Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Η ομάδα ΔΙΑΣ έσωσε 56χρονο από φωτιά στην Παναγία

Καμένο στρώμα και μαξιλάρια σε υπνοδωμάτιο μετά από φωτιά σε κατοικία στην Παναγία Καβάλας.
image_print

Η άμεση επέμβαση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ αποδείχθηκε καθοριστική σε περιστατικό πυρκαγιάς που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε κατοικία στην περιοχή της Παναγίας, στην Καβάλα, αποτρέποντας, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στο σπίτι όπου διαμένει μόνος ένας 56χρονος άνδρας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κατοικία φέρεται να μην διαθέτει ηλεκτροδότηση, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι ενδέχεται να μην έχει ούτε υδροδότηση. Ο άνδρας είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία, καθώς συνηθίζει να επαιτεί στο κέντρο της πόλης.

Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το στρώμα στο οποίο βρισκόταν ξαπλωμένος ο 56χρονος, με πιθανότερο σενάριο η φωτιά να προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο. Τα ακριβή αίτια διερευνώνται.

Περίοικοι ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο έφτασαν πρώτοι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας νερό από γειτονικές αυλές, κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τη φωτιά μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με επτά πυροσβέστες, οι οποίοι προχώρησαν στην πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και στην ασφάλιση του χώρου.

Ο 56χρονος φέρεται αρχικά να αρνήθηκε να απομακρυνθεί από την κατοικία, ωστόσο, μετά την εξέτασή του από γιατρό, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νοσηλεύεται με εγκαύματα στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος, ενώ έχει εισπνεύσει σημαντική ποσότητα καπνού.

Κάτοικοι της περιοχής, όπου η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, επισημαίνουν ότι η έγκαιρη άφιξη και η άμεση επέμβαση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ συνέβαλαν καθοριστικά στον περιορισμό της φωτιάς, εκφράζοντας θετικά σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το περιστατικό.

Πηγή πληροφοριών-φωτογραφίας: proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα: Πλήθος πιστών στην Παναγία για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου

image_print

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε στην Καβάλα ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να τιμήσει την Παναγία, παραμονή της μεγάλης θεομητορικής εορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Η ακολουθία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαθιάς ευλάβειας, με τους πιστούς να συμμετέχουν στην προσευχή και να προσκυνούν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας.

Ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες θρησκευτικές εορτές της Ορθοδοξίας, με την Κοίμηση της Θεοτόκου να τιμάται σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στην Καβάλα, ο εορτασμός κορυφώνεται σήμερα, ανήμερα της εορτής, με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα : Στην είσοδο του Νοσοκομείου Καβάλας επιστρέφουν τα αστικά λεωφορεία

image_print

Επανέρχεται η προηγούμενη διαδικασία για τα αστικά λεωφορεία στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τα αστικά λεωφορεία θα προσεγγίζουν και πάλι την είσοδο του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, διευκολύνοντας την πρόσβαση ασθενών, συνοδών, επισκεπτών και εργαζομένων.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, επανέρχεται η προηγούμενη διαδικασία, με τα λεωφορεία να εισέρχονται στον χώρο του Νοσοκομείου και να φτάνουν έως την είσοδο του κτιρίου για την επιβίβαση και αποβίβαση του επιβατικού κοινού.

Η αλλαγή αναμένεται να διευκολύνει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, καθώς και όσους προσέρχονται στο Νοσοκομείο για εξετάσεις, νοσηλεία ή επίσκεψη σε ασθενείς.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση αποκαθίσταται η απευθείας σύνδεση των αστικών συγκοινωνιών με την είσοδο του Νοσοκομείου Καβάλας, περιορίζοντας την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

DNews Widget
Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Καβάλα: Διακοπή δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος – Καβάλα

Πλοίο στη γραμμή Πρίνος – Καβάλα με αφορμή τη διακοπή των δρομολογίων λόγω ισχυρών ανέμων
image_print

Ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Θρακικό – Η αναστολή ισχύει από τις 07:15.

Διακόπηκαν από το πρωί της Παρασκευής 14 Αυγούστου 2026 τα δρομολόγια των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων ανοικτού τύπου στην πορθμειακή γραμμή Πρίνος – Καβάλα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, η αναστολή απόπλου τέθηκε σε ισχύ από τις 07:15, καθώς το δελτίο καιρού της ΕΜΥ για το Θρακικό προβλέπει ανατολικούς – βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 6 έως 7 μποφόρ.

Οι καιρικές συνθήκες στο Θρακικό παραμένουν δυσμενείς, με τη θάλασσα να χαρακτηρίζεται ταραγμένη, γεγονός που οδήγησε στην εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας και στη διακοπή των δρομολογίων.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από ή προς τη Θάσο καλό είναι να ενημερώνονται για τυχόν νεότερες ανακοινώσεις σχετικά με την επανέναρξη των δρομολογίων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en