Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία | Οι δόσεις με τη νέα ρύθμιση

“Κούρεμα” οφειλών, ανάλογο των δόσεων που επιλέγουν, μπορούν να πετύχουν όσοι σπεύσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σε 100 ή λιγότερες δόσεις εξόφλησης. 

Προϋπόθεση, οι οφειλέτες να πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές Μαρτίου για να μπουν στη ρύθμιση.

Περισσότερο κερδισμένοι αναμένεται να είναι είναι όσοι έχουν μεγάλα ποσά από πρόσθετα τέλη και προσαυξήσεις, καθώς έχουν την ευκαιρία να τα διαγράψουν σε ποσοστό 50% ως και 80% ρυθμίζοντας την οφειλή τους σε δόσεις, ενώ αν την καταβάλλουν σε μία δόση (εφάπαξ εξόφληση), τότε τα πρόσθετα τέλη και οι προσαυξήσεις διαγράφονται ολοσχερώς! 

Από την άλλη πλευρά, όμως, θα πρέπει να προσέξουν τι τους συμφέρει, συνδυάζοντας την ωφέλεια από το “κούρεμα” των προσαυξήσεων με τις επιβαρύνσεις που κρύβει η νέα ρύθμιση, λόγω του επιτοκίου που επιβάλλεται σε όσους χρωστούν κύρια οφειλή άνω των 5.000 ευρώ. Και αυτό γιατί μπορεί ένας οφειλέτης να έχει μεγάλα ποσά από προσαυξήσεις και φαινομενικά να τον συμφέρει να μπει σε 50 ή 72 ή 100 δόσεις διαγράφοντας το 70% ή το 60% ή το 50% των προσαυξήσεων, πλην, όμως, όσο περισσότερες είναι οι δόσεις αποπληρωμής, τόσο μεγαλώνει και η επιβάρυνση του επιτοκίου, που τελικά εξανεμίζει σε πολλές περιπτώσεις τα όποια οφέλη από τη διαγραφή των προσαυξήσεων! 

Με “δύο λόγια”, μπορεί ένας οφειλέτης να διαγράψει το 60% ή το 50% των προσαυξήσεων, αλλά στο τέλος να διαπιστώσει, ότι η συνολική του οφειλή είναι περίπου ίδια με το αρχικό του χρέος, προτού δηλαδή του διαγραφούν οι προσαυξήσεις! Αυτό συμβαίνει επειδή, όσο περισσότερες είναι οι δόσεις, τόσο μεγαλώνει το ποσό της οφειλής που μπαίνει σε ρύθμιση ακριβώς επειδή αυτό το ποσό επιβαρύνεται με τόκο για μεγαλύτερο διάστημα!

Για παράδειγμα, ένας οφειλέτης που έχει κύρια οφειλή 25.000 ευρώ και άλλα 7.500 ευρώ είναι προσαυξήσεις (δηλαδή συνολική οφειλή 32.500 ευρώ), αν επιλέξει τις πολλές δόσεις (72 ή 100) θα έχει μεν “κούρεμα” των προσαυξήσεων στις 3.000 ευρώ και 3.750 ευρώ αντίστοιχα, πλην όμως το συνολικό ποσό που θα μπει σε ρύθμιση θα είναι 30.630,45 ευρώ με τις 72 δόσεις και 32.529,07 ευρώ στις 100 δόσεις. 

Στην πράξη, λοιπόν, το επιτόκιο της ρύθμισης, που είναι 0,25% το μήνα ή 3% ετησίως στο ανεξόφλητο ποσό, εξανεμίζει τα οφέλη από τη διαγραφή των προσαυξήσεων στις περιπτώσεις που επιλέγονται οι πολλές δόσεις. 

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι πολλές δόσεις διευκολύνουν τους περισσότερους οφειλέτες καθώς τα μηνιαία ποσά που καλούνται να πληρώσουν είναι μικρότερα από το αν επέλεγαν τις λιγότερες δόσεις. 

Πόσο κουρεύονται οι προσαυξήσεις 

– Όσοι εξοφλήσουν εφάπαξ τις οφειλές τους, θα τύχουν διαγραφής των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών κατά 100%.

– Όσοι ρυθμίσουν την οφειλή επιλέγοντας 2 έως 36 δόσεις, θα έχουν διαγραφή 80% στις προσαυξήσεις.

– Όσοι κάνουν ρύθμιση σε 37 έως 50 δόσεις, θα έχουν διαγραφή 70%.

– Όσοι επιλέξουν από 51 έως 72 δόσεις, θα έχουν διαγραφή προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών σε ποσοστό 60%.

