Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΟΑΕΔ | Επίδομα εργασίας 300 ευρώ σε ανέργους, η διαδικασία και οι δικαιούχοι

image_print

Πρόσκληση προς τους μακροχρόνια ανέργους θα αποστείλει η ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) για να προσέλθουν για τη σύνταξη του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης.

Ειδικότερα θα εκδοθεί ΚΥΑ για το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης για να ξεκινήσει η διαδικασία και στην συνέχεια μετά από πρόσκληση της ΔΥΠΑ θα συντάσσεται το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης σε κάθε άνεργο.

Το εφάπαξ επίδομα εργασίας 300 ευρώ θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους άνω των 5 ετών που θα συναινέσουν να καταρτιστεί Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Το επίδομα αυτό δίνεται εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές ενώ η παροχή αυτή χορηγείται μόνο μία φορά.

Στο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης αποτυπώνονται οι επαγγελματικοί στόχοι του αναζητούντος εργασία σε συνάρτηση με τη μέχρι τότε απασχόλησή του και τις αποδοχές του, τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που ήδη κατέχει και αυτές που πρέπει να αποκτήσει, καθώς και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του, τον τόπο διαμονής και δραστηριοποίησής του και τα λοιπά απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή του στην αγορά εργασίας.

Περιλαμβάνει τις επιμέρους διαδοχικές ενέργειες, ιδίως την κατάρτιση και τις ειδικές ενέργειες αναζήτησης εργασίας, οι οποίες συνοδεύονται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, και αποσκοπούν στην εύρεση κατάλληλης θέσης εργασίας ή, εάν αυτό είναι ανέφικτο, θέσης εργασίας που προσιδιάζει, όσο είναι δυνατόν, στις ατομικές ιδιότητες του αναζητούντος εργασία.

Καταρτίζεται από τον εργασιακό σύμβουλο της ΔΥΠΑ σε συνεργασία με τον αναζητούντα εργασία και συναποφασίζεται από αυτούς. Με το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης εξειδικεύεται κατά τρόπο δεσμευτικό η συνεργασία μεταξύ του αναζητούντος εργασία και της ΔΥΠΑ και ο τρόπος ένταξης του αναζητούντος εργασία στην αγορά εργασίας.

Η κατάρτιση του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης είναι προαιρετική για τους εκπαιδευτικούς, τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους των περιπτώσεων β και γ της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 1545/1985 που καθίστανται βραχυχρόνια άνεργοι για χρονικό διάστημα μέχρι έξι συνεχόμενους μήνες.

Παράλληλα η εγγραφή στο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ γίνεται με αίτηση του ανέργου που αναζητά εργασία.

Η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ διασυνδέεται με το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ και, με τη διασύνδεση αυτή, επιβεβαιώνεται ότι ο κάτοχός της είναι εγγεγραμμένος σ’ αυτό, ή και ότι είναι δικαιούχος επιδομάτων, παροχών και βοηθημάτων από τη ΔΥΠΑ.

Μπορεί να παρέχεται υπό μορφή ψηφιακής εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα ή κάρτας που περιέχει επεξεργαστή, ο οποίος επιτρέπει την επιβεβαίωση της ισχύος της, ή με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ είναι ψηφιακό αρχείο που τηρείται στη ΔΥΠΑ, περιλαμβάνει ιδίως τα παρακάτω στοιχεία για κάθε εγγεγραμμένο, τα οποία συνιστούν το ψηφιακό του προφίλ:

α) στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα/ επώνυμο/ πατρώνυμο/μητρώνυμο/ ΑΦΜ/ ΑΜΚΑ),

β) διεύθυνση κατοικίας,

γ) ημερομηνία γέννησης,

δ) οικογενειακή κατάσταση (γάμος/ σύμφωνο συμβίωσης/ διαζύγιο/ διάσταση/ τέκνα – γονική μέριμνα ή επιμέλεια αυτών),

ε) κατάσταση ως προς τις παροχές της παρ. 4, καθώς και τις παροχές της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 19 (δικαιούχος ή μη),

στ) ύπαρξη ή μη ατομικού σχεδίου δράσης και την ημερομηνία σύνταξης και πιο πρόσφατης επικαιροποίησης αυτού,

η) προτάσεις που έγιναν από τη ΔΥΠΑ για κατάλληλες θέσεις εργασίας,

θ) τυχόν διοικητικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε σχέση με την εφαρμογή του παρόντος και της λοιπής προνοιακής νομοθεσίας,

ι) άλλα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει η τήρηση των υποχρεώσεων της ΔΥΠΑ και των αναζητούντων εργασία.

Σε κάθε αναζητούντα εργασία παρέχεται η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ.

Η έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Μητρώου ΔΥΠΑ γίνεται αφού ολοκληρωθεί η μετάπτωση σε αυτό των υφισταμένων Μητρώων Ανεργίας που τηρεί η ΔΥΠΑ.

Πηγη: dikaiologitika.gr

Click to comment

Απάντηση

ΝΕΣΤΟΣ

Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή σε Παγγαίο και Νέστο

Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή σε Παγγαίο και Νέστο
image_print

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουλίου σε περιοχές των Δήμων Παγγαίου και Νέστου, λόγω εργασιών συντήρησης στο δίκτυο.

