Quantcast
Connect with us

LIFESTYLE

Οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το σεξ

Υπάρχει το σημείο G; Πιο μέγεθος μορίου θεωρείται «μεγάλο»;

Η σύγχρονη τηλεοπτική πραγματικότητα, η βιομηχανία του λεγόμενου «star system» και οι διάπλατες πόρτες που άνοιξε στους ανθρώπους η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μέσω του Διαδικτύου, μάς έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι οι σημερινοί άνθρωποι όταν δεν εργάζονται, κοιμούνται ή τρώνε… δεν ασχολούνται με κάτι άλλο παρά μόνο με το σεξ!

Κάνουν σεξ, σκέφτονται το σεξ, κοιτάζουν βίντεο ή εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου με άλλους ανθρώπους να κάνουν σεξ… και πάει λέγοντας.

Κι όμως, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στη The New York Post, οι συγγραφείς του βιβλίου «Don’t Put That in There» (παιδίατροι και ερευνητές της υγείας) υποστηρίζουν με στατιστικά στοιχεία, ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το σεξ

1. Πόσο μεγάλο είναι το… «μεγάλο»;

Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο μέσος όρος μεγέθους ενός ανδρικού μορίου κυμαίνεται ανάμεσα στα 15-18 εκατοστά, οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι τα νούμερα αυτά αποτελούν απλά… εικασίες!

Για ορισμένους, δε… ευσεβή πόθο, παρά επιστήμη!

Μια έρευνα που έγινε σε 2.545 άντρες στο Διαδίκτυο, βρήκε ότι ο μέσος όρος μεγέθους ενός πέους σε στύση ήταν 16,2 εκατοστά με μια απόκλιση 3 εκατοστών.

Μία άλλη έρευνα, που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Kinsey σε 1.661 Αμερικανούς… κατέβασε το μέσο όρο στα 14,22 εκατοστά, τονίζοντας ότι το μέγεθος καθορίζεται από το πώς προέκυψε η στύση στον άντρα.

(Για την ιστορία… το στοματικό σεξ πρόσφερε «καλύτερα αποτελέσματα»!)

2. Οι αθλητές δεν πρέπει να κάνουν σεξ πριν από τους αγώνες

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αθλητικές επιδόσεις αυξάνονται όταν κανείς κάνει σεξ! Ο μέσος αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ κυμαίνονται από 25 έως 125, υποστηρίζουν οι συγγραφείς του βιβλίου.
«Αυτό δεν είναι μεγάλο ποσό ενέργειας, ειδικά για έναν αθλητή. Γι’ αυτούς το σεξ θεωρείται μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα» τονίζουν.

Επιπλέον, το σεξ αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, οδηγώντας σε καλύτερη απόδοση τους αθλητές.

3. Τα στρείδια και η σεξουαλική διέγερση

Πολλοί πιστεύουν ότι τα στρείδια αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία, ωστόσο οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό πρόκειται για μια αυτό-διαιωνιζόμενη αυταπάτη.

«Καμία έρευνα δεν έχει δείξει κάποια σεξουαλική ενίσχυση από την κατανάλωση στρειδιών» αναφέρουν χαρακτηριστικά και επισημαίνουν το εξής: «Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο συστατικό στα στρείδια που θα υπονοούσε την ύπαρξη μιας ικανότητας να… μετατρέπουν τους ανθρώπους σε σεξουαλικά “τέρατα”».

4. Γάμος και αυνανισμός

Οι παντρεμένοι αυτοϊκανοποιούνται λιγότερο; Η άποψη αυτή στηρίζεται στην υπόθεση ότι η «άμεση πρόσβαση» σε ένα σεξουαλικό σύντροφο μειώνει την ανάγκη για αυτοϊκανοποίηση.

Όμως η επιστήμη έχει αντίθετη άποψη.

Σύμφωνα με μια έρευνα, τα ζευγάρια που ζουν κάτω από την ίδια στέγη αυτοϊκανοποιούνται περισσότερο (85% στους άντρες και 45% στις γυναίκες).