– Όσοι ενταχθούν σε ρύθμιση από 73 έως 100 δόσεις, θα έχουν διαγραφή προσαυξήσεων κατά 50%. 

Εξόφληση χωρίς τόκο για οφειλή έως 5.000 ευρώ 

Το μεγαλύτερο κέρδος από τη νέα ρύθμιση έχουν όσοι χρωστούν μέχρι 5.000 ευρώ από κύρια οφειλή, ανεξάρτητα από το ύψος των προσαυξήσεων. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το νέο νόμο (4321/15), όσοι έχουν κύρια οφειλή έως 5.000 ευρώ δεν πληρώνουν τόκο για το ποσό που θα βάλουν σε ρύθμιση είτε με τις 12 είτε με τις 100 δόσεις. 

Οι εν λόγω μικροοφειλέτες θα πληρώσουν τη δόση που αναλογεί στο άθροισμα της κύριας οφειλής τους συν τις προσαυξήσεις που θα έχουν μετά τη διαγραφή. 

Το ελάχιστο ποσό δόσης θα είναι 50 ευρώ. 

Για παράδειγμα:

Οφειλέτης που χρωστά εισφορές 3.000 ευρώ (ενός έτους) στον ΟΑΕΕ και άλλα 1.000 ευρώ είναι οι προσαυξήσεις, αν επιλέξει την αποπληρωμή τους σε 72 μήνες, θα τύχει διαγραφής των προσαυξήσεων κατά 60%, οι οποίες θα διαμορφωθούν στα 400 ευρώ και το προς ρύθμιση ποσό θα είναι 3.400 ευρώ. 

Με τις 72 δόσεις η κάθε δόση έρχεται στα 47 ευρώ το μήνα, αλλά επειδή το ελάχιστο ποσό είναι τα 50 ευρώ, ο εν λόγω οφειλέτης θα εξοφλήσει σε 68 μήνες (3.400 €/50 € το μήνα=68 μήνες). 

Οι προθεσμίες 

Στο ΙΚΑ και το ΚΕΑΟ οι αιτήσεις υποβάλλονται ήδη από την περασμένη Πέμπτη, ενώ από τις 2 Απριλίου θα δέχονται αιτήσεις ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και άλλοι φορείς (ΕΤΑΑ κ.λπ.). 

Οι οφειλέτες που μπορούν να αξιοποιήσουν τη νέα ρύθμιση αγγίζουν το 1 εκατομμύριο. 

Σε ΙΚΑ και ΕΤΕΑ υπάρχουν 510.000 οφειλέτες, στον ΟΑΕΕ 340.000, στον ΟΓΑ άλλοι 250.000 και σε άλλους φορείς (ΕΤΑΑ) πάνω από 80.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Απριλίου 2015. 

Σύμφωνα με τον «ΕΤΚ», ίσως δοθεί παράταση, καθώς δεν είναι όλα τα Ταμεία έτοιμα για να υποδεχτούν τον όγκο των αιτήσεων. 

Αυτό θα φανεί στην ημερομηνία που λήγει η αρχική προθεσμία και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η παράταση θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη αν δεν ανταποκριθεί ένας πολύ μεγάλος όγκος (άνω του 40%) των οφειλετών. 

Προσοχή όμως, γιατί είτε με παράταση, είτε χωρίς, όσοι μείνουν εκτός ρύθμισης θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ρύθμιση μόνο με 12 δόσεις! 

Σε αυτή την περίπτωση, όσοι χρωστούν μεγάλα ποσά και δεν σπεύσουν να τα ρυθμίσουν, τότε θα πρέπει να αρχίζουν να ανησυχούν γιατί πλέον αν ζητήσουν ρύθμιση θα πρέπει να ξεχρεώσουν σε 12 μόλις μήνες με δόσεις που για τους οφειλέτες άνω του 1 εκατ. ευρώ, διαμορφώνονται στις 95.365 ευρώ το μήνα! 

Για τους μικρούς οφειλέτες των 3.000 ευρώ οι δόσεις για ρύθμιση σε 12 μήνες είναι 266 ευρώ, που θα πρέπει να τα δίνουν κάθε μήνα, αλλιώς, τα Ταμεία, όπως λένε τουλάχιστον, θα είναι αμείλικτα!

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σέρρες: Πολλές χιλιάδες επισκεπτών στην Αναβίωση του Ρούπελ!

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στο Οχυρό Ρούπελ κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις «1941 – Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» για τα 83 χρόνια από την Μάχη των Οχυρών, καθώς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το κορυφαίο αναβιωτικό δρώμενο στην Ελλάδα «ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» που προσέλκυσε πολλές χιλιάδες επισκεπτών!

