Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως θύμα της εικόνας του

image_print

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν θέλει όμως να γίνει πρωθυπουργός, όπως είναι θεμιτό να θέλει, πρέπει να αλλάξει επικοινωνιολόγους. Ή καλύτερα να δώσει στην επικοινωνία τεχνικό χαρακτήρα και να προτάξει την πολιτική.

 του Γιώργου Λακόπουλου

Κατά τη γενική πεποίθηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσβησε το πρώτο κερί του την ηγεσία της ΝΔ. με θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά το στόχο του προς την εκλογική νίκη – τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Αλλά ακριβώς τις ημέρες των επετειακών πανηγυρισμών φάνηκε η άλλη πλευρά του φεγγαριού της πολιτικής παρουσίας του και οι παρατηρητικοί διέκριναν ότι υπάρχουν δυο Κυριάκοι: ο πραγματικός και ο εικονικός. Και στοιχηματίζουν πλέον ποιος θα καταπιεί τον άλλον.

Αν καταγράψει κάποιος τις δηλώσεις και τις δημόσιες εμφανίσεις του προέδρου της ΝΔ, θα διαπιστώσει ότι δια της λειτουργίας του ακυρώνει τη θεμελιώδη διακήρυξή του ότι αποτελεί φορέα του καινούργιου. Όλα όσα λέει και όσα κάνει στην ουσία είναι παλιά, παμπάλαια. Στη βάση τους υπάρχει η πανάρχαια πολιτικάντη διάθεση ψηφοθηρίας παντού και με κάθε τρόπο. Στο εποικοδόμημα υπάρχουν επικοινωνιακές τεχνικές αμερικανικού τύπου. Με άλλα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βλέπουμε είναι “στημένος”. Είναι η εικόνα του και όχι ο εαυτός του. Στημένο σημαίνει και ψεύτικο.

Η σκηνοθεσία

Έτσι συνηθίζεται πλέον στην πολιτική, έστω για τους περισσότερους. Αλλά στην περίπτωση Κυριάκου είναι ολοφάνερο ότι δεν κάνει βήμα χωρίς κάποιος να έχει σκηνοθετήσει τη δημόσια παρουσία του. Η βάση της δράσης του δεν απέχει από την κλασσική λειτουργία των αρχηγών αξιωματικής αντιπολίτευσης: από τον Καραμανλή ως τον Τσίπρα. Το εποικοδόμημα όμως διαμορφώνεται με τις μεθόδους του Γ. Παπανδρέου, με τον οποίο ξεχωρίζει ως προς την προσωπική συγκρότηση, αλλά μοιάζει όλο και περισσότεροι ως προς τα μέσα που χρησιμοποιεί για να αποκτήσει μια εξουσία – την οποία δείχνει να αντιλαμβάνεται ως κληρονομικό δικαίωμα – όπως και ο ΓΑΠ.

Ο Κυριάκος επικαλείται το νέο και πράττει το παλιό, με την ίδια ευκολία και στις δυο περιπτώσεις. Υπάρχει περισσότερο με τη virtual εικόνα που του διαμορφώνει ένα διευρυμένοι επικοινωνιακό επιτελείο – καλοπληρωμένο προφανώς – προσπαθώντας να τον τοποθετήσει στην κοινωνία και «κοντά στο λαό». Ήτοι να απομακρύνει την εικόνα του πορφυρογέννητου, που προσπαθούσε να αναδείξει μόλις προ πενταετίας ο σημερινός του αντιπρόεδρός του Άδωνις Γεωργιάδης.

Πότε τον βλέπουμε στο δρόμο να αγοράζει «τυχαία» τη «Σχεδία», πότε κάνει μια στάση στο Da Capo για το πρωινό καφεδάκι του και πότε πέφτει πάλι «τυχαία» σε μια σύναξη της παρέας παιδιών του και τα λένε χαλαρά.

