή 3 Μαρτίου ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν της διέλευση του αγωγού TAP από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος λόγω απουσίας του Δημάρχου στην Αθήνα ενώ παρέστησαν όλοι οι Δήμαρχοι των Δήμων της ΑΜΘ εκ των οποίων διέρχεται ο αγωγός.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο επισκέφθηκαν το Σάββατο 4 Μαρτίου στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο προκειμένου να του εκφράσουν τις ευχές τους για την ονομαστική του εορτή.

ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Η ΕΛΕΝΗ ΨΥΛΛΙΔΟΥ- Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΕΞΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ κ.. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου στην αίθουσα του ΔΣ του Δημαρχείου διεξήχθη η ψηφοφορία για την εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και της Επιτροπής «Ποιότητας Ζωής».

Η πρόταση του Δημάρχου για Πρόεδρο ΔΣ ήταν η κα Ψυλλίδου Ελένη. Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά την έναρξη της συνεδρίασης συνεχάρη τον κ. Καραγεωργίου Γιώργο Πρόεδρο ΔΣ για 2,5 χρόνια για την άψογη στάση του όλο αυτό το διάστημα ενώ εξήρε το ήθος και την αντικειμενικότητά του. Όταν αναφέρθηκε στην πρόταση για την νέα Πρόεδρο τόνισε τη σημειολογία της πρότασής του η οποία αναδεικνύει τη συμβολή-συμμετοχή της γυναίκας δημοτικής συμβούλου στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και της νεαρής επιστημόνισσας.

Η κα Ψυλλίδου εξελέγη με 20 ψήφους μεταξύ 24 δημοτικών συμβούλων που ήταν παρόντες. Η παράταξη του Δημάρχου απέδειξε την δυναμική της αλλά και την ενότητα της αφού στήριξε σύσσωμη τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα σε αντίθεση με την παράταξη του κ. Μιχαηλίδη που από τους 9 συμβούλους έλειπαν οι 3 αποδεικνύοντας την αδιαφορία τους σε μια τόσο σημαντική στιγμή.

Χρειάστηκε να ψηφίσει η παράταξη του Δημάρχου τις υποψηφιότητες του Αντιπροέδρου καθώς και του Γραμματέα που προέρχονται από τις αντιπολιτεύσεις αντίστοιχα προκειμένου να εκλεγούν από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε με 17 ψήφους ο κ. Μερμελέγκας Γιώργος της παράταξης του κ. Μιχαηλίδη και Γραμματέας ο κ. Γκιόγκης Λάζαρος με 18 ψήφους από την παράταξη του κ. Αμπεριάδη.

Τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι ο κ. Καραγεωργίου Γεώργιος, ο κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, ο κ. Σαββαϊδης Λάζαρος, η κα Χατουτσίδου Ελένη, ο κ. Μιχαηλίδης Σάββας και ο κ. Καπετανόπουλος Ιωάννης ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι η κα Αργυρέλη Ελένη, ο κ. Γαβριηλίδης Νίκος,  ο κ. Τσακαλίδης Ιωάννης, ο κ. Αμπεριάδης Περικλής και ο κ. Γκιόγκης Λάζαρος.

Τα νέα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  είναι ο κ. Σαββαϊδης Λάζαρος, η κα Αργυρέλη Ελένη, ο κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο κ. Καϊτατζόπουλος Χαράλαμπος, ο κ. Κουμπίδης Θεόδωρος και ο κ. Πολίτης Λουκάς ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι ο κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης, η κα Χατουτσίδου Ελένη, ο κ. Παναγιωτίδης Γιώργος, ο κ. Αμπεριάδης Περικλής και ο κ. Γκιόγκης Λάζαρος.
ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Ο κ. ΚΑΪΤΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ- Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΕΞΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ κ. ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ

Στα πλαίσια των αλλαγών των θέσεων ευθύνης και προκειμένου να δοκιμαστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε αλλαγή στην θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας. Συνεπώς, νέο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας έχρισε ο Δήμαρχος Νέστου τον κ. Καϊτατζόπουλο Χαράλαμπο ευχόμενος να ανταποκριθεί σε μια από τις πιο δύσκολες θέσεις ευθύνης αφού έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη. Κατά την παράδοση-παραλαβή ο Δήμαρχος Νέστου εξήρε το έργο του μέχρι πρότινος  Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη ο οποίος αντιμετώπισε στην πορεία του δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές της πυρκαγιάς της Θάσου, των πρόσφατων χιονοπτώσεων αλλά και άλλων κρίσιμων δοκιμασιών με επιτυχία.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Π.Ε Καβάλας | Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για το έτος 2024

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2024, η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά ( ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς ) για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων ζώων,

α) στον ποταμό Νέστο,

β) στα Τενάγη Φιλίππων,

γ) στα αρδευτικά κανάλια,

δ) στους παραποτάμους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μοναστηράκι Νέστου

Εθελοντές και Πυροσβεστική έθεσαν υπό μερικό έλεγχο την φωτιά στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε μετά από κάψιμο χόρτων στην περιοχή σε κοντινό χωράφι και επεκτάθηκε λόγω του αέρα με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ακόμη και σπίτια.

Φωτογραφία Παρασκευάς Σναιντεράιτ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά σε χωράφι στο Μοναστηράκι Νέστου

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε χωράφι στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Στο συμβάν επιχειρούν οχήματα της Π.Υ Χρυσούπολης και ένα όχημα της Π.Υ Καβάλας.

Φωτογραφία Αρχείου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Νέστου | Δραστηριότητες Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής

Δ.Σ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Η Αναπτυξιακή Καβάλας πραγματοποίησε ΔΣ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου με κυρίαρχο θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Στην σύσκεψη συμμετείχε μεταξύ άλλων και  ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος ήταν και ο μόνος που διαφώνησε ζητώντας να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος προκειμένου να γίνει πληρέστερη ενημέρωση για την αναγκαιότητα της αύξησης του κεφαλαίου. Η αναβολή επετεύχθη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η αποστολή της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Νέστου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Σόφιας και του Βουκουρεστίου που πραγματοποιήθηκαν από 14 έως 16 Φεβρουαρίου η πρώτη και από 15 έως 19 Φεβρουαρίου   η δεύτερη αντίστοιχα. Στις εκθέσεις η αντιπροσωπεία του Δήμου μοίρασε πολυθεματικά φυλλάδια προβολής του τόπου μας,  εδέσματα με τοπικά μας προϊόντα, πληροφορίες με οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με επισκέψιμες τουριστικές επιλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο της αποστολής συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον τους. Της αποστολής ηγείτο ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ,. Χατζηγερακούδης Ιωάννης καθώς και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ

Ο Δήμος Νέστου απέστειλε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου προς την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καταστάσεις με τα ονόματα των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις ανά τοπική κοινότητα του πρώην Δήμου Ορεινού προκειμένου να αποζημιωθούν.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ FRAPORT

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της εταιρείας Fraport με επικεφαλή τον διευθύνοντα σύμβουλο

της εταιρείας, τον διευθυντή προσωπικού καθώς και τον διευθυντή  του αεροδρομίου Χρυσούπολης. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του έγινε παρουσίαση στον Δήμαρχο των παρεμβάσεων-επενδύσεων που πρόκειται να γίνουν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

ΤΟ ΚΑΠΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΚΑΠΗ για την Τσικνοπέμπτη στις 16 Φεβρουαρίου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και κα Ψυλλίδου Ελένη καθώς και από τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας και Οικονομικών κ. Αργυράκη Μιχάλη και κα Χατουτσίδου Ελένη.  Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη του ΚΑΠΗ που γέμισαν ασφυκτικά για μια ακόμη φορά την αίθουσα αποδεικνύοντας πως στηρίζουν και τιμούν  πάντα τις εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ. Ευχαρίστησε ακόμη την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Ευνεστίας όπου επιμελήθηκαν μαζί με το προσωπικό του ΚΑΠΗ την εκδήλωση προσφέροντας τα μέγιστα. Στην εκδήλωση που κάλυψε οικονομικά ο Δήμος υπήρχαν πλούσια εδέσματα και ζωντανή μουσική ενώ το κέφι κράτησε μέχρι αργά ικανοποιώντας όλους τους παρισταμένους.

ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Θεσμό πλέον αποτελεί η καρναβαλιστική παρέλαση που πραγματοποιεί ο Δήμος Νέστου. Για 2η συνεχή χρονιά ο Δήμος Νέστου γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη συγκεντρώνοντας χιλιάδες κόσμου που γιόρτασαν το καρναβάλι συμμετέχοντας στην παρέλαση. Σχεδόν όλα τα σχολεία του Δήμου, Σύλλογοι, Επιχειρήσεις και συμπολίτες πήραν μέρος με θέματα ευφάνταστα, έξυπνα, θετικά περνώντας μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας αλλά και προβληματισμού. Μέσα από το χιούμορ κατάφεραν να διδάξουν κανόνες υγιεινής διατροφής, ασφαλής κυκλοφορίας, αξίας συμμετοχής και άλλων πολλών διδακτικών θεμάτων. Με στολές που κατασκεύασαν οι συμμετέχοντες μόνοι τους χωρίς πολλά έξοδα κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους θεατές που κατέκλυσαν τους δρόμους της Χρυσούπολης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι διάσημοι εμψυχωτές ΚΡΟΚΟ και ΛΙΝΟ που ανέλαβαν την ψυχαγωγία των παιδιών. Μουσικές σε ρυθμούς καρναβαλιού απλωνόταν σε όλη την πόλη και ιδιαίτερα στην κεντρική οδό της Βενιζέλου η οποία για την εν λόγω εκδήλωση πεζοδρομήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος διέθεσε λεωφορείο προκειμένου να παραστούν στην παρέλαση και τα σχολεία του Ορεινού, Κεχροκάμπου και Λεκάνης. Όπως και πέρυσι μια από τις συμμετοχές κερδίζει βραβείο, έτσι λοιπόν φέτος, το βραβείο κέρδισε ύστερα από απόφαση της επιτροπής το 1ο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης για την αρτιότητα της εμφάνισής του. Το βραβείο ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.  Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι συμμετοχές ήταν αρτιότατες κάνοντας δύσκολο το έργο της επιτροπής. Το σημαντικότερο όλων είναι η συμμετοχή  στην εκδήλωση προκειμένου αυτό όπως αποδεικνύεται να βοηθά στην ανάπτυξη του τόπου αλλά και την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με δημοτικούς του συμβούλους, ο οποίος κατά την λήξη της παρέλασης ευχαρίστησε θερμά για την επιτυχία τους οργανωτές την κα Χατουτσίδου Ελένη και τον κ. Τσομπανόπουλο Γιώργο, όλες τις ομάδες που συμμετείχαν, τους συμπολίτες που κατέκλυσαν τους δρόμους και την αστυνομία για την διευθέτηση της πεζοδρόμησης.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΪΔΕΥΤΟΥ

Στον αποκριάτικο χορό που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδευτού σε γνωστό μαγαζί εστίασης του χωριού την Τσικνοπέμπτη, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος και συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιτυχία της εκδήλωσης.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΙΑΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Εκδρομή πραγματοποίησε  την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) προκειμένου τα παιδιά με τους συνοδούς αλλά και τους υπαλλήλους του κέντρου να δουν τα εκθέματα του Δημοτικού Μουσείου Καβάλας. Ο Δήμος Νέστου διέθεσε το λεωφορείο του προκειμένου να μεταβούν στην Καβάλα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου   την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου  στην Καβάλα με θέμα σχετικά με την υλοποίηση του αρδευτικού δικτύου στην πεδιάδα του Νέστου τον Δήμαρχο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος. Την αναγκαιότητα της συζήτησης προκάλεσε η καταγγελία που έγινε από τον Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας για την υλοποίηση του έργου και τις σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα επιφέρει κατά τους ισχυρισμούς του. Ο κ. Βαλσαμίδης παρουσίασε την επίσημη θέση του Δήμου πως το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί διότι είναι ζωτικής σημασίας για τους αγρότες μας  μέσα από συμπληρωματικές  παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να υπάρχει σεβασμός προς το περιβάλλον.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΒΡΑΜΗΛΙΑΣ

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβραμηλιάς πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης εκδήλωση μνήμης με θέμα «Από τη μεγάλη ιδέα… στη Μικρασιατική Καταστροφή και τους πρόσφυγες». Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα. Χατουτσίδου Ελένη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Ο Δήμος Νέστου οργάνωσε την Κυριακή στο Μοναστηράκι εκδήλωση στη μνήμη των σφαγιασθέντων κατοίκων του χωριού  από τους Βουλγάρους το 1944. Πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων ενώ ομιλία για το ιστορικό της ημέρας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Μοναστηρακίου. Την οικονομική κάλυψη της εκδήλωσης είχε ο Δήμος Νέστου.

ΚΟΠΕΣ ΠΙΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Την πίτα τους έκοψαν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ο Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Σύλλογος Νέστου όπου τον Δήμαρχο εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γαβριηλίδης Νίκος.