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Νίκος Δένδιας, ο οποίος απέσπασε δυνατό χειροκρότημα από το κοινό όταν αποδέχθηκε το αίτημα του Δημάρχου Σιντικής κ.Γεωργίου Τάτσιου να παραχωρηθούν για χρήση στον Δήμο μέρος των Οχυρών και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στα γεωγραφικά του όρια. Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Σιντικής η αξιοποίηση των Οχυρών και τον στρατιωτικών κτιρίων θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα εκτοξεύσει τα έσοδα του Δήμου, αλλάζοντας άρδην την υποτονική κατάσταση στην τοπική οικονομία

Η εκδήλωση «ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» απετέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου Σιντικής με το Σωματείο «ΣΤΕΝΩΠΟΣ-ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΜΠΕΛΛΕΣ & ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ» που ανέλαβε κι έφερε εις πέρας με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το αναβιωτικό δρώμενο, συνέβαλε καθοριστικά στην γενικότερη οργάνωση με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει και διοργάνωσε και παράλληλες δράσεις τις προηγούμενες ημέρες! Άριστες εντυπώσεις άφησαν οι αναβιωτικές ομάδες από Ελλάδα και το Εξωτερικό που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να αναβιώσουν την Μάχη του Ρούπελ και φέτος. Εξαιρετική παρουσία είχαν στις στοές του Οχυρού Ρούπελ οι αναβιωτές του Πολεμικού Μουσείου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗΣ». Καθοριστικής σημασίας ήταν η συμβολή των στελεχών του Ελληνικού Στρατού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών και στελεχών της εταιρείας ΕΞΟΡΥΞΗ στις εντυπωσιακές εκρήξεις και βολές που πραγματοποιήθηκαν. Την παράσταση έκλεψε για μια ακόμη φορά η Αερολέσχη Σερρών με τις χαμηλές πτήσεις των αεροσκαφών της κατά την διάρκεια της αναβίωσης! Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με σημαντική στήριξη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Σερρών! Για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης συνέβαλε καθοριστικά η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΠΟΜΕΑ Σιντικής! Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η εγγονή του Παύλου Μελά κ.Ναταλία Ιωαννίδου!

Κορυφαία στιγμή της αναβίωσης ήταν η παράδοση της σημαίας του Οχυρού Ρούπελ (αμέσως μετά την παράδοση του στους Γερμανούς) στον Υπουργό Άμυνας κ.Νίκο Δένδια από έναν υπερασπιστή του Οχυρού ο οποίος του είπε: «Κύριε Υπουργέ ο Θεός να σας έχει γερό να προστατεύετε την πατρίδα μας».

  

aveserres.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τα 6 «ανοιχτά» προγράμματα της ΔΥΠΑ με επιχορήγηση έως 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης ενημέρωσε ότι αυτό το χρονικό διάστημα υλοποιούνται πέντε προγράμματα επιδότησης της εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες και όλη την επικράτεια, με ποσοστά επιχορήγησης έως 100% και συνολική επιδότηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στις εξής δράσεις:

  1. Πρόγραμμα απασχόλησης 7.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, όπως μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 55 ετών, άνεργα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, κ.ά. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 12 – 24 μήνες, μέχρι 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
  2. Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων 45 ετών και άνω. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, έως 13.709 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
  3. Πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω. Η επιχορήγηση μισθού και εισφορών ανέρχεται σε 715 ευρώ μηνιαία για 15 μήνες, έως 8.580 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
  4. Πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων 30 – 66 ετών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12, έως 17.170 ευρώ ανά θέση εργασίας.
  5. Πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως Άτομα με Αναπηρία, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας, άτομα που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα απεξάρτησης, αποφυλακισμένα άτομα, διεμφυλικά πρόσωπα, θύματα εμπορίας ανθρώπων, κλπ. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 24 μήνες, μέχρι 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
  6. Πρόγραμμα απασχόλησης 7.500 ανέργων ηλικίας 25 – 45 ετών που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 100% του μισθού και των εισφορών για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-30 ετών για 6 μήνες, δηλαδή 6.132 ευρώ, και 80% για την πρόσληψη ανέργων 31-45 ετών, δηλαδή 4.906 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

Η διαδικασία συμμετοχής για τις επιχειρήσεις είναι απλή:

  1. Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω gov.gr.
  2. Οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν τον αριθμό των θέσεων, τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα.
  3. H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις.
  4. Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης.
  1. Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και κάνει πρόσληψη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Λευτέρης Αυγενάκης από Κομοτηνή | Έχουμε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα, να ωθήσουμε τον αγροτικό κόσμο προς το επιχειρείν