5. Οι… μυρωδιές απωθούν τις γυναίκες

Πριν από ένα καυτό ραντεβού, αυτό που πρέπει να κάνει κανείς είναι… μπάνιο!

Κι όμως, η επιστήμη έχει αντίθετη άποψη και σε αυτήν την περίπτωση.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια μελέτησαν την επίδραση που έχει ο ιδρώτας των ανδρών στις γυναίκες και βρήκαν ότι οι γυναίκες που «μύριζαν» την ουσία androstadienone παρουσίαζαν βελτιωμένη διάθεση και σεξουαλική διέγερση.

6. Καλύτερα με περιτομή ή χωρίς;

Η περιτομή συνοδεύεται από θρησκευτικούς και κοινωνιολογικούς παράγοντες. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι μια σεξουαλικά «σοφή» απόφαση, ενώ άλλοι τη χαρακτηρίζουν «βάρβαρη πρακτική».

Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που έχουν κάνει περιτομή είναι περισσότερο προστατευμένοι από διάφορες μολύνσεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, από έρπη, σύφιλη, μαλακό έλκος και διηθητικό καρκίνο του πέους.

Επιπλέον, η περιτομή στους άντρες μειώνει και τις πιθανότητες μολύνσεων εξαιτίας της σεξουαλικής επαφής και στις γυναίκες.

Ακόμη, οι άντρες με περιτομή αναφέρουν ότι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα μόριά τους και μεγαλύτερη ευκολία στην επίτευξη οργασμού.

7. Υπάρχει το σημείο G;

Ενώ πολλές έρευνες υποστηρίζουν την ύπαρξη αυτής της περιοχής στο γυναικείο σώμα, αναφέρουν ακόμη ότι αυτή η περιοχή μπορεί να είναι διαφορετική από γυναίκα σε γυναίκα.

8. Μεγάλα πόδια, μεγάλα χέρια… μεγάλες αυταπάτες

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ένα ζευγάρι μακριών άκρων (πόδια, χέρια) συνοδεύεται και από το ανάλογο… μέγεθος και στο ανδρικό μόριο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι τα μεγάλα πόδια σημαίνουν και… μεγάλο πέος.

Click to comment

Απάντηση

LIFESTYLE

Eurovision 2024 | Απίστευτο και όμως αληθινό – Η EBU προσπάθησε να σώσει το φιάσκο της Σάττι!

Η Μαρίνα Σάττι τερμάτισε στην 11η θέση της φετινής Eurovision, χωρίς να καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι άνθρωποι της EBU αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πρόβας της Μαρίνας Σάττι πλησίασαν την ελληνική αποστολή και της συνέστησαν να μην κάνει μονοπλάνο την εμφάνιση γιατί αφενός είναι σκοτεινό και αφετέρου δεν φαίνεται καλά το χορευτικό.

Δυστυχώς, όπως φάνηκε άλλωστε, η ελληνική αποστολή έμεινε στην απόφασή της, με αποτέλεσμα να έρθει η 11η θέση.

newsbomb

Continue Reading

EVENTS

Eurovision exit poll | Στην 4η θέση η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι»

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τη φετινή ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, που θα γίνει τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που είναι σε εξέλιξη στο eurovisionworld.com, η Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» βρίσκονται στην 4η θέση, κάτω από το φαβορί Κροατία, την Ιταλία και την Ολλανδία. 

Η Ελλάδα συγκεντρώνει μέχρι αυτή τη στιγμή το 6% των ψήφων, μαζί με την Ελβετία και τη Γαλλία. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη δημοσκόπηση για την Eurovision, με τις προβλέψεις της συνήθως να επαληθεύονται.

Πέρσι , η ιστοσελίδα προέβλεψε τη νίκη της Σουηδίας, με την Λορίν, στον διαγωνισμό.

Πηγή: skai.gr

Continue Reading

LIFESTYLE

Τα 4 ζώδια που θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει το 2024

Στις αρχές του 2024, ο Δίας, ένας τυχερός πλανήτης, σταματά την ανάδρομη πορεία του. Κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο αισιόδοξοι και θετικοί για το μέλλον.