Την ίδια μέρα έκοψε και την πίτα του το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Αεροδρομίου όπου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Ταξίαρχο κ. Γκράνα Γιώργο.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου την πίτα τους έκοψαν οι Σύλλογοι Δυσβάτου  και Σκοπού  όπου τον Δήμαρχο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσακαλίδης Γιάννης αντίστοιχα.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο χορός του Συλλόγου Σαρακατσάνων.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Απολογισμό της δημοτικής αρχής για τα 2.5 χρόνια διοίκησης του Δήμου θα πραγματοποιήσει προς τα ΜΜΕ στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 17:30 ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Νέστου | Δραστηριότητες Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής 12-18/9/2016

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥΣ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε αγιασμός σε όλα τα σχολεία του Δήμου όπως και σε όλης της Ελλάδος. Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα. Χατουτσίδου Ελένη παρέστησαν στον αγιασμό του 5ου Δημοτικού Σχολείου όπου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου μπροστά από το σχολείο, ένα πάγιο αίτημα εκπαιδευτικών και γονέων για την ασφάλεια των παιδιών. Ο Δήμαρχος Νέστου εισέπραξε τις ευχαριστίες όλων των παρευρισκομένων για το σπουδαίο αυτό έργο. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Νέστου με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο μετέβησαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο όπου εκεί ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην εγκατάσταση των δύο λυόμενων αιθουσών στον περίβολο του σχολείου λόγω αυξημένων αναγκών σε μαθητές. Έπειτα, παραβρέθηκαν μαζί με την Πρόεδρο Β/θμιας κα Ψυλλίδου Ελένη στο 1ο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης  όπου κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στην επικείμενη παρέμβαση του Δήμου στην οροφή του κτιρίου του Γενικού Λυκείου. Αργότερα, μετέβησαν στο Δημοτικό σχολείο Χρυσοχωρίου όπου ο Δήμαρχος τόνισε τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στο κτίριο του σχολείου (βάψιμο, επέμβαση στις τουαλέτες, ηλεκτρολογική εγκατάσταση εκ νέου) αξίας 5000€. Τέλος, κατέληξαν στον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης όπου παρέστη και ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε για το μεγάλο έργο της ασφαλτόστρωσης περιμετρικά του σχολείου αξίας 100000€. Ένας δρόμος που συνδέει παράλληλα τον κόμβο σφαγείων καθώς και το νέο παιδικό σταθμό.

 

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΠΑΡΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

 Από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Νέστου συνέδραμε σημαντικά στη κατάσβεση της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο νησί παρέχοντας την υδροφόρα του και δημοτικούς του υπαλλήλους, τους οποίους μετέφερε και αντικαθιστούσε κάθε μέρα ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης. Η δημοτική αρχή της Θάσου και ο Δήμαρχος προσωπικά ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο για την άμεση ευαισθητοποίηση που επέδειξαν.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

 Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου εκπρόσωποι του Σκοπευτικού και Κυνηγετικού Συλλόγου ώστε να τεθούν οι βάσεις για την ίδρυση σκοπευτηρίου στην Χρυσούπολη. Ήδη ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε πως πραγματοποιήθηκε αίτημα του Δήμου παραχώρησης οικοπέδου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον σκοπό αυτό .

 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

 Στον εσπερινό για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Χρυσοχώρι παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου συνοδευόμενος από όλους τους δημοτικούς του συμβούλους. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας στο χωριό υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου ενώ λίγο αργότερα ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του παρέστησαν στις εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου στη πλατεία του χωριού. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στη σημαντική παρέμβαση στη σκηνή όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από τον Σύλλογο και πρόκειται για μια μόνιμη κατασκευή με τοιχία απαλλάσσοντας έτσι τον Σύλλογο που έπρεπε κάθε χρόνο να τοποθετεί δικές του κατασκευές. Αναφέρθηκε ακόμη στην υπο-εξέλιξη ανάπλαση της πλατείας του χωριού όπου βρίσκεται το ηρώο ένα σπουδαίο έργο, ενώ πρόσθεσε πως για πρώτη φορά τα έσοδα από τους μικροπωλητές του πανηγυριού θα διανεμηθούν κατά ήμισυ εκατέρωθεν των συλλόγων Πολιτιστικού και Αθλητικού για την οικονομική τους ενίσχυση. Στη συνέχεια βράβευσε τους επιτυχόντες από το χωριό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ τέλος, απένειμε σε συγγενείς  του εκλιπόντα Παναγιώτη Αναγνωστίδη πλακέτα που ετοίμασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος και που αφιέρωσε σ’ αυτόν τις φετινές εκδηλώσεις του.

 Την επόμενη μέρα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη παρέστησαν στη λειτουργία του Ι. Ν. της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Μακρυχωρίου όπου χοροστάτησε  ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος. Ακολούθησε στο προαύλιο του σχολείου κατά το έθιμο η παραδοσιακή φασολάδα όπου παρακάθισαν ο Δήμαρχος Νέστου με τον Δεσπότη έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τη μεταξύ τους συνεργασία.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε τη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης κα Χαρίση Αρετή ώστε να ζητήσει από τον Δήμαρχο τη συνδρομή του Δήμου σε είδη καθαριότητας και άλλα λειτουργικά έξοδα.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΤΗΣ  XXV ΤΘΤ

 Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στον Ταξίαρχο  κ. Κουλούρη Κυριάκο της XXV Ταξιαρχίας στην Ξάνθη  για την παραχώρηση μηχανήματος (γκρέιντερ) το οποίο για δέκα μέρες συνέδραμε στη διάνοιξη πολλών αγροτικών δρόμων από το Ποντολίβαδο μέχρι το Διαλεκτό του Δήμου Νέστου

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ- ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ seatrac

 Συνεχίζει και για το μήνα Σεπτέμβριο με μεγάλη επιτυχία η λειτουργία του Δημοτικού Κάμπινγκ Κεραμωτής έχοντας πληρότητα που αγγίζει το 80% κυρίως από Βούλγαρους επισκέπτες ενώ υπάρχει ήδη ενδιαφέρον απ’ αυτούς για κρατήσεις την επόμενη χρονιά, δηλώνοντας πως παραθέρισαν σ’ ένα   από τα πιο οργανωμένα κάμπινγκ.

 Ολοκλήρωσε τις καλοκαιρινές του διαδρομές το τρενάκι του Δήμου το περασμένο Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί ότι απέφερε αρκετά έσοδα στο Δήμο Νέστου όλο το καλοκαίρι προσφέροντας δύο θέσεις εργασίας σε δύο συμπολίτες  μας ενώ συνέβαλε και στην τουριστική προβολή του Δήμου. Σημειώνεται ότι κάθε βράδυ ήταν με πληρότητα 100%.