Όμως αυτό ακριβώς το «κόνσεπτ», να δείξει ένας από όλους, είναι που τον προδίδει. Περισσότερο και από εκείνο το ατυχές βράδυ στη Βουλή που κατήγγειλε τον Τσίπρα γιατί στη νεότητά του μετείχε στις καταλήψεις ενώ ο ίδιος πήρε τρία πτυχία – άρα είναι καλύτερο πρότυπο. Χωρίς βέβαια να επεκταθεί στις προϋποθέσεις που του έφεραν αυτά τα πτυχία. Ή γιατί, όπως και πολλοί άλλοι, έσπευσε σε αμερικανικά πανεπιστήμια και όχι π.χ. στη Σορβόννη. Με τον ίδιο τρόπο τον ακυρώνει η σκηνοθεσία των τελευταίων εμφανίσεων του. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Επικοινωνία αντί για πολιτική

Πρώτο. Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για επιθεώρηση. Παλιά πατέντα όλων των πολιτικών – κατά την οποία ο αιφνιδιασμός αφορά τους άλλους, οι ημέτεροι προϊδεάζονταν για να διαμορφώνουν «κοινό» και προστατευτική ασπίδα.

Αλλά τον εξέθεσε η εικόνα. Δίπλα του υπήρχε ως συνοδός – στην απροετοίμαστη επίσκεψη – βουλευτής του, προερχόμενος από το παλαιό ΠΑΣΟΚ – το οποίο εγκατέλειψε ενιστάμενος για το Μνημόνιο – το οποίο τώρα ψηφίζει. Οι παλαιοί Πασόκοι όταν κατευθύνονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ορφανά του Άκη». Όταν βρίσκουν στέγη στη ΝΔ – του Σαμαρά πρώτα και του Κυριάκου τώρα – είναι ανανεωτές του δημόσιου βίου.

Δεύτερο. Αιφνιδίως στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ εμφανίστηκε ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος. Καλλιτέχνης, όχι και τόσο του ποιοτικού τραγουδιού, αν λάβουμε υπόψη ότι ο μεγάλος Καραμανλής έκανε παρέα με τον Χατζηδάκι. Φίρμα της νύχτας και των ξεσάλωτων πάρτι της φοροδιαφυγής, της πρόκλησης και της ξεφτίλας στη Μύκονο. Προφανώς κλήθηκε σε μια στημένη συνάντηση το μήνυμα της οποίας δεν περιποιεί ιδιαίτερη τιμή σε κάποιον που απευθύνεται στην πάσχουσα νεολαία.

Πολλοί θυμήθηκαν τη προσπάθεια της ΝΔ να ανοιχτεί στον καλλιτεχνικό κόσμο με τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς και τη Μπέσυ Αργυράκη στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Άλλοι αντέταξαν ότι μπορεί να είδε τον Ρέμο αλλά συνομίλησε και με τον Ράμφο – χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: να μην ξεχωρίζει τον Ρέμο από τον Ράμφο.

Είναι φανερό ότι οι επικοινωνιολόγοι του οργανώνουν την προσέγγιση επιμέρους κοινών. Σε ένα τέτοιο κοινό, λούμπεν κατά βάση, στόχευσαν όταν τον έστειλαν να εξομολογείται στην Τατιάνα, ιέρεια των ριάλιτι – λες και ενδιαφέρει κανέναν «πώς έσωσε τον γάμο του» – ενώ όπου να ‘ναι θα τον δούμε και στη βασίλισσα των πρωινάδικων. Αν αφεθείς στα χέρια των «ειδικών» θα υποστείς κάθε είδους αμερικανιά. Ωστόσο, αν προσπαθείς να κάνεις πολιτική προτάσσοντας τα παιδιά και την οικογένειά σου, να μην παραπονεθείς όταν οι άλλοι θα σε χτυπήσουν εκεί.

Τρίτο. Μετά από όλα αυτά ο πρόεδρος της ΝΔ άλλαξε γήπεδο και έδωσε σοβαρή πολιτική συνέντευξη στον «ΑΛΦΑ». Το σύστημα που τον υποστηρίζει την ανέδειξε στα μίντια. Το πινγκ πονγκ με το Μαξίμου λειτούργησε και τα παρακμιακά αντανακλαστικά των Συριζαίων λειτούργησαν προσθετικά. Όλα ωραία και καλά και πάμε για άλλα.

Μόνο που αυτή η συνέντευξη ήταν υπόδειγμα παλαιοκομματισμού. Στον κεντρικό της άξονα υπόσχονταν αυτά που είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να κάνει, αν γίνει πρωθυπουργός. Π.χ. σε μια οικονομία σαν την ελληνική, που βρίσκεται επιπλέον υπό ασφυκτικό διεθνή οικονομικό έλεγχο, δεν μπορείς να μειώσεις τους φόρους σε δυο χρόνια.