Τα 5 ζώδια που θα βρουν την ευτυχία το 2024

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2023, είναι μια καλή στιγμή για να σκεφτείτε τις αποφάσεις και τους στόχους σας για το 2024. Τα άστρα υποδηλώνουν ότι ορισμένα ζώδια μπορεί να έχουν μια πραγματικά υπέροχη χρονιά μπροστά. Το 2024 φέρνει ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα μετά τα σκαμπανεβάσματα του 2023. Είναι η στιγμή για μεγάλες αλλαγές και νέα ξεκινήματα, όχι μόνο για εσάς αλλά για όλους.

Αυτά τα 4 ζώδια θα δουν αλλαγές και νέα ξεκινήματα το 2024

  • Κριός
  • Ταύρος
  • Δίδυμος
  • Αιγόκερως

Κριός

Το 2024 μπορεί να είναι η χρονιά σου. Μπορείς να αλλάξεις ριζικά τον εαυτό σου. Ο Πλούτωνας μετακομίζει στον 11ο οίκο σας, φέρνοντας την ευκαιρία να μεταμορφώσετε τα μελλοντικά σας σχέδια και το πώς ταιριάζετε στο περιβάλλον σας. Είναι πιθανό να καταφέρετε πολλά το 2024. Όταν ο Άρης συναντήσει τον Πλούτωνα στον Υδροχόο στις 14 Φεβρουαρίου, ο αντίκτυπός σας στην κοινότητά σας θα είναι ισχυρός. Γνωρίζοντας καλά τους στόχους σας θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την ισχυρή ενέργεια.

Τα 5 ζώδια που θα δουν την καριέρα τους να απογειώνεται το 2024

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι εκλείψεις στη σχέση σας και το ζώδιό σας σηματοδοτούν μια νέα αρχή. Είναι ένα πράσινο φως από το σύμπαν για να αφήσετε πράγματα που σας κρατούν πίσω και να αγκαλιάσετε ένα νέο κεφάλαιο. Θα αποβάλλεται τις αρνητικές επιρροές και θα απελευθερωθείτε. Ο Απρίλιος φέρνει μια συνάντηση Δία-Ουρανού που οδηγεί σε πιθανώς απροσδόκητα οικονομικά οφέλη. Η τύχη μπορεί να είναι με το μέρος σας, ειδικά σε οικονομικά θέματα, καθώς η Αφροδίτη ενώνεται με τον Δία στον τομέα του πλούτου σας.

Ταύρος

Το 2024, Ταύρε, οι φιλοδοξίες σου θα είναι δυνατές και θα εστιάσεις στη δουλειά σου και στο πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Η επιστροφή του Πλούτωνα στον τομέα της καριέρας τον Ιανουάριο αναδεικνύει τη δουλειά, τη φήμη σας και το πώς σας βλέπουν οι άνθρωποι. Είναι μια ευκαιρία να αφοσιωθείτε στους επαγγελματικούς στόχους σας και να δημιουργήσετε μεγάλο αντίκτυπο. Γύρω από την έκλειψη της Σελήνης τον Μάρτιο, μπορεί να ξανασκεφτείτε την καθημερινότητά σας για να ενισχύσετε την ενέργεια και την αποτελεσματικότητά σας, με στόχο να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

Τα 4 ζώδια που μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή σας άθελά τους

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εσάς. Τον Απρίλιο, ο Δίας και ο Ουρανός συναντιούνται στη ζώνη αυτοέκφρασής σας, ενθαρρύνοντάς σας να δείξετε στον κόσμο ποιοι είστε. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ξεκινήσετε μια νέα διαδικτυακή επιχείρηση ή να επιχειρήσετε κάτι νέο. Ο Μάιος φέρνει μια ισχυρή ευθυγράμμιση μεταξύ της Αφροδίτης και του Δία στο ζώδιό σας, ενισχύοντας ενδεχομένως την οικονομική σας κατάσταση και επιτρέποντάς σας να επαναπροσδιορίσετε τον εαυτό σας. Είναι μια πολύ τυχερή στιγμή για εσάς!