Στον Δήμο Παγγαίου, η διακοπή θα διαρκέσει από τις 08:00 έως τις 12:00 και θα επηρεάσει τμήμα του Ποδοχωρίου, κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Στον Δήμο Νέστου, χωρίς ρεύμα θα μείνει από τις 08:00 έως τις 14:00 το χωριό Παράδεισος, καθώς και όλες οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι καταναλωτές καλούνται, για λόγους ασφαλείας, να θεωρούν ότι τα καλώδια και οι εγκαταστάσεις του δικτύου βρίσκονται συνεχώς υπό τάση, ακόμη και κατά τη διάρκεια της διακοπής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Δήμος Παγγαίου – 08:00 έως 12:00
Ποδοχώρι, στο τμήμα του οικισμού κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Δήμος Νέστου – 08:00 έως 14:00
Χωριό Παράδεισος και όλες οι εγκαταστάσεις της περιοχής.

DNews Widget
Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλα – Θάσος – Σαμοθράκη: Το Υπουργείο ζητά μελέτες βιωσιμότητας

Λιμάνι Καβάλας
image_print

επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει την Καβάλα με τη Σαμοθράκη, μέσω Θάσου, βρέθηκε στο επίκεντρο επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελικής Δεληκάρη, προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Απαντώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας, ξεκαθάρισε ότι, με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι δυνατή η επαναφορά της συγκεκριμένης γραμμής, καθώς δεν περιλαμβάνεται στην ισχύουσα πρόσκληση αποκλειστικής εξυπηρέτησης για την περίοδο 2025-2029.

Όπως εξήγησε, το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την προκήρυξη της γραμμής στο πλαίσιο του τρέχοντος διαγωνισμού, ενώ δεν υπάρχει και η δυνατότητα σύναψης σύμβασης μέσω απευθείας ανάθεσης.

Ο κ. Γκίκας επισήμανε ακόμη ότι η Σαμοθράκη εξυπηρετείται ήδη μέσω του υφιστάμενου σχεδιασμού, με τη γραμμή Σαμοθράκη – Λήμνος να έχει ενισχυθεί με δύο επιπλέον δρομολόγια την εβδομάδα.

Ωστόσο, ο υφυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί εκ νέου το αίτημα στο μέλλον, εφόσον κατατεθούν τεκμηριωμένες προτάσεις από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή την αγορά.

Όπως ανέφερε, βασική προϋπόθεση είναι η εκπόνηση και υποβολή μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, οι οποίες θα πρέπει να αποδεικνύουν τις πραγματικές συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής, να αξιολογούν την επάρκεια των λιμενικών υποδομών και να τεκμηριώνουν την αναπτυξιακή συμβολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Η απάντηση του Υπουργείου σημαίνει ότι το αίτημα για τη σύνδεση Καβάλας – Θάσου – Σαμοθράκης δεν απορρίπτεται οριστικά, ωστόσο η επανεξέτασή του θα εξαρτηθεί από την ύπαρξη τεκμηριωμένων στοιχείων που θα αποδεικνύουν τη βιωσιμότητα και τη σκοπιμότητα της γραμμής.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Η ομάδα ΔΙΑΣ έσωσε 56χρονο από φωτιά στην Παναγία

Καμένο στρώμα και μαξιλάρια σε υπνοδωμάτιο μετά από φωτιά σε κατοικία στην Παναγία Καβάλας.
image_print

Η άμεση επέμβαση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ αποδείχθηκε καθοριστική σε περιστατικό πυρκαγιάς που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε κατοικία στην περιοχή της Παναγίας, στην Καβάλα, αποτρέποντας, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στο σπίτι όπου διαμένει μόνος ένας 56χρονος άνδρας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κατοικία φέρεται να μην διαθέτει ηλεκτροδότηση, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι ενδέχεται να μην έχει ούτε υδροδότηση. Ο άνδρας είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία, καθώς συνηθίζει να επαιτεί στο κέντρο της πόλης.

Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το στρώμα στο οποίο βρισκόταν ξαπλωμένος ο 56χρονος, με πιθανότερο σενάριο η φωτιά να προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο. Τα ακριβή αίτια διερευνώνται.

Περίοικοι ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο έφτασαν πρώτοι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας νερό από γειτονικές αυλές, κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τη φωτιά μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με επτά πυροσβέστες, οι οποίοι προχώρησαν στην πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και στην ασφάλιση του χώρου.

Ο 56χρονος φέρεται αρχικά να αρνήθηκε να απομακρυνθεί από την κατοικία, ωστόσο, μετά την εξέτασή του από γιατρό, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νοσηλεύεται με εγκαύματα στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος, ενώ έχει εισπνεύσει σημαντική ποσότητα καπνού.

Κάτοικοι της περιοχής, όπου η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, επισημαίνουν ότι η έγκαιρη άφιξη και η άμεση επέμβαση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ συνέβαλαν καθοριστικά στον περιορισμό της φωτιάς, εκφράζοντας θετικά σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το περιστατικό.

Πηγή πληροφοριών-φωτογραφίας: proininews.gr

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en