 Ο Δήμος Νέστου αποσυναρμολόγησε την κατασκευή seatrac για τα ΑΜΕΑ λόγω της ολοκλήρωσης της θερινής σεζόν αποθηκεύοντας τον μηχανισμό για την προστασία του έτσι ώστε να εγκατασταθεί εκ νέου την ερχόμενη σεζόν.

 

 ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Ο Α’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

 Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 στις 6 το απόγευμα θα εγκαινιαστεί , ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και ο αγιασμός, ο Α’ Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης ο οποίος ήδη λειτουργεί.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Νέστου | Δραστηριότητες Δημάρχου και Δημοτικής αρχής

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Δασαρχείο Καβάλας απέστειλε έγγραφο στον Δήμο Νέστου το οποίο αναφέρει ότι πρέπει μέχρι τις 24 Αυγούστου οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κάμπινγκ στην Κεραμωτή να κατεδαφιστούν  λόγω του ότι βρίσκονται σε αναδασωτέα περιοχή , ύστερα από καταγγελία που έγινε προς σ’ αυτό. Με έγγραφό του ο Δήμαρχος Νέστου ζήτησε από την Δασάρχη  να του γνωστοποιήσει τους καταγγέλλοντες. Ο κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο όπου τον επισκέφθηκε στο γραφείο του για τη συγκεκριμένη ενέργεια καθώς και τον κ. Γιώργο Παυλίδη Περιφερειάρχη ΑΜΘ τηλεφωνικά. Η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε φέτος ενώ το κάμπινγκ λειτουργεί από το 1978. Ορισμένοι τελείως τυχαία θυμήθηκαν ότι οι εγκαταστάσεις του είναι σε αναδασωτέα περιοχή. Επίσης, αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη  καταγγελία έγινε σε μια περίοδο που το κάμπινγκ έχει πληρότητα 100%, έχουν γίνει παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό του και την λειτουργικότητα του που δεν έγιναν τα 20 τελευταία χρόνια, προβάλλεται από τον Δήμο και την Περιφέρεια ΑΜΘ σε τουριστικές εκθέσεις εδώ και 2 χρόνια, απασχολεί 15 συντοπίτες μας ενώ οι παραθεριστές-επισκέπτες συμβάλλουν στην τοπική οικονομία,  ιδιαίτερα της Κεραμωτής.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τη Πέμπτη 11 Αυγούστου οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών έργων και Καθαριότητας κύριοι Παπαθεοδώρου και Αργυράκης επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο του Χρυσοχωρίου στα πλαίσια των απαραιτήτων παρεμβάσεων στα σχολεία του Δήμου Νέστου ώστε να καταστούν λειτουργικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι Αντιδήμαρχοι αφού διαπίστωσαν σοβαρά προβλήματα σχετικά με την ηλεκτροδότηση του σχολείου ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Νέστου ο οποίος και έδωσε εντολή για την εκ νέου ηλεκτρική εγκατάσταση όλου του σχολείου η οποία εάν παρέμενε ως είχε θα ήταν επικίνδυνη για την σωματική ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει αλλαγή όλων των ειδών υγιεινής στους χώρους του σχολείου άμεσα.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΚΕΡΑΥΝΟΥ» ΠΕΡΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε στο γραφείο του η Διοίκηση της ομάδας «ΚΕΡΑΥΝΟΥ» Πέρνης ώστε να του ζητήσει να λάβει την ευθύνη ο ίδιος προσωπικά και να προχωρήσει στην παραχώρηση του γηπέδου για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο που ξεκινά. Με την ευκαιρία ο κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης αναφέρθηκε στις καταγγελίες που υπάρχουν μέσω εισαγγελέα για το εν λόγω γήπεδο και αναφέρονται στις αυθαίρετες κατασκευές που υπάρχουν στον χώρο των κερκίδων (στέγαστρο). Ο Δήμαρχος ζήτησε από την Διοίκηση όπως έκανε από την πρώτη στιγμή, να αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που προχώρησαν στην κατασκευή των αυθαιρέτων χωρίς να γνωρίζει τίποτα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νέστου.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/08/2016 βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πρόσληψη δεκατριών εργατών καθαριότητας και τεσσάρων οδηγών σε απορριμματοφόρα για το δίμηνο από 1/10 έως 30/11.

Επόμενο θέμα συζήτησης ο κανονισμός τηλεθέρμανσης εν  όψει της λειτουργίας του θερμοκηπίου στο Ερατεινό (Γεωθερμία) όπου για ακόμη μια φορά δεν ψήφισε η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη συνεχίζοντας τη προσφιλή τους τακτική με αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη επένδυση δεν έγινε με νόμιμες διαδικασίες.

 

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΕ ΚΕΡΑΜΩΤΗ , ΓΡΑΒΟΥΝΑ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΚΑΙ ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΤΟΥΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος ο Εσπερινός εν όψει της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Κεραμωτή. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, η οποία για πρώτη φορά ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή οδό της Κεραμωτής όπου είχαν την ευκαιρία και οι ξένοι επισκέπτες να την δουν.  Ακολούθησε λαϊκό γλέντι από την αθλητική ομάδα της Κεραμωτής όπου παρακάθισαν μεταξύ άλλων επισήμων ο Δήμαρχος Νέστου με σύσσωμη την Δημοτική του ομάδα.

Την επομένη το πρωί, ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στην λειτουργία της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Ι.Μ. Νικητών στον Ορεινό. Τον συνόδευσαν οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι ενώ στην συνέχεια προσκεκλημένοι της Ηγουμένης της Μονής παρακάθισαν σε καφέ που πρόσφεραν οι μοναχές.

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την Δημοτική του ομάδα παρέστησαν  στον Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ι. Ναό της Γραβούνας. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου η οποία λίγο νωρίτερα συνόδευσε την περιφορά της εικόνας της Παναγίας στον ομώνυμο Ι. Ναό Μοναστηρακίου. Στη συνέχεια παρέστησαν στο γλέντι που διοργάνωσαν οι παραθεριστές του παραθαλάσσιου οικισμού του Αγιάσματος με την ευκαιρία της εορτής όπου ο Δήμαρχος Νέστου είχε την ευκαιρία και την χαρά κατά τον χαιρετισμό του να αναφερθεί στην παράδοση, μόλις 2 ημέρες πριν, της ασφαλτόστρωσης αρκετών μέτρων του δρόμου που οδηγεί στον οικισμό. Ένα πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων του Αγιάσματος που στοίχησε στον Δήμο περί των 10,000€. Εξήρε ακόμη το ενδιαφέρον τόσο του Αντιδημάρχου Τουριστικής Προβολής κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη καθώς και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγιάσματος κ. Ζαχαρή Κωνσταντίνου αλλά και του πρώην Προέδρου κ. Καλτσούνη Απόστολου για το εν λόγω έργο. Τον Δήμαρχο ευχαρίστησε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αγιάσματος για την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης από τον Δήμο. Στο γλέντι παρέστη σύσσωμη η Δημοτική Ομάδα του Δημάρχου. Τέλος, όλοι τους κατέληξαν στο Μοναστηράκι όπου κι εκεί λόγω της πανήγυρης τους ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργάνωσε ένα πλούσιο λαϊκό γλέντι. Στον εορτασμό της Παναγίας στον Κεχρόκαμπο τον Δήμαρχο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τσακαλίδης Ιωάννης.

