ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξάνθη | Έγκαιρα έτοιμα τα άρματα του Καρναβαλιού

Καθ όλα έτοιμη θα είναι η Ξάνθη την ερχόμενη Κυριακή, για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, καθώς τα άρματα τα οποία θα πλαισιώνουν τους καρναβαλιστές θα βρίσκονται στην θέση τους, παρόλα τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα.

Τα φετινά άρματα είναι 5, στο κλίμα των τελευταίων ετών, κατά τα οποία έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός τους αλλά και όσα κατασκευάζονται από τους τοπικούς καλλιτέχνες. Τα 2 από αυτά αγοράστηκαν εκτός Ξάνθης, ένα εκ των οποίων είναι αυτό του Βασιλιά Καρνάβαλου για το οποίο παρουσιάστηκε το γνωστό πρόβλημα με τις διαστάσεις, οι οποίες είχαν δοθεί από το Κέντρο Πολιτισμού πριν τρεις μήνες, όταν και παραγγέλθηκα.

Ένα άρμα κατασκευάστηκε στην Ξάνθη

Ένα άρμα κατασκευάστηκε φέτος από τον Αντώνη Κουτσούμπα, αυτό της βασίλισσας ενώ δύο παλιά άρματα πρόκειται να ανακαινισθούν μερικώς για να παρουσιαστούν και στη φετινή παρέλαση.

Οι εργασίες για την κατασκευή τους ολοκληρώνονται και όπως αναφέρει ο γλύπτης και δημιουργός των αρμάτων, Αντώνης Κουτσούμπας, η αναγνώριση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, από κάθε γωνιά του κόσμου, δίνει το έναυσμα για περαιτέρω ανάδειξή του θεσμού, με ποικίλους τρόπους από την πλευρά τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και των ίδιων των πολιτών.

Πάντως τα άρματα για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής θα είναι έγκαιρα έτοιμα ενώ χιλιάδες καρναβαλιστές, με κέφι και ζωντάνια θα στείλουν το πιο δυνατό μήνυμα διασκέδασης και ξεγνοιασιάς από την πόλη της Ξάνθης, η οποία γιορτάζει τα 50 χρόνια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version