Δίδυμος

Το 2024 υπόσχεται να είναι μια χρονιά γεμάτη με πολλές ιδέες και γνώσεις. Ο πανίσχυρος Πλούτωνας επιστρέφει στον Υδροχόο, το συντροφικό σας ζώδιο, γύρω στις 20 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας μια στιγμή για μεγάλες αλλαγές στην αναζήτησή σας για περιπέτεια, τις πεποιθήσεις σας, θέματα εκπαίδευσης και αυτοανακάλυψης.

Ο Άρης που συναντά τον Πλούτωνα στα μέσα Φεβρουαρίου σας δίνει ενέργεια αλλά σας προτείνει να επιλέξετε προσεκτικά τις κοινωνικές και πνευματικές σας αναζητήσεις. Γύρω στον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι εκλείψεις της Σελήνης και της Ηλίου μπορεί να πυροδοτήσουν ένα νέο έργο που θα αφορά κάτι σημαντικό που σας ενδιαφέρει ή και ένα ρομαντικό ενδιαφέρον. Μπορεί να βρείτε νέους φίλους που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά. Αισθάνεστε πιο σίγουροι για το να μοιραστείτε τις ιδέες και την πνευματικότητά σας με άλλους.

Αιγόκερως

Αιγόκερε, τα πράγματα αλλάζουν το 2024. Η προκλητική φάση με τον Πλούτωνα, που έκανε άνω κάτω την ζωή σας από το 2007, τελειώνει οριστικά στις 20 Ιανουαρίου. Σε αυτό το διάστημα είχατε αρκετές μεταμορφώσεις.

Τον Μάρτιο, ο τυχερός Δίας και ο Ουρανός ενώνονται στη ζώνη αγάπης, δημιουργικότητας και αυτοέκφρασης. Ετοιμαστείτε για κάτι εντελώς νέο και αντισυμβατικό στη ζωή σας. Μπορεί να βρείτε μία ξαφνική αγάπη ή να ανακαλύψετε ένα νέο δημιουργικό ενδιαφέρον. Τον Μάιο, η Αφροδίτη ενώνεται με τον Δία στον Ταύρο, ένα άλλο ζώδιο της Γης, φέρνοντας ρομαντισμό, αξία και αφθονία. Αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μετατρέψετε τις δημιουργικές σας ιδέες σε κάτι σταθερό και κερδοφόρο. Επίσης σας οδηγεί σε ευκαιρίες για σταθερότητα, όπως η δημιουργία οικογένειας, αν αυτό επιθυμείτε.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΥΓΕΙΑ

Οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το σεξ

Υπάρχει το σημείο G; Πιο μέγεθος μορίου θεωρείται «μεγάλο»;

Η σύγχρονη τηλεοπτική πραγματικότητα, η βιομηχανία του λεγόμενου «star system» και οι διάπλατες πόρτες που άνοιξε στους ανθρώπους η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μέσω του Διαδικτύου, μάς έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι οι σημερινοί άνθρωποι όταν δεν εργάζονται, κοιμούνται ή τρώνε… δεν ασχολούνται με κάτι άλλο παρά μόνο με το σεξ!

Κάνουν σεξ, σκέφτονται το σεξ, κοιτάζουν βίντεο ή εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου με άλλους ανθρώπους να κάνουν σεξ… και πάει λέγοντας.

Κι όμως, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στη The New York Post, οι συγγραφείς του βιβλίου «Don’t Put That in There» (παιδίατροι και ερευνητές της υγείας) υποστηρίζουν με στατιστικά στοιχεία, ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το σεξ

1. Πόσο μεγάλο είναι το… «μεγάλο»;

Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο μέσος όρος μεγέθους ενός ανδρικού μορίου κυμαίνεται ανάμεσα στα 15-18 εκατοστά, οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι τα νούμερα αυτά αποτελούν απλά… εικασίες!

Για ορισμένους, δε… ευσεβή πόθο, παρά επιστήμη!

Μια έρευνα που έγινε σε 2.545 άντρες στο Διαδίκτυο, βρήκε ότι ο μέσος όρος μεγέθους ενός πέους σε στύση ήταν 16,2 εκατοστά με μια απόκλιση 3 εκατοστών.

