ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι αγρότες στις Σέρρες έκαψαν τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αγρότες των Σερρών την Παρασκευή (22/1) το πρωί εν μέσω γιουχαρισμάτων έκαψαν την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και πέταξαν αυγά στο κτίριο.

Είχε προηγηθεί πανσερραϊκή αγροτική συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (οι αγρότες δεν έφεραν τρακτερ, αλλά φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα περίπου 20 με τα οποία απέκλεισαν τον δρόμο έξω απο το κτίριο) κι ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας που κατευθύνθηκε στο βουλευτικό γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά. Οι αγρότες που βρέθηκαν στο γραφείο της, έδωσαν συμβολικά στο προσωπικό μία καρτέλα με αυγά.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Εμπορίου (όπου συστεγάζεται και το γραφείο της βουλευτού κυρίας Σταμπουλή) όπου πέταξαν αυγά στο κτίριο και στη συνέχεια έκαψαν στο οδόστρωμα τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικροτεί τις κινητοποιήσεις των αγροτών η Αφροδίτη Σταμπουλή!

Mε δελτίο τύπου η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, (αποσιωπά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μόνο συστάσεις στους αγρότες για απομόνωση ακροδεξιών προκλήσεων) από τη μια θεωρεί ότι οι «αστοχίες του σχεδίου που πρέπει να αλλάξουν έχουν γίνει κατανοητές» και από την άλλη επικροτεί ουσιαστικά (!!!) τις ενέργειες των αγροτών, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «προσφέρουν στην κυβέρνηση ένα ακόμη όπλο για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές»

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της για τις κινητοποιήσεις των αγροτών αναφέρει:

Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Κινητοποιήσεις αγροτών

Κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών οι αγρότες της περιοχής μας διατράνωσαν την αντίθεσή τους σε σημεία του σχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα που τους αφορούν, προσφέροντας στην κυβέρνηση ένα ακόμη όπλο για τη διαπραγμάτευση με


τους δανειστές. Οι αστοχίες του σχεδίου που πρέπει να αλλάξουν έχουν γίνει κατανοητές και οι συσκέψεις στην κατεύθυνση αυτή είναι συνεχείς σε κάθε επίπεδο, ενώ οι αλλαγές που απαιτούνται δε θα είναι σύμφωνες με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες των θεσμών.
Γι’ αυτό το σκοπό, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 6μ.μ., στη Βουλή συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Εκεί θα γίνει εμφανές ποια κόμματα της αντιπολίτευσης θα συμβάλουν με προτάσεις και κυρίως θα στηρίξουν, έστω και τώρα, το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων της χώρας, μολονότι ευθύνονται για τη δραματική του επιδείνωση τα τελευταία χρόνια.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο, οι αγρότες έχουν κάθε δυνατότητα να συνεχίσουν να ασκούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα της συνάθροισης και της διαμαρτυρίας, απομονώνοντας τις ακροδεξιές προκλήσεις, προστατευμένοι από τη νέα νομοθεσία και την άμεμπτη, μέχρι στιγμής, εφαρμογή της από τις αρμόδιες αρχές, που τους έχει διασφαλίσει η κυβέρνηση της αριστεράς.

Αφροδίτη Σταμπουλή
Βουλεύτρια
ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version