Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επεισόδια στα Εξάρχεια | Φωτιές και οδοφράγματα

Aντιεξουσιαστές έριξαν λίγο πριν τις 7 χθες το βράδυ μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην οδό Στουρνάρη.

Μέσα στο Πολυτεχνείο υπήρχαν τουλάχιστον 30 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ενώ είχαν στηθεί οδοφράγματα στην οδό Τσαμαδού.

Η ηρεμία επικράτησε επικράτησε μετά τις 12.30 στην περιοχή του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκαν πολύωρα επεισόδια όλο το βράδυ μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών.

Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα παραμένουν εντός του Πολυτεχνείου μέχρι και αυτήν την ώρα.

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τις 19:00 το βράδυ, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία η κατάσταση να είναι αποπνικτική.

Οι νεαροί έστησαν οδοφράγματα σε δρόμους των Εξαρχείων, ενώ με ορμητήριο το Πολυτεχνείο εκτόξευαν μολότοφ προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο «κλεφτοπόλεμος» συνεχίστηκε για αρκετές ώρες, με την αστυνομία να επιστρατεύει την υδροφόρο αντλία «ΑΥΡΑ» για να απωθήσει τους κουκουλοφόρους και να σβήσει τις φλόγες σε τμήματα του οδοστρώματος από τις μολότοφ.

Έκαψαν την ελληνική σημαία

Την ελληνική σημαία έκαψαν κουκουλοφόροι στη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια.

«Με χτύπησε Νίκο, με χτύπησε»

Από βεγγαλικό ευθείας βολής χτυπήθηκε ο ρεπόρτερ του Alpha Γιώργος Γρηγοριάδης την ώρα που μετέδιδε ζωντανά από τα Εξάρχεια τα επεισόδια μεταξύ νεαρών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο δημοσιογράφος είναι καλά στην υγεία του.

Ένταση έξω από τη ΓΑΔΑ

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από τη ΓΑΔΑ με κουκουλοφόρους που πέταξαν μολότοφ και πέτρες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, οι δράστες ήταν άτομα που αποχώρησαν από τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου και κατευθύνονταν προς τα Εξάρχεια.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Όμως και στη Θεσσαλονίκη, ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα, πυρπολώντας πλαστικούς κάδους, τραπεζάκια και πίνακες που φαίνεται ότι μετέφεραν νωρίτερα στην Εγνατία από την Πολυτεχνική Σχολή, την οποία χρησιμοποίησαν ως «ορμητήριο» για να εκτοξεύσουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες λίγα μέτρα πιο μακριά, μπροστά από το Παλέ ντε Σπορ, τη βόρεια πύλη της ΔΕΘ και μέσα στους χώρους της Έκθεσης.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης, προκειμένου να τους οδηγήσουν σε οπισθοχώρηση. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, καθώς ο κλεφτοπόλεμος συνεχιζόταν για πάνω από δύο ώρες. Λίγες δεκάδες μέτρα πιο δυτικά, εργοτάξιο του Μετρό πήρε φωτιά και για την κατάσβεσή της έφτασε στο σημείο πυροσβεστικό όχημα.

Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων και εξετάζει τη συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Μολότοφ στην Πάτρα

Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες τιμήθηκε φέτος στην Πάτρα η 45η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, την οποία οργάνωσαν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, το εργατικό κέντρο, η επιτροπή ειρήνης Πάτρας και άλλοι φορείς, ενώ συμμετείχε και ο δήμος Πατρέων.

Μετά τις ομιλίες ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία πέρασε από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα και κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου.

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου, όπου συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι σωματεία, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις κ.α.

Κατόπιν, ξεκίνησε πορεία στο κέντρο της Πάτρας, η οποία κατευθύνθηκε προς το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα. Όταν η πορεία έφθασε κοντά στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Αγίου Νικολάου, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ και κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Στην συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν πέντε άτομα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

www.newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανησυχία πολιτών για τα μέτρα πυροπροστασίας στα ακίνητα στα 300 μέτρα από δασική έκταση

αρότι δεν αλλάζουν οι προθεσμίες και ούτε οι πολίτες θα… αποφύγουν να πληρώσουν περί τα 500 ευρώ για να συντάξουν με μηχανικό τα δύο σχετικά έγγραφα, περιορίζεται, ωστόσο, ο αριθμός των κατοικιών που αφορά ο Κανονισμός. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους -οι οποίοι αντιδρούσαν έντονα για τον όγκο που θα είχαν να διαχειριστούν- να αξιοποιούν, σε περίπτωση έλλειψης, προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος «διορθώνει» την οριζόντια υποχρέωση λήψης μέτρων και υποβολής των σχετικών μελετών, η οποία αρχικά αφορούσε όλα τα ακίνητα σε ακτίνα 300 μέτρων ακόμα και από πάρκα ή άλση, περιπτώσεις δηλαδή που σύμφωνα με τους ειδικούς αφορούσαν σε περισσότερα από 2 εκατ. ακίνητα. Πλέον ο Κανονισμός αφορά «σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα 300 μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των αλσών, ο Κανονισμός εφαρμόζεται μόνο στα κτίρια που βρίσκονται εντός αυτών και όχι στα όμορα του άλσους ακίνητα, ούτε και σε αυτά που έχουν πρόσωπο στο άλσος».

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ο Κανονισμός δεν εφαρμόζεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ούτε στην περίπτωση που υπάρχει εντός αυτών κτίσμα βοηθητικής χρήσης για την αποθήκευση εξοπλισμού, εργαλείων και υλικών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση γεωργικής δραστηριότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι οι 6 ένοχοι – Τους επιβλήθηκε ποινή 5 ετών

Ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στην αίθουσα με τους αστυνομικούς να συγκρατούν τους συγγενείς που κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, ενώ ορισμένοι από τους συγγενείς πέταξαν και καρέκλες.

Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ με συγγενείς να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε άλλος συγγενής θύματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζονται τα σενάρια για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Παραμένει το θέμα στο επίκεντρο που θέλει την συγχώνευση των υπηρεσιών ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Πολλά τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί εως και σήμερα χωρίς τίποτα όμως να είναι σίγουρο αφήνοντας σε αβεβαιότητα τόσο εργαζόμενους όσο και αρμόδιους της υπηρεσίας.

Σενάριο υπάρχει γύρω από θέμα με τις ΔΕΥΑ να γίνονται μια ανά περιφερειακή ενότητα ενώ εκεί που χρήζει ανάγκη να υπάρχει ακόμη μια ως υποβοήθεια.

Σίγουρα όμως δεν είναι ένα σχέδιο που από οποίο σενάριο και να ισχύσει , θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en