Μία άλλη έρευνα, που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Kinsey σε 1.661 Αμερικανούς… κατέβασε το μέσο όρο στα 14,22 εκατοστά, τονίζοντας ότι το μέγεθος καθορίζεται από το πώς προέκυψε η στύση στον άντρα.

(Για την ιστορία… το στοματικό σεξ πρόσφερε «καλύτερα αποτελέσματα»!)

2. Οι αθλητές δεν πρέπει να κάνουν σεξ πριν από τους αγώνες

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αθλητικές επιδόσεις αυξάνονται όταν κανείς κάνει σεξ! Ο μέσος αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ κυμαίνονται από 25 έως 125, υποστηρίζουν οι συγγραφείς του βιβλίου.
«Αυτό δεν είναι μεγάλο ποσό ενέργειας, ειδικά για έναν αθλητή. Γι’ αυτούς το σεξ θεωρείται μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα» τονίζουν.

Επιπλέον, το σεξ αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, οδηγώντας σε καλύτερη απόδοση τους αθλητές.

3. Τα στρείδια και η σεξουαλική διέγερση

Πολλοί πιστεύουν ότι τα στρείδια αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία, ωστόσο οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό πρόκειται για μια αυτό-διαιωνιζόμενη αυταπάτη.

«Καμία έρευνα δεν έχει δείξει κάποια σεξουαλική ενίσχυση από την κατανάλωση στρειδιών» αναφέρουν χαρακτηριστικά και επισημαίνουν το εξής: «Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο συστατικό στα στρείδια που θα υπονοούσε την ύπαρξη μιας ικανότητας να… μετατρέπουν τους ανθρώπους σε σεξουαλικά “τέρατα”».

4. Γάμος και αυνανισμός

Οι παντρεμένοι αυτοϊκανοποιούνται λιγότερο; Η άποψη αυτή στηρίζεται στην υπόθεση ότι η «άμεση πρόσβαση» σε ένα σεξουαλικό σύντροφο μειώνει την ανάγκη για αυτοϊκανοποίηση.

Όμως η επιστήμη έχει αντίθετη άποψη.

Σύμφωνα με μια έρευνα, τα ζευγάρια που ζουν κάτω από την ίδια στέγη αυτοϊκανοποιούνται περισσότερο (85% στους άντρες και 45% στις γυναίκες).

5. Οι… μυρωδιές απωθούν τις γυναίκες

Πριν από ένα καυτό ραντεβού, αυτό που πρέπει να κάνει κανείς είναι… μπάνιο!

Κι όμως, η επιστήμη έχει αντίθετη άποψη και σε αυτήν την περίπτωση.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια μελέτησαν την επίδραση που έχει ο ιδρώτας των ανδρών στις γυναίκες και βρήκαν ότι οι γυναίκες που «μύριζαν» την ουσία androstadienone παρουσίαζαν βελτιωμένη διάθεση και σεξουαλική διέγερση.

6. Καλύτερα με περιτομή ή χωρίς;

Η περιτομή συνοδεύεται από θρησκευτικούς και κοινωνιολογικούς παράγοντες. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι μια σεξουαλικά «σοφή» απόφαση, ενώ άλλοι τη χαρακτηρίζουν «βάρβαρη πρακτική».

Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που έχουν κάνει περιτομή είναι περισσότερο προστατευμένοι από διάφορες μολύνσεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, από έρπη, σύφιλη, μαλακό έλκος και διηθητικό καρκίνο του πέους.

Επιπλέον, η περιτομή στους άντρες μειώνει και τις πιθανότητες μολύνσεων εξαιτίας της σεξουαλικής επαφής και στις γυναίκες.

Ακόμη, οι άντρες με περιτομή αναφέρουν ότι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα μόριά τους και μεγαλύτερη ευκολία στην επίτευξη οργασμού.

7. Υπάρχει το σημείο G;

Ενώ πολλές έρευνες υποστηρίζουν την ύπαρξη αυτής της περιοχής στο γυναικείο σώμα, αναφέρουν ακόμη ότι αυτή η περιοχή μπορεί να είναι διαφορετική από γυναίκα σε γυναίκα.