Επικαλούμενος ότι θα “πείσει τους δανειστές” απλώς επαναλαμβάνει το τρικ του Τσίπρα, που θα έκανε την Μέρκελ… να μην μπορεί να αρνηθεί όσα θα της πρότεινε.

Ήταν επίσης κήρυγμα κατά της …πολιτικής. Λέγοντας ότι δεν θα επιλέξει υποψήφιους από το κόμμα του, ή ότι θα βρει υπουργούς …από την αγορά, καταργεί την πολιτική και μετατρέπει το κόμμα σε Ανώνυμη Εταιρία.

Τέλος, ήταν αυταρχικό διάγγελμα. Υποσχόμενος να «καθαρίσει τα Εξάρχεια» έρχεται σε αντίθεση με βασικούς κανόνες της συνταγματικής τάξης. Τι ακριβώς σημαίνει «καθαρίζω» τα Εξάρχεια και από ποιους; Θα ψεκάσει; Θα βάλει μπουλντόζες; Θα κατεβάσει το στρατό; Η προσπάθειά του να απευθυνθεί αφενός στην ανασφάλεια και αφετέρου στα κατώτερα αισθήματα του πληθυσμού – αλά Σαμαρά – ξενίζει για ένα άνθρωπο που εν πάση περιπτώσει έχει ανοιχτούς ορίζοντες.

Οι «αντιεξουσιαστές» δεν είναι «φυτώριο τρομοκρατών», όπως λέει, αλλά ιστορικό φαινόμενο με κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις που δεν εκριζώνονται …ούτε χρειάζεται να εκριζωθεί. Οι ποινικές παραβάσεις δεν αντιμετωπίζονται με τον ανατριχιαστικό κανόνα της συλλογικής ευθύνης, αλλά στην ευνομούμενη πολιτεία αφορούν πρόσωπα τα οποία πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη με συγκεκριμένο κατηγορητήριο, για συγκεκριμένες πράξεις. Ο αταβισμός από την εποχή του ιδιώνυμου και της μετεμφυλιακής Δεξιάς, δεν είναι και πολύ δημοκρατική αντίληψη.

Στο δρόμο του ΓΑΠ

Αρκετά ως εδώ και πάμε για το συμπέρασμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σοβαρός άνθρωπος, ευπρεπής, με γνώσεις και ανοιχτό μυαλό. Προφανώς και με ικανότητες, αφού κατάφερε να γίνει αρχηγός στο κόμμα του κόντρα στις προβλέψεις. Αν θέλει όμως να γίνει πρωθυπουργός, όπως είναι θεμιτό να θέλει, πρέπει να αλλάξει επικοινωνιολόγους. Ή καλύτερα να δώσει στην επικοινωνία τεχνικό χαρακτήρα και να προτάξει την πολιτική.

Προφανώς είναι πρωθυπουργήσιμος πολιτικός, αλλά όχι εκτός χρόνου και εκτός πολιτικής. Πίσω από την ειδυλλιακή γι’ αυτόν εικόνα που διαμορφώνουν οι συνεργάτες του, κρύβεται μια αντίφαση:

Από τη μια υπάρχει ο ίδιος ως φορέας ιδεών και απόψεων που έχουν το ενδιαφέρον τους. Από την άλλη ένα ομοίωμά του που κατασκευάζεται καθημερινά για δημόσια κατανάλωση μέσω των μίντια.

Το πρώτο μπορεί να τον πάει κάπου, να κινηθεί με πρόγραμμα, πολιτικό περιεχόμενο και προσωπική συνέπεια. Το δεύτερο το μόνο στο οποίο θα μπορούσε να τον πάει είναι εκεί που πήγε και τον Γ. Παπανδρέου: στην κατάκτηση μιας εξουσίας που θα αποδεχθεί φούσκα. Για να καταλήξει κι αυτός ένα ακόμη θύμα της εικόνας του.

