Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σέρρες: Πολλές χιλιάδες επισκεπτών στην Αναβίωση του Ρούπελ!

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στο Οχυρό Ρούπελ κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις «1941 – Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» για τα 83 χρόνια από την Μάχη των Οχυρών, καθώς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το κορυφαίο αναβιωτικό δρώμενο στην Ελλάδα «ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» που προσέλκυσε πολλές χιλιάδες επισκεπτών!

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Νίκος Δένδιας, ο οποίος απέσπασε δυνατό χειροκρότημα από το κοινό όταν αποδέχθηκε το αίτημα του Δημάρχου Σιντικής κ.Γεωργίου Τάτσιου να παραχωρηθούν για χρήση στον Δήμο μέρος των Οχυρών και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στα γεωγραφικά του όρια. Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Σιντικής η αξιοποίηση των Οχυρών και τον στρατιωτικών κτιρίων θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα εκτοξεύσει τα έσοδα του Δήμου, αλλάζοντας άρδην την υποτονική κατάσταση στην τοπική οικονομία

Η εκδήλωση «ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» απετέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου Σιντικής με το Σωματείο «ΣΤΕΝΩΠΟΣ-ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΜΠΕΛΛΕΣ & ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ» που ανέλαβε κι έφερε εις πέρας με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το αναβιωτικό δρώμενο, συνέβαλε καθοριστικά στην γενικότερη οργάνωση με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει και διοργάνωσε και παράλληλες δράσεις τις προηγούμενες ημέρες! Άριστες εντυπώσεις άφησαν οι αναβιωτικές ομάδες από Ελλάδα και το Εξωτερικό που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να αναβιώσουν την Μάχη του Ρούπελ και φέτος. Εξαιρετική παρουσία είχαν στις στοές του Οχυρού Ρούπελ οι αναβιωτές του Πολεμικού Μουσείου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗΣ». Καθοριστικής σημασίας ήταν η συμβολή των στελεχών του Ελληνικού Στρατού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών και στελεχών της εταιρείας ΕΞΟΡΥΞΗ στις εντυπωσιακές εκρήξεις και βολές που πραγματοποιήθηκαν. Την παράσταση έκλεψε για μια ακόμη φορά η Αερολέσχη Σερρών με τις χαμηλές πτήσεις των αεροσκαφών της κατά την διάρκεια της αναβίωσης! Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με σημαντική στήριξη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Σερρών! Για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης συνέβαλε καθοριστικά η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΠΟΜΕΑ Σιντικής! Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η εγγονή του Παύλου Μελά κ.Ναταλία Ιωαννίδου!

Κορυφαία στιγμή της αναβίωσης ήταν η παράδοση της σημαίας του Οχυρού Ρούπελ (αμέσως μετά την παράδοση του στους Γερμανούς) στον Υπουργό Άμυνας κ.Νίκο Δένδια από έναν υπερασπιστή του Οχυρού ο οποίος του είπε: «Κύριε Υπουργέ ο Θεός να σας έχει γερό να προστατεύετε την πατρίδα μας».

  

aveserres.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας ΒΕ στον ιππικό όμιλο στο Πολύστυλο Καβάλας

Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας ΒΕ πραγματοποιήθηκαν στον ιππικό όμιλο Καβάλας στο Πολύστυλο την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, με την ημέρα να είναι αφιερωμένη σε όλα τα κορίτσια που θυσιάστηκαν ώστε σήμερα να γίνεται για δεύτερη χρόνια η πραγματοποίηση των αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας στην καβάλα.

Μια ιστορία που γράφτηκε από παλιά με πόνο κόπο και ιδρώτα τόσο για τους αθλητές τους προπονητές και ακόμη περισσότερο για τους γονείς όπου χωρίς εγκαταστάσεις υποδομές -προπονητές –κατέγραφαν πολλά χιλιόμετρα για αρκετά χρόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα για την καθημερινή τους προπόνηση και την ευζωία των ίππων τους.

 

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ομαλή η διεξαγωγή των εκλογών για το ΤΕΕ ΑΜ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περίπου 120 χιλιάδες Μηχανικοί για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπου θα αναδείξουν με την ψήφο τους τα μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων, του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου και όλων των περιφερειακών οργάνων.

Κάλεσμα ακόμη μεγαλύτερης συμμετοχή διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, δηλώνοντας «οι μηχανικοί να επιλέξουν τους καλύτερους»

Ειδικότερα, από τις 8 το πρωί, οπότε άνοιξαν οι κάλπες και όσο περνάει η ώρα αυξάνεται η προσέλευση και στην πόλη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συμμετοχή των Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ στην Γενική Συνέλευση Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά

Στην Κεφαλλονιά βρίσκεται η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΕΕΕ καθώς και εκπρόσωποι από Επιμελητήρια όλης της χώρας, πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και κοινωνικών εταίρων, για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ.

Οι ευκαιρίες ανάπτυξης της οικονομίας των Ιονίων νήσων αλλά και τα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του νησιού, αλλά και εν γένει οι επιχειρήσεις της χώρας, θα τεθούν σε διάλογο, με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκρέκας, η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο τέως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Ακόμα, από την αντιπολίτευση αναμένεται να βρεθούν στο νησί, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος. Εκπρόσωποι όλων των πολιτικών παρατάξεων έχουν προσκληθεί, ως είθισται, και αναμένεται η συμμετοχή πολλών από αυτούς.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en