8. Μεγάλα πόδια, μεγάλα χέρια… μεγάλες αυταπάτες

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ένα ζευγάρι μακριών άκρων (πόδια, χέρια) συνοδεύεται και από το ανάλογο… μέγεθος και στο ανδρικό μόριο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι τα μεγάλα πόδια σημαίνουν και… μεγάλο πέος.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική | Ενημερωτική εκδήλωση για το πλάσμα

Το Κέντρο Υγείας Καβάλας, σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας διοργανώνει την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στις 19:30 στην αίθουσα της Μεγάλής Λέσχης Καβάλας μια ενδιαφέρουσα, πρωτότυπη ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: <<Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική>>, επίσης θα παρουσιαστεί το Ιατρείο Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών  Παθήσεων του Κέντρου Υγείας Καβάλας. Οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης θα είναι ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας και ο Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας. 

Η θεραπεία με PRP είναι μια σύγχρονη, βιολογική μορφή θεραπείας μυοσκελετικών παθήσεων, η οποία συνίσταται στην έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια στην πάσχουσα περιοχή. Ενισχύει σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης των τραυματισμένων ιστών (τενόντων, χόνδρων, οστών και μυών), με φυσικό τρόπο και χωρίς να εμπεριέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Η θεραπεία με PRP χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα σε αρκετές μυοσκελετικές παθήσεις.

Επίσης θα παρουσιαστεί το Ιατρείο Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών  Παθήσεων του Κέντρου Υγείας Καβάλας. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε όλους.

Ο ομιλητής θα είναι ο Ορθοπαιδικός-Χειρουργός, Επιμελητής Κέντρου Υγείας Καβάλας, αρμοδιότητας 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Μαυρόπουλος Ροδίων.

 

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Πώς σε 11 χρόνια χάθηκαν 23.000 μόνιμες θέσεις εργασίας στην Υγεία

Μπορεί το υπουργείο Υγείας να «διαφημίζει» συχνά προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, όμως έχει χάσει περισσότερες από 23.000 μόνιμες θέσεις εργασίας μέσα σε 11 χρόνια, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ.

Τη στιγμή που η Δημόσια Υγεία ψυχορραγεί και το αρμόδιο υπουργείο επιχειρεί με ανακοινώσεις για προσλήψεις υγειονομικών να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, τα δεδομένα από τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου δείχνουν ξεκάθαρα πώς διαμορφώνεται η τραγική κατάσταση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας, η πλειονότητα των οποίων αποτελείται από υγειονομικούς, έχει μειωθεί κατά 25,03% μέσα σε 11 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο του 2012 το υπουργείο Υγείας είχε 94.164 άτομα μόνιμο προσωπικό, ενώ τον Δεκέμβριο του 2023 μόλις 70.582, δηλαδή 23.582 λιγότερες μόνιμες θέσεις εργασίας.

Οι 14.631 (38,07%) μόνιμες θέσεις εργασίας χάθηκαν τα τρία πρώτα χρόνια των μνημονίων, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε αρκετός χρόνος από τότε για την οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), όμως δεν υπήρξε καμία κυβερνητική κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διευκρινίζεται ότι τα εν λόγω δεδομένα δεν αποτυπώνουν πλήρως την εικόνα της ζημιάς που έχει υποστεί το ΕΣΥ τα τελευταία 12 χρόνια και με την έναρξη των μνημονίων, αφού μείωση μόνιμου προσωπικού υπήρξε και πριν το 2012, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι υπάρχει λειτουργικό αδιέξοδο λόγω ελλείψεων προσωπικού. Συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη ξύνουν τον πάτο του βαρελιού και για να καλύψουν τα προβλήματα, αλλά απλώς προχωρούν σε υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού. Δηλαδή αδειάζουν τη μία μονάδα για να γεμίσει η άλλη. Έτσι όμως κλείνουν μία τρύπα και ανοίγουν μία άλλη», εξηγεί στο NEWS 24/7 ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΕΔΗΝ).