Alexandroupoli Online

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

7ο Balkan Forum: Νέες προοπτικές για τη Βόρεια Ελλάδα

image_print
Τις σημαντικές δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας στη ναυτιλία, την διασυνδεσιμότητα των λιμένων, τις λιμενικές υποδομές, τα logistics και τις συνδυασμένες μεταφορές ανέδειξε το 7ο Balkan Forum, που διοργανώθηκε την Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2026, από το Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ναυτιλία και Βόρεια Ελλάδα: Προκλήσεις, Ευκαιρίες και Προοπτικές».
Το Συνέδριο συγκέντρωσε περισσότερους από 40 ομιλητές και σημαντικούς εκπροσώπους της ναυτιλίας, των λιμένων, των μεταφορών, της επιχειρηματικότητας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και φορείς από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Στο επίκεντρο των εργασιών βρέθηκε ο στρατηγικός ρόλος της Θεσσαλονίκης και συνολικά της Μακεδονίας και της Θράκης ως πύλης διασύνδεσης της Ελλάδας με τα Βαλκάνια, την Μαύρη Θάλασσα, την Κεντρική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Αναδείχθηκε η ανάγκη η Βόρεια Ελλάδα να συνδεθεί πιο ουσιαστικά με τον κόσμο της ναυτιλίας, όχι μόνο μέσα από τα λιμάνια της, αλλά και μέσα από τις υποδομές, τις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση, την τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό της.
Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε την σημασία της σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τα σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα, επισημαίνοντας ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στο κέντρο μιας νέας γεωγραφίας μεταφορών, εμπορίου, τουρισμού, ενέργειας και ασφάλειας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις λιμενικές υποδομές και στις συνδυασμένες μεταφορές. Στις παρεμβάσεις των ομιλητών επισημάνθηκε ότι η αναβάθμιση των λιμανιών, η διασύνδεσή τους με οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα και η ανάπτυξη σύγχρονων logistics αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να ενισχυθεί ο ρόλος της Βόρειας Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς εμπορικούς διαδρόμους. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας τόνισε ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση των κρίσιμων υποδομών, ώστε τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας να συνδεθούν πιο αποτελεσματικά με την ενδοχώρα, τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. Αντίστοιχα, από την των ελληνικών σιδηροδρόμων, επισημάνθηκε ότι η ενίσχυση των σιδηροδρομικών συνδέσεων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την αξιοποίηση των λιμενικών επενδύσεων και την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας ανέδειξε από την πλευρά του τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η ναυτιλία στους νέους ανθρώπους, τονίζοντας ότι τα επαγγέλματα της θάλασσας μπορούν να αποτελέσουν πεδίο απασχόλησης, εξέλιξης και παραμονής των νέων στον τόπο τους.
Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφορούσε την κρουαζιέρα και τον θαλάσσιο τουρισμό. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας και COO της Celestyal Cruises, Γιώργος Κουμπενάς, ανακοίνωσε την ένταξη των λιμένων  της Μακεδονίας και της Θράκης από το 2027 ως σταθμού στη νέα γραμμή κρουαζιέρας της Celestyal Cruises, η οποία θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη, νησιά του Αιγαίου, την Αίγυπτο και τον Βόλο.
Παράλληλα, τονίστηκε ότι για την περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού απαιτούνται σύγχρονες μαρίνες, αναβαθμισμένες λιμενικές υποδομές, καλύτερες υπηρεσίες υποδοχής και ισχυρότερη σύνδεση των λιμανιών με τους τουριστικούς προορισμούς της ενδοχώρας.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Στέφανος Χατζημανώλης, ανέδειξε τη δυνατότητα αξιοποίησης των λιμανιών της Βορείου Ελλάδος ως αφετηρίας ταξιδιών για δικαιούχους προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού από την ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα. Όπως επισήμανε, ο συνδυασμός της μόνιμης επιβατικής κίνησης, της έγκαιρης ενημέρωσης των βαλκανικών τουριστικών αγορών και της σύνδεσης με νησιά όπως η Χίος και η Σάμος μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για βιώσιμη και οικονομικά επιτυχημένη ακτοπλοϊκή διασύνδεση.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στον ρόλο της νέας γενιάς στη ναυτιλία. Η Πρόεδρος του Propeller Club, Port of Piraeus Δανάη Μπεζαντάκου, αναφέρθηκε στην σημασία της διεθνούς δικτύωσης, της συνεργασίας και της σύνδεσης της εκπαίδευσης με τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Παρουσίασε το έργο του YES Forum, ως πρωτοβουλίας που φέρνει τους νέους σε άμεση επαφή με τις επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου, και υπογράμμισε την ανάγκη χαρτογράφησης των πραγματικών αναγκών της Βόρειας Ελλάδας, τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων όσο και ανθρώπινου δυναμικού.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον προκάλεσε και η αναφορά της Καθηγήτριας και Προέδρου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χριστίνας Μπουτσούκη στην διαδικασία δημιουργίας επώνυμης έδρας με τίτλο «Γαλάζια Οικονομία». Η νέα έδρα θα έχει ως αντικείμενο την ανάδειξη της σημασίας της ναυτιλίας όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στη βιωσιμότητα των θαλάσσιων μεταφορών, στη διαχείριση λιμένων, στην κυβερνοασφάλεια, στην τεχνολογία και στην τεχνητή νοημοσύνη.
Το 7ο Balkan Forum σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς έφερε στο ίδιο τραπέζι αρμόδιους Υπουργούς, ευρωπαϊκούς και θεσμικούς εκπροσώπους, εκπροσώπους λιμένων, επιχειρηματικούς φορείς, ακαδημαϊκούς και παράγοντες της ναυτιλίας από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια και εντάσσεται στην ευρύτερη εκστρατεία εξωστρέφειας του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη της στρατηγικής θέσης της Μακεδονίας και της Θράκης και την ενίσχυση των συνεργασιών με τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τις διεθνείς αγορές. Έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί αντίστοιχες περιοδείες από τον Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα στην Σόφια τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Βελιγράδι τον περασμένο Μάρτιο και στο Βουκουρέστι τον περασμένο Μάιο.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, επισήμανε ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να συνδεθεί πιο ουσιαστικά με τη ναυτιλία και την θαλάσσια οικονομία. Όπως τόνισε, η περιοχή διαθέτει λιμάνια, υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό, γεωγραφική θέση και άμεση πρόσβαση στις βαλκανικές αγορές.
«Θέλουμε να φέρουμε πιο κοντά την Βόρεια Ελλάδα στη ναυτιλία και τη ναυτιλία στην Βόρεια Ελλάδα. Η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν να αξιοποιήσουν πολύ πιο δυναμικά τη στρατηγική τους θέση, τα λιμάνια τους, τις υποδομές τους και το ανθρώπινο δυναμικό τους. Με σχέδιο, συνεργασίες και εξωστρέφεια, συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε η περιοχή μας να αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρό ρόλο στον σύγχρονο αναπτυξιακό χάρτη», ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας.
Το βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε ισχυρό κόμβο ναυτιλίας, κρουαζιέρας, logistics και συνδυασμένων μεταφορών, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η αναβάθμιση των υποδομών, η ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας και η συνεργασία με τους φορείς της Ελλάδας και των Βαλκανίων.
DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: 397.000 ευρώ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων στην Π.Ε. Καβάλας