 

ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αποφασίστηκε από τον Δήμο Νέστου ύστερα από έκκληση του Δ.Σ της ομάδας του «ΝΕΣΤΟΥ», προκειμένου να μπορεί η ομάδα να παίξει στο γήπεδό της, η προμήθεια νέου έτοιμου χλοοτάπητα προϋπολογισμού 25000€, η πλήρης ανανέωση της άρδευσης του γηπέδου καθώς και όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων που απαιτούνται προκειμένου να τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Για πρώτη φορά έγινε ανάθεση σε ειδικό συνεργείο για τον ευπρεπισμό και την διαμόρφωση των δέντρων στο  «νησάκι» που βρίσκεται απέναντι  από τον Άγιο Νικόλαο Κεραμωτής ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Νέστου προϋπολογισμού 15,000€. Αυτή η εξαιρετική τοποθεσία αναδεικνύεται για πρώτη φορά και καθιστά την Κεραμωτή περισσότερο καλαίσθητη και θελκτική αποδεικνύοντας έτσι ο Δήμος πως σέβεται τόσο τους κατοίκους, τους επαγγελματίες της Κεραμωτής καθώς και τους επισκέπτες- τουρίστες. Ο Δήμος σκέφτεται μελλοντικά να αξιοποιήσει την εν λόγω τοποθεσία αλλάζοντας ριζικά τη μέχρι τώρα εικόνα της. Άλλωστε η τοποθεσία της βρίσκεται σε κομβικό σημείο αφού εκτός από εκεί ξεκινούν οι επιχειρήσεις της Κεραμωτής είναι και εικόνα κατά την άφιξη και αναχώρηση των Ferries.

 

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ- ΑΜΕΣΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Πυρκαγιά προκλήθηκε την Παρασκευή 19 Αυγούστου ύστερα από πτώση κεραυνού στη δύσβατη δασική περιοχή μεταξύ Κεχροκάμπου και Σκοπού. Υπήρξε άμεση επικοινωνία του Αντιδημάρχου κ. Αργυράκη Μιχάλη με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Κυβράκη Σταύρο ενώ σε διαρκή επικοινωνία με τους υπεύθυνους αντιμετώπισης της πυρκαγιάς ήταν και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Στην πυρόσβεση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δήμου Νέστου, της Σταυρούπολης και της Καβάλας. Ρίψεις νερού έγιναν κι από πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ μέχρι αργά. Τελικά πολύ γρήγορα η φωτιά τέθηκε τις επόμενες ώρες υπό έλεγχο. Ο Δήμος Νέστου διέθεσε την υδροφόρα του ενώ την επομένη το πρωί από την εκδήλωση της φωτιάς ενδιαφέρθηκε για τρόφιμα και νερό προς τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για την κατάσβεση.

 

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ

Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Νέστου την Τρίτη 16 Αυγούστου η πρώτη μη μόνιμη βοηθητική διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στην θάλασσα (SEATRAC) μπροστά από τον χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ Κεραμωτής η οποία προμηθεύτηκε μετά από διαγωνισμό και κόστισε στον Δήμο 35,000€. Με την πράξη του αυτή ο Δήμος Νέστου αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής στα άτομα ΑΜΕΑ τόσο της περιοχής μας όσο και των επισκεπτών. Την Τρίτη 23 Αυγούστου στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Σε γνωστό ξενοδοχείο της Καβάλας είχε μια πολύ σημαντική έκτακτη συνάντηση για τον Δήμο του ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία ολιγοήμερων διακοπών του Υπουργού στην περιοχή.  Ο Δήμαρχος κατά τη συνάντηση τους του έθεσε για άλλη μια φορά το πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε πρόσφατα με το κάμπινγκ Κεραμωτής και την επικείμενη κατεδάφιση των κτιριακών εγκαταστάσεων ύστερα από απόφαση της Δασάρχη Καβάλας ζητώντας από τον Υπουργό την άρση της απόφασης. Συζήτησαν ακόμη για το θέμα της μη διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή το οποίο έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και ζημιώνει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την ηρεμία και τις περιουσίες των κατοίκων της Κεραμωτής. Τέλος, συζήτησαν για την παραχώρηση του κτιρίου που στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο έτσι ώστε να δημιουργηθεί εκεί Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό και φιλικό κλίμα ενώ ο Υπουργός υποσχέθηκε πως θα ασχοληθεί επισταμένως με τα θέματα που του έθεσε ο Δήμαρχος Νέστου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Νέστου | Δραστηριότητες Δημάρχου και δημοτικής αρχής

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ Ν. ΚΑΡΥΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ 

Τον Δήμαρχο επισκέφθηκαν στο γραφείο του αντιπροσωπεία παραθεριστών της παραλίας Μοναστηρακίου ώστε να του εκφράσουν την ανησυχία τους σχετικά με το έγγραφο- καταγγελία που τους δόθηκε από το Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Βιστωνίδας και αφορά την ελεύθερη κατασκήνωσή τους στην περιοχή . Ακριβώς το ίδιο συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα με τους παραθεριστές του Τιμαρίου. Σύμφωνα με αυτό καλούνται να αποχωρήσουν βάσει νομοθεσίας οι κατασκευές και τα τροχοφόρα τους. Ζήτησαν από τον Δήμαρχο να τους βοηθήσει να απευθυνθούν σε αρμόδιους φορείς με τη δική του συμβολή για την παραμονή τους για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου υποσχόμενοι να συμμορφωθούν με τις κείμενες διατάξεις το νόμου από του χρόνου.

