ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις του market pass απο αρχές Φεβρουαρίου

Από 1η Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου 2023 περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά (αντιστοιχούν σε περίπου 8.500.000 ωφελούμενους) θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση για το ΜarketPass προκειμένου να επιδοτηθούν συνολικά για 6 μήνες από 132 έως 600 ευρώ ανάλογα την οικογενειακή τους κατάσταση.

Η τελική απόφαση για την κάρτα αγορών προβλέπει όλες τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τα ποσά αλλά και τις διαδικαστικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να μην βρεθούν εκτός επιδότησης ενώ είναι δικαιούχοι. 

 Η αίτηση

 Ουσιαστικά, όσοι υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να αναγράψουν, αφού χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς του Taxisnet για να εισέλθουν στη σχετική ιστοσελίδα που θα ανοίξει αρχές Φεβρουαρίου (www.vouchers.gov.gr), το κινητό τους τηλέφωνο και το προσωπικό email τους. Αυτά στην περίπτωση που αποφασίσουν να λάβουν την επιδότηση μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας. Αν επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στο λογαριασμό τότε θα χρειαστεί να αναγράψουν στην αίτηση και το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους. Με αυτά τα στοιχεία η αίτηση θα θεωρείται ολοκληρωμένη και θα ενημερώνονται μέσω αυτόματων και εξ αποστάσεως διασταυρώσεων αν είναι δικαιούχοι ή όχι του Market Pass και το ποσό που τους αναλογεί, ενώ οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μέσω ΚΕΠ, όχι μόνο ηλεκτρονικά. 

 Τα φιλοξενούμενα άτομα

Η επιδότηση αντιστοιχεί στο 10% των μηνιαίων αγορών βάσει ενός πλαφόν που έχει θέσει η κυβέρνηση για κάθε κατηγορία χωριστά (άγαμους, έγγαμους χωρίς παιδιά, έγγαμους με ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα τέκνα).

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι η εν λόγω ενίσχυση αφορά το σύνολο του νοικοκυριoύ και όχι μεμονωμένα άτομα. Για παράδειγμα αν ένα νοικοκυριό αποτελείται και από φιλοξενούμενους, τότε θα υποβληθεί μία αίτηση από την αρχηγού του νοικοκυριού ο οποίος και θα συμπεριλάβει στον αριθμό των ατόμων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και το φιλοξενούμενο μέλος. Όμως ο φιλοξενούμενος δεν θα υποβάλει χωριστή αίτηση όπως είχε συμβεί παλαιότερα με το fuell Pass ή με τα κουπόνια διακοπών (π.χ Εύβοια Pass).

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version