image_print

Τη διάθεση συνολικής χρηματοδότησης ύψους 397.000 ευρώ προς τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για εργασίες συντήρησης και επισκευών σε σχολικές μονάδες ανακοίνωσε, με ανάρτησή του, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης. Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατανέμεται στους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου και αφορά παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών κτιρίων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανάρτηση αναφέρει:

To ποσό των 397.000 ευρώ θα λάβουν οι Δήμοι της Π.Ε. Καβάλας, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συντήρηση σχολικών υποδομών.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Καβάλας θα λάβει 202.000 ευρώ, ο Δ. Παγγαίου 90.000 ευρώ, ο Δ. Νέστου 64.000 ευρώ και ο Δ. Θάσου 41.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση αφορά αποκλειστικά εργασίες συντήρησης, επισκευών και λοιπών αναγκαίων παρεμβάσεων σε σχολικά κτίρια, με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η διαρκής αναβάθμιση της παιδείας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα!

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εβριτών στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Α.Μ.Θ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη

image_print

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εβριτών στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, στο πλαίσιο των επαφών του με θεσμικούς φορείς της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τους στόχους και τις προτεραιότητες του Συλλόγου για τη νέα του θητεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Έβρου, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Συλλόγου και στην ανάπτυξη συνεργασιών με την Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωσηφίδης συνεχάρη τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή τους και ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την αναπτυξιακή προοπτική του Έβρου, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας της Περιφέρειας με τους ενεργούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις για ζητήματα που αφορούν την πολιτιστική ανάπτυξη, την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και τη συμμετοχή του Συλλόγου σε δράσεις με ευρύτερο κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εβριτών ευχαρίστησε τον κ. Ιωσηφίδη για την εγκάρδια υποδοχή και τη γόνιμη συζήτηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αναπτυχθεί μια ουσιαστική συνεργασία προς όφελος του τόπου και των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en