Αργότερα ο Δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος δέχτηκε την επίσκεψη του Δ.Σ. της ομάδας του Εθνικού Ν. Καρυάς ώστε να συζητηθούν  λειτουργικά προβλήματα του γηπέδου τους . Το Δ.Σ. ζήτησε από  το Δήμο να γίνουν παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ

Για άλλη μια χρόνιά ο Δήμος Νέστου ευαισθητοποιημένος στα άτομα της τρίτης ηλικίας ξεκίνησε το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων στην παραλία Τιμαρίου για τα μέλη του ΚΑΠΗ. Ο Δήμος διέθεσε τρία λεωφορεία ημερησίως καλύπτοντας το κόστος   ενώ τα μέλη συνοδεύουν  νοσηλεύτριες του Δήμου Νέστου. Το πρόγραμμα επιμελήθηκε με συνέπεια και ευαισθησία η γιατρός και πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Κοσμίδου Λαρίσα.

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΑ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ  ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ- ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Στο εξωκλήσι της Αγίας Άννας στην ποντιάδα  παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου κ. Καραγεωργίου Γιώργο και τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου Κώστα  προκειμένου να παρακολουθήσουν τη λειτουργία για την εορτή της Αγίας Άννας ενώ το απόγευμα παρέστησαν στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στα κοιμητήρια των Πηγών παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου. Ακολούθησε μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στο γήπεδο του χωριού από την ποδοσφαιρική ομάδα Πηγών με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Ο Δήμαρχος Νέστου στο χαιρετισμό του έδωσε τα εύσημα στην ομάδα για την πετυχημένη εκδήλωση ενώ λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ομάδας κ. Ελευθερόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή για την οικονομική ενίσχυση που τους δόθηκε.

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΤΗ ΔΕΥΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Τα γραφεία της ΔΕΥΑΝ επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Νέστου προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση τρέχοντα θέματα της επιχείρησης ενώ με την ευκαιρία παρέστη και στο Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε εκείνη τη μέρα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη με τους δημοτικούς του συμβούλους ώστε να συζητήσουν την αλλαγή προσώπων στις θέσεις αντιδημάρχων και στις διοικήσεις νομικών προσώπων και επιχειρήσεων που επίκειται στα τέλη Αυγούστου. Ο Δήμαρχος λίγο πριν λάβει τις τελικές αποφάσεις δέχτηκε εισηγήσεις και θέσεις από τους συμβούλους του. Στο τέλος τους ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή τους  στη δύσκολη πορεία από τη μέρα ανάληψης της διοίκησης μέχρι σήμερα , εξήρε το έργο τους στα δύο χρόνια που διοίκησαν ενώ στο τέλος ζήτησε την παραίτησή της προκειμένου να προχωρήσει ο ίδιος στις αλλαγές και να αναλάβουν από 1 Σεπτεμβρίου νέα πρόσωπα στις θέσεις ευθύνης. Ο Δήμαρχος Νέστου έκλεισε τη σύσκεψη έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και τη στήριξη όλης της δημοτικής του ομάδας ως προς τις θέσεις του και τις όποιες αποφάσεις λάβει τις επόμενες μέρες.

ΣΤΗ ΓΡΑΒΟΥΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στη Γραβούνα  και στη λειτουργία για την εορτή της αγίας παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη. Με το πέρας της λειτουργίας ο ιερέας πήρε το λόγο κι ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τις παρεμβάσεις του Δήμου στο αίτημά τους ώστε να κατασκευαστεί τουαλέτα στον αύλειο χώρο του ναού ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τον πρόεδρο του χωριού κ. Τσαμπάζη Βασίλη, τον κ. Τουμπεκτσή Δ. καθώς και την κ. Αργυρέλη Ελένη για τη δική τους συμβολή.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ

Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια η περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου με σύσσωμη τη δημοτική του ομάδα.  Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από δημοτικούς του συμβούλους παρέστησαν στο μεγάλο γλέντι που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος του Αγίου Κοσμά που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην πλατεία του χωριού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ”ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ”

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νέστου με τον διοργανωτή του Φεστιβάλ  ”Πλάι στο κύμα” κ. Καγιάσα προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Λίγο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου προσήλθαν στην αίθουσα εκπρόσωποι των παραθεριστών Μοναστηρακίου και Τιμαρίου ζητώντας τη συμβολή του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να παραταθεί η παραμονή τους στις συγκεκριμένες παραλίες μέχρι το τέλος της φετινής θερινής περιόδου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο συμβούλιο ήταν και η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝ  για τους χρήστες της Γεωθερμίας εν όψη της σύμβασης που υπεγράφη με επενδυτή που κατασκευάζει το θερμοκήπιο λουλουδιών στο Ερατεινό.  Το θέμα καταψήφισε η παράταξη Μιχαηλίδη η οποία συνεχίζει να διαφωνεί με την συγκεκριμένη επένδυση υποβάλλοντας γραπτώς τις θέσεις της.

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΤΙΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου παρουσία του Δ/κτή του Α.Τ. Χρυσούπολης, του Λιμενάρχη Κεραμωτής και εκπροσώπων των κατασκηνωτών των παραλιών στο Τιμάρι και στο Μοναστηράκι. Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Νέστου με τον πρόεδρο του φορέα αποφασίστηκε τελικά να δοθεί παράταση της παραμονής των παραθεριστών στις παραλίες μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου και στη συνέχεια να απομακρύνουν τις κατασκευές και τα τροχοφόρα τους.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τις προσωπικές του επαφές ξεκίνησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με κάθε δημοτικό σύμβουλο της ομάδας του  ξεχωριστά προκειμένου να ακούσει θέσεις , προτάσεις, προσδοκίες ώστε να προχωρήσει τις επόμενες μέρες βάσει των δεδομένων αυτών στις αλλαγές προσώπων στις θέσεις αντιδημάρχων και διοικητικών σε νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΦΛ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ- ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ

Στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με μοναδικό θέμα την συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΦΛ. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραγεωργίου Γιώργος.