Με κουρασμένο και γηρασμένο προσωπικό το ΕΣΥ

Ως εκ τούτου, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με το ελάχιστο προσωπικό, αντιμετωπίζει σήμερα μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Ένα από τα πιο καίρια ζητήματα είναι η γήρανση του προσωπικού. Λόγω του χαμηλού αριθμού προσλήψεων τα τελευταία 12 χρόνια, μεγάλο μέρος του προσωπικού του ΕΣΥ βρίσκεται κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης, ενώ υπάρχουν ειδικότητες στις οποίες εργάζονται συνταξιούχοι που έχουν λάβει παράταση.

Το 2023, οι συνταξιοδοτήσεις υγειονομικών ανήλθαν σε 3.381, ενώ προσλήφθηκαν μόλις 1.063 εργαζόμενοι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, με άμεσες συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

«Έχουμε κύμα μαζικών αποχωρήσεων και όχι μόνο συνταξιούχους. Τα τελευταία τρία χρόνια χάσαμε 7.500 εργαζόμενους που δεν έχουν αναπληρωθεί. Οι προκηρύξεις που γίνονται, αν δεν βγουν άγονες, καθυστερούν 5 χρόνια λόγω του ΑΣΕΠ. Για να γίνει πιο κατανοητό, η προκήρυξη του 2024 για 6.500 υγειονομικούς, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2030. Οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, οι χαμηλοί μισθοί που δεν είναι ανταγωνιστικοί με αυτούς του ιδιωτικού τομέα και των χωρών της ΕΕ, δημιουργούν αρνητικό κλίμα. Αν δεν αποφασίσει η κυβέρνηση να δώσουν άμεσα χρήματα στη δημόσια υγεία, δυστυχώς ο τελευταίος υγειονομικός σύντομα θα κλείσει την πόρτα. Με δημόσια δαπάνη στο 5,5% στην Υγεία, δεν μπορεί να εξασφαλιστούν οι ασθενείς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 7,5%», συμπληρώνει ο κ. Γιαννάκος.

Δεν είναι μόνο οι υγειονομικοί

Οι προσλήψεις για θέσεις που μένουν κενές στην Υγείας δεν αφορά μόνον τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Μάλιστα, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη για εργαζομένους σε διοικητικές υπηρεσίες, τεχνικό προσωπικό κ.ά., καθώς οι προσλήψεις σε αυτούς τους κλάδους είναι ελάχιστες τα τελευταίες χρόνια.

Την ίδια στιγμή, πολλά νοσοκομεία έχουν αφήσει τις θέσεις εργαζομένων κενές και έχουν αναθέσει σε εργολαβικές εταιρείες υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης κ.λπ.

Τι ποσοστό μόνιμων εργαζομένων χάθηκε από άλλα υπουργεία

Η εικόνα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τον τομέα της Υγείας γίνεται ξεκάθαρη με τη σύγκριση του ποσοστού χαμένων μόνιμων θέσεων εργασίας από άλλα υπουργεία.

Για παράδειγμα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Δεκέμβριο του 2023 είχε 61,468 μόνιμους υπαλλήλους, ενώ τον Δεκέμβριο του 2012 είχε 64074, κάτι που σημαίνει μείωση 4.07%.

Παρόμοια είναι και η εικόνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου τον Δεκέμβριο του 2023 εργάζονταν 87.418 μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ τον Δεκέμβριο του 2012 εργάζονταν 92.784, κάτι που σημαίνει μείωση μόνιμου προσωπικού 5,78%.

news247

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις για το Μελάνωμα από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου Ν. Καβάλας, θα πραγματοποιήσει 50 προληπτικές εξετάσεις για το μελάνωμα ΔΩΡΕΑΝ, στις ημερομηνίες από Τετάρτη 15/5 – Παρασκευή 24/5/2024.

 Το μελάνωμα είναι μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου του δέρματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ.

 Προηγούνται οι ανασφάλιστοι και οι οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας.

Τα γραφεία μας βρίσκονται Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9 (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Είμαστε ανοιχτά από Δευτέρα έως  Παρασκευή από τις 10 – 12πμ.

Τηλ. 2510 620 208

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en