Στο μεγάλο βαθμό στον οποίο επηρεάζει η ΕΕ την καθημερινότητά μας και τη ζωή μας γενικότερα αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του με θέμα «Αγροτική Πολιτική και Ευρωπαϊκή Ένωση» που διοργάνωσε στην Κομοτηνή η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Τόνισε ότι η απόφαση που θα αποτυπωθεί στην κάλπη θα είναι εξόχως σημαντική και είπε ότι πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρότητα. Αν κυριαρχήσουν πάλι μνήμες σοσιαλιστών, πρασίνων και αριστερών, είπε, τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για τους αγρότες, καθώς αν εφαρμοστεί η ΚΑΠ 2023 – 2027, όπως θέλουν οι ομάδες της αριστεράς, ο αγροτικός κόσμος θα εξοστρακιστεί.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη ομιλία του στα οφέλη που έχει αποκομίσει η Ροδόπη από δράσεις και επενδύσεις που αποσκοπούν στη στήριξη των παραγωγικών της κλάδων. Ανακοίνωσε ότιμόλις χθες υπεγράφη απόφαση για την ενίσχυση της Αναπτυξιακής Ροδόπης και Ξάνθης με 2,5 εκατ. ευρώ επιπλέον, για την ένταξη δικαιούχων σε επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις στο πλαίσιο των Σχεδίων Βελτίωσης και υπενθύμισε ότι οι ενισχύσεις για Νέους Αγρότες στη Ροδόπη ανήλθαν στα 22 εκατ. ευρώ. Δώσαμε βάρος στους νέους αγρότες, είπε, οι οποίοι έλαβαν από 30.000 ως 40.000 ευρώ. Επίσης, αναφέρθηκε στις στρατηγικές ανάπτυξης (προγράμματα Leader) στα οποία έχουν ενταχθεί δικαιούχοι για ποσό ύψους 15,27 εκατ. ευρώ, καθώς και στα προγράμματα βιολογικής γεωργίας με ποσό ύψους 14,48 ευρώ. Επίσης, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν γίνει πριν το Πάσχα στη Ροδόπη πληρωμές ύψους 28,86 εκατ. ευρώ.

Πρωταγωνιστής η Ελλάδα

Μας χρειάζεται μια Ευρώπη που να προσαρμόζεται γρήγορα στις καταστάσεις που δημιουργεί η κλιματική κρίση, τόνισε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, είπε, καθώς αν εμείς δεν δημιουργήσουμε μηχανισμούς αξιοποιώντας τα κονδύλια, θα είμαστε ανοχύρωτοι. Η κυβέρνηση ξεκίνησε να ενεργεί για τα συμφέροντα των αγροτών πριν τις αγροτικές κινητοποιήσεις, είπε ο Υπουργός και αναφέρθηκε στη συμμαχία που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Αθήνας, με άλλες εννέα ευρωπαϊκές χώρες της μεσογείου- την ομάδα EUMED9- επισημαίνοντας πως η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που προκάλεσε την πρώτη συνάντησή τους στις 24 Ιανουαρίου 2024 και έθεσε την ατζέντα. Ανάλογη συμμαχία προωθήθηκε και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Ελλάδα με την αγροτική της διπλωματία αναδείχθηκε πρωτεργάτης πετυχαίνοντας για πρώτη φορά αλλαγές «εν κινήσει» στην ΚΑΠ.

Είχαμε επιτυχίες στο θέμα της αγρανάπαυσης και καταφέραμε να αμειφθούν οι αγρότες, ενώ πετύχαμε τη μείωση των ελέγχων για τους αγρότες με μικρό κλήρο. Θα παλέψουμε για τρία ακόμα ζητήματα: την απορρόφηση του 2% για να καλύπτουμε τις ανάγκες που προκύπτουν από κρίσεις, τη μείωση του αριθμού και απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων ώστε να αλλάξει η φιλοσοφία και να επιτευχθεί αρμονική συνεργασία μεταξύ περιβάλλοντος και πρωτογενή τομέα και τη δυνατότητα της μεταφοράς κονδυλίων από τον πυλώνα ένα στον πυλώνα δύο και αντίστροφα, ώστε να μεγιστοποιηθεί η απορροφητικότητα.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, στο αρδεύσιμο νερό και στη δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων και στην εκκίνηση της διαβούλευσης για το νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ. Αναφερόμενος στα αγροτικά τμήματα στα επιμελητήρια, είπε πως έχουμε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα, να ωθήσουμε τον αγροτικό κόσμο προς το επιχειρείν.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en