Μεγάλο παραδοσιακό γλέντι πραγματοποίησε ο πολιτιστικός σύλλογος Σκοπού σε ένα μαγευτικό χώρο με την προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών. Ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου και κ. Αργυράκη. Ο Δήμος Νέστου ενίσχυσε οικονομικά την εκδήλωση.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ”ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ”

Για μια ακόμη χρονιά άνοιξε τις πύλες του το φεστιβάλ ” Πλάι στο κύμα” στην Κεραμωτή. Φέτος το φεστιβάλ για πρώτη φορά είναι τετραήμερο ενώ εδώ και ένα χρόνο ξαναγύρισε στις παλιές του ρίζες όπως το είχαν οραματιστεί οι εμπνευστές του 16 χρόνια πριν. Ένα φεστιβάλ που δεσπόζει η έντεχνη μουσική , μουσική που δένει απόλυτα με το περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια είχε χάσει τη ρότα του και κινδύνεψε να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία και η φιλοσοφία του με τις μουσικές επιλογές των προηγούμενων διοργανωτών. Την έναρξη φέτος έκανε ο ανατρεπτικός και καυστικός Τζίμης Πανούσης που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ενός κόσμου που πραγματικά είχε φύγει από το φεστιβάλ τα περασμένα χρόνια. Ο Δήμος Νέστου είχε φροντίσει για την ομαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ φροντίζοντας για την ασφάλεια των επισκεπτών, την καθαριότητα του χώρου αφού τα απορριμματοφόρα δεν σταμάτησαν ούτε το σαββατοκύριακο να περνούν , την παρουσία γιατρών στο χώρο ενώ για πρώτη φορά ο Δήμος τοποθέτησε ειδικές ράμπες για τα ΑΜΕΑ μπροστά στη σκηνή για να έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις συναυλίες. Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι παρακολούθησαν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους επισκέπτες για τις καινοτόμες αλλαγές και παρεμβάσεις στο φετινό φεστιβάλ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ”ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα που επιμελήθηκε η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Κοσμίδου Λαρίσα  κι αφορούσε τα θαλάσσια μπάνια των μελών του ΚΑΠΗ. Καθημερινά τα τρία λεωφορεία γέμιζαν από τα μέλη του ΚΑΠΗ, οι ίδιοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την παροχή αυτή, ενώ ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη την κ. Κοσμίδου για την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος που επιμελήθηκε με ευαισθησία.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ” ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ” ΜΕ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

Δεύτερη μέρα για το 16ο φεστιβάλ ”Πλάι στο κύμα” και οι μαγευτικές φωνές της Αρβανιτάκη και του Πορτοκάλογλου καθήλωσαν το κοινό που γέμισε το χώρο . Ο Δήμαρχος Νέστου στο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους επισκέπτες , αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του φεστιβάλ που ξαναγύρισε στις ρίζες του δίνοντας συνέχεια στο όραμα των εμπνευστών του πριν από 16 χρόνια. Ειδική αναφορά έκανε στα ΑΜΕΑ που φέτος έχουν πρόσβαση με την παρέμβαση του Δήμου στις συναυλίες ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη νεολαία που όπως χαρακτηριστικά είπε την αφουγκραζόμαστε για την επιλογή των καλλιτεχνών. Στην εκδήλωση παρέστησαν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Τρίτη με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, ενώ τη Δευτέρα εμφανίζεται ο Μαραβέγιας με τους locomodo.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Νέστου | Δραστηριότητες Δημάρχου και Δημοτικής αρχής

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ 2016
 ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
Στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου κ. Τσομπανόπουλου Βαγγέλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κεχροκάμπου και το γλύπτη του μνημείου που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν της Γενοκτονίας των Ποντίων και θα τοποθετηθεί στην πλατεία του χωριού ώστε να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της εκδήλωσης που θα λάβει χώρα την Κυριακή 29 Μαϊου .
 
ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ
Λίγο πριν τη συνάντηση ο Δήμαρχος παρέστη στη λειτουργία του Αγίου Αθανασίου στο Προάστιο για την εορτή του αγίου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου κ. Καραγεωργίου , τον αντιδήμαρχο κ. Σαββαϊδη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη.
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2016
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΣΔΑ ΑΜΘ
Στο Δ.Σ της ΠΕΔ στην Κομοτηνή παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης με μοναδικό θέμα συζήτησης το σχέδιο νόμου του ΥΠ.ΕΣ. για τη σύσταση διαχειριστή στερεών αποβλήτων. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μετέβη  στα γραφεία της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης όπου  πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση επιτροπής διαβούλευσης για την επικαιροποίηση του ΠΕΣΔΑ ΑΜΘ η οποία και ψηφίστηκε ομόφωνα.
ΕΟΡΤΗ ΖΩΟΔΟΥΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΑ Ν. ΚΑΡΥΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΡΚΑΔΙΑ
Την πομπή της εικόνας από το χωριό Ν.Καρυά στο παλιό  ομώνυμο χωριό όπου βρίσκεται η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής ακολούθησε οδικώς μεταξύ πλήθους κόσμου κι ο Δήμαρχος Νέστου τον οποίο συνόδευαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καραγεωργίου Γιώργος ,  η κ. Κοσμίδου Λαρίσα, ο κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης και ο κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος. Εκεί στη συνέχεια παρακολούθησαν τον εσπερινό.
Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος παρέστη και στον εσπερινό για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο ιερό ναό της Ζαρκαδιάς ακολούθησε την περιφορά της εικόνας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου με πλήθος πιστών και συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους κ. Κοσμίδου Λ., κ. Σαββαϊδη Λ., κ. Παπαθεοδώρου Κ., κ. Αργυράκη Μ. , κ. Χατζηγερακούδη Γ., κ. Μαυροθαλασσίτη Ν. , κ. Καϊντατζόπουλο Χ. και τους τοπικούς συμβούλους κ. Κυζάκη Β. ,  κ. Κεϊβανίδου Α. καθώς και τον πρόεδρο του χωριού κ. Ουστά. Ο Δήμαρχος Νέστου με τον κ. Καραγεωργίου παρέστησαν  και την επόμενη μέρα της εορτής στη λειτουργία του ιερού ναού στο παλιό χωριό της Ν.Καρυάς.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2016
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ  ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ – ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΥΔΙΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κεραμωτή για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων. Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων κατέφτασε νωρίτερα από την έναρξη ύστερα από πρόσκληση  αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο Δήμο του Ζλάντογκραντ με τη συνοδεία της αντιδημάρχου και παιδικό  χορευτικό  τμήμα όπου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο στο γραφείο του με ανταλλαγή ευχών και δώρων. Ακολούθησε προς τιμήν τους παράθεση γεύματος σε κατάστημα εστίασης στην Κεραμωτή . Η πρώτη μέρα εκδηλώσεων ήταν η γιορτή του μυδιού όπου σε ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια ντόπιοι μυδοκαλλιεργητές προσέφεραν μύδια μαγειρεμένα ενώ ο Δήμος προσέφερε ντόπιο ούζο στο πλήθος του  κόσμου που αγκάλιασε την εκδήλωση. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης όπου κατά τον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους δημότες που κατέκλεισαν το λιμάνι, τους επισκέπτες και τους επισήμους. Δήλωσε πως πρόθεση του Δήμου είναι αυτές οι εκδηλώσεις να αποτελέσουν την απαρχή ενός θεσμού που στόχους θα έχει την προώθηση των τοπικών προϊόντων του Δήμου , των εξαιρετικών μυδιών και του φρέσκου ψαριού Κεραμωτής καθώς και την ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών που ήδη κατέκλεισαν τα καταλύματα της περιοχής. Ο Δήμος όπως ανέφερε  με τις εκδηλώσεις αυτές  στοχεύει ακόμη στην ανάδειξη, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο, του επίνειού του , την Κεραμωτή,  να την προωθήσει ώστε να ενισχυθεί ο τουρισμός και οι τοπικές της επιχειρήσεις. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κ. Αργυρέλη Ελένη , δημοτική σύμβουλο, καθώς και τον αντιδήμαρχο τουριστικής προβολής κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη για την άψογη διοργάνωση και την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης. Ακολούθησαν χορευτικά από τα παιδικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου και του Ζλάντογκραντ . Οι εικόνες ήταν πραγματικά κάτι παρά πάνω από ονειρικές  καθώς οι διαμορφωμένοι χώροι στήθηκαν με καλαισθησία και προσαρμοσμένοι στα χρώματα της περιοχής ενώ οι παρευρισκόμενοι απολάμβαναν τα μύδια με παγωμένο ούζο υπό τη συνοδεία παραδοσιακών ακουσμάτων και μουσικών ενώ τα βλέμματα μαγνητίζονταν από  τα  χρώματα που έβαφε ο ήλιος καθώς βυθιζόταν στη θάλασσα κάνοντας τα ψαροκάικα να φαίνονται σαν πίνακας ζωγραφικής . Τη βραδιά έκλεισε μαγικά η μοναδική φωνή της Μίνας Μαναβάκη με την ορχήστρα της. Στην εκδήλωση παρέστησαν σύσσωμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δημάρχου και άλλοι επίσημοι.
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ 2016
ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ
Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων κύλησε με μεγάλη επιτυχία αφού πλήθος κόσμου προσήλθε για τη γιορτή της σαρδέλας της Κεραμωτής. Το εξαιρετικό προϊόν προσφέρονταν στους επισκέπτες από αλιείς του Δήμου μας  , ψημένο εξαιρετικά ενώ το συνόδευε το παγωμένο ούζο προσφοράς Δήμου. Ο κόσμος απόλαυσε κι αυτή τη βραδιά δίνοντας τα εύσημα στους διοργανωτές ζητώντας να καθιερωθεί σε ετήσια βάση. Τη βραδιά πλαισίωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι με μια γεμάτη χρώματα λαογραφική παρέλαση από τα μεγάλα τμήματα των συλλόγων του Δήμου. Ακολούθησε μουσική βραδιά με το Γιώργο Μίγγο και το επιτελείο του ενώ τα μεγάλα χορευτικά των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας έδωσαν το δικό τους παραδοσιακό χρώμα στην εκδήλωση . Είχε προηγηθεί το μεσημέρι μεγάλος διαγωνισμός ψαρέματος από τους ερασιτεχνικούς αλιευτικούς συλλόγους Πέρνης , Αγιάσματος και Χρυσούπολης για τα περισσότερα ψάρια και το μεγαλύτερο ψάρι. Ο Δήμαρχος Νέστου με συνοδεία δημοτικών συμβούλων παρέστη στο λιμάνι τη στιγμή συγκέντρωσης των σκαφών κηρύσσοντας την έναρξη του διαγωνισμού και της εκκίνησης. Ακολούθησε αργότερα η καταμέτρηση και η απονομή των βραβείων . Τα ψάρια που συλλέχτηκαν θα προσφέρονταν για το τραπέζι της αγάπης.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΚΤΟ
Στο Διαλεκτό βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Αργυράκη , και συγκεκριμένα στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου το οποίο παραχωρήθηκε στο Σώμα Ελλήνων Οδηγών. Ο Δήμαρχος προσκλήθηκε από το Σώμα ώστε να παραστεί στο τετραήμερο εκπαίδευσης σκαπανικής. Συνομίλησε μαζί τους επιθεωρώντας το κτήριο και τις εργασίες.
ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
Στον πανηγυρικό εσπερινό του ιερού ναού του Ιωάννη του Θεολόγου στον Παράδεισο παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Παπαθεοδώρου Κώστα και Σαββαϊδη Λάζαρο και συνεργάτες του  ενώ ακολούθησαν και την περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Αργότερα παρέστη στην εκδήλωση του φιλοπροοδευτικού συλλόγου νέων Παραδείσου όπου παρουσιάστηκαν χοροί , ‘εθιμα και τραγούδια. Ο δήμαρχος χαιρέτησε την εκδήλωση κάνοντας κι έναν απολογισμό για τις σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου στον Παράδεισο το τελευταίο διάστημα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2016
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Στην εκδήλωση του Δήμου  για τη γιορτή της μάνας  στην πλατεία ηρώων στη Χρυσούπολη παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου όπου παιδιά του Δήμου με το ζωγράφο Γιάννη Κοτζαπαναγιώτη  ζωγράφισαν  με το δικό τους τρόπο τη ”μητέρα”  υπό τους ήχους μουσικής. Ακούστηκαν ακόμη πολλά ποιήματα για τη γιορτή από μικρά παιδιά . Ενώ συμμετείχε στη γιορτή με δραστηριότητες και ο πολιτιστικός σύλλογος Χρυσούπολης. Μια πολύ συγκινητική και ζεστή εκδήλωση που δημιούργησε αίσθηση στο πλήθος κόσμου και παιδιών που κατέκλεισαν την πλατεία. Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ενώ την επιμέλεια της πετυχημένης  εκδήλωσης είχε η δημοτική σύμβουλος  κ. Αργυρέλη Ελένη.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟ , ΠΕΤΡΟΠΗΓΗ, ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
Αργότερα  ο Δήμαρχος Νέστου με δημοτικούς του συμβούλους παρέστη στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ποντιακού Ποντολιβάδου – Άγιος Λουκάς, στο Ποντολίβαδο με αφορμή την προβίβαση της ομάδας στην β΄ κατηγορία του πρωταθλήματος συγχαίροντας την ομάδα για την  μεγάλη επιτυχία.
Λίγο μετά παρέστησαν στο λαϊκό γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετροπηγής στην πλατεία του χωριού όπου τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του χωριού κ. Αλαφογιάννης Θ. και άλλοι τοπικοί σύμβουλοι.
 
Το βράδυ ο Δήμαρχος με συνεργάτες και δημοτικούς συμβούλους  παρακολούθησαν  τη θεατρική παράσταση του πολιτιστικού συλλόγου Χρυσούπολης ‘Οι ηλίθιοι’ του Νηλ Σαϊμον δίνοντας τα συγχαρητήρια στο Δ.Σ  και την θεατρική ομάδα  του  συλλόγου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en