Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καρναβάλι σε κάθε γωνιά της χώρας | Οι παρελάσεις και όλα όσα έγιναν στο «ρυθμό» της Αποκριάς

Το Καρναβάλι είχε την τιμητική του σήμερα Κυριακή (17.03.2024) με παρελάσεις με άρματα να γίνονται σε κάθε γωνιά της χώρας, η οποία κινήθηκε στο ρυθμό των Αποκριών.

Φυσικά το Καρναβάλι της Πάτρας τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα και σε αυτές τις Απόκριες, με τα άρματα να είναι και φέτος εκατοντάδες και τους συμμετέχοντες πάνω από 60.000.

Μάλιστα, η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει, ούτε τους καρναβαλιστές, αλλά ούτε και τους χιλιάδες επισκέπτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση. Η καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε με τη δημοτική μουσική του Δήμου Πατρέων που παιάνιζε καρναβαλικούς ρυθμούς και τις μαζορέτες, ενώ ακολούθησαν τα άρματα, του καρναβαλικού εργαστηρίου.

Συγκεκριμένα, παρέλασαν ο «Προπομπός», ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος», το άρμα με την «Βασίλισσα» του πατρινού καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, το άνθινο άρμα με τα 30.000 γαρύφαλλα, το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο «Τζον Λένον» με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Στη συνέχεια, παρέλασαν τα 181 πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού» με τις εντυπωσιακές στολές τους και τα εμπνευσμένα καπέλα και αξεσουάρ τους. Μάλιστα, αρκετά από τα πληρώματα είχαν δημιουργήσει, με χιούμορ, αισθητική και φαντασία, άρματα, ευρηματικές – ευφάνταστες τροχήλατες κατασκευές, αλλά και μικροκατασκευές. Δεν έλειψαν και τα άρματα με πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα, όπως αυτό υπέρ της Παλαιστίνης.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις τελείωσαν το βράδυ με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου ενώ ακολούθησε συναυλία.

Κεντρικό στοιχείο της τελετής ήταν η καύση του βασιλιά καρνάβαλου, που μέσα από τις στάχτες του μετέδωσε τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας, ενώ αμέσως μετά ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων φώτισε τον ουρανό, δίνοντας μία ξεχωριστή λάμψη στην καρναβαλική νύχτα.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σημείωσε ότι «το μεγάλο ταξίδι τού καρναβαλιού μας για το 2024 έφτασε στο τέλος του, αφού πρώτα έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στις γειτονιές τής πόλης και τις μετέτρεψε σε χώρους κεφιού».

Απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες νέους και τις νέες της Πάτρας που πήραν μέρος στο καρναβάλι, τόνισε ότι «η δύναμή σας είναι ατελείωτη, αυτή είναι η δύναμη του καρναβαλιού της πόλης μας» και πρόσθεσε: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες που δημιούργησαν αυτή την περίοδο. Το καρναβαλικό μας συνεργείο, τους εργαζόμενους του Δήμου, που χωρίς αυτούς γρανάζι δεν γυρνά και όλους εσάς που ο καθένας από το πόστο του και με τη συμμετοχή του έβαλε το λιθαράκι του, για να είναι το καρναβάλι μας ασφαλές και να έχει την μοναδική και μεγάλη επιτυχία που σημείωσε φέτος».

Επίσης, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι «το ταξίδι του καρναβαλιού μας του 2025 ξεκινάει με πρωταγωνιστές όλους εσάς, ώστε να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο καρναβάλι το 2025».

Αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία των Heaven on Mars, που ταξίδεψε το κοινό στην δεκαετία των 80’s, ενώ το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Djs Μιχάλη Τσαουσόπουλο και Κώστα Ζήκο.

Αθήνα

Στην Αθήνα έγινε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι στο Ζάππειο το πρωί. Το απόγευμα μια μεγάλη πομπή υπό τους ήχους κρουστών ξεκίνησε από το Σύνταγμα, πλημμύρισε την Πλάκα και κατέληξε σε ένα μεγάλο γλέντι στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Χαϊδάρι

Ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι στήθηκε στην Στρατάρχου Καραϊσκάκη, όπου ο Δήμος Χαϊδαρίου οργάνωσε την μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού. Πολιτιστικοί σύλλογοι,σχολεία, σχολές χορού, πρόσκοποι, μικροί και μεγάλοι χόρεψαν, τραγούδησαν και συμμετείχαν στην παρέλαση των αρμάτων, ενώ άλλοι την απόλαυσαν παρακολουθώντας την. Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος ευχαρίστησε τον κόσμο για αυτή τη συγκλονιστική συμμετοχή και το κέφι, καθώς όπως είπε αυτές οι στιγμές χαράς είναι απαραίτητες για όλους.

Η παρέλαση κατέληξε στην Πλατεία Ηρώων όπου είχε στηθεί γλέντι, ωστόσο παρ’ ότι η διάθεση όλων ήταν στα ύψη, η βροχή που έπιασε χάλασε τα σχέδια.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί όλους στα Χαϊδαριώτικα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στο χώρο της πρώην γιορτής του κρασιού, στο Δαφνί, από τις 11:00 και μετά.

Νίκαια – Ρέντη

Με την κεντρική παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων στο Ρέντη, ολοκληρώθηκε το 30Ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Μια παρέλαση που είχε ήρωες παραμυθιών και κινουμένων σχεδίων αλλά και πληρώματα με συνθήματα κοινωνικά. Το 1ο Γυμνάσιο Ρέντη έδωσε το δικό του μήνυμα αντικαπνιστικού αγώνα με τους μαθητές να μετατρέπονται σε τσιγάρα που καπνίζουν ανθρώπους και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου έγιναν γλειφιτζούρια που μοίραζαν αγκαλιές. Στην παρέλαση συμμετείχαν 15 άρματα, 20 πληρώματα και σχεδόν 5.000 καρναβαλιστές. Μετά το τέλος της παρέλασης η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου φρόντισε να καθαρίσει τους δρόμους έτσι ώστε η πόλη να είναι καθαρή και λειτουργική.

Ξάνθη

Το καρναβάλι στην Ξάνθη είναι ένα από τα διασημότερα στη χώρα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, χιλιάδες καρναβαλιστές ξεφάντωσαν υπό τους ήχους δυνατής μουσικής…

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη ξεκίνησε το μεσημέρι, με 8.000 καρναβαλιστές. Ο Ερυθρός Σταυρός με διασώστες και νοσοκόμους αλλά και οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται επί ποδός, ώστε να διευκολύνουν και να βοηθήσουν τους επισκέπτες.

Υπάρχουν τρεις ειδικοί χώροι στάθμευσης δυο στις εισόδους της πόλης της Ξάνθης και ένας στην Κομοτηνή από όπου υπάρχει δωρεάν μεταφορά.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το κάψιμο του Τζάρου, ενώ αύριο Καθαρά Δευτέρα έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων για το ξεκίνημα της Σαρακοστής.

Στην κορυφή της παρέλασης ο Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού, η οποία χαιρετούσε τον κόσμο πάνω από το άρμα της.

Την έναρξη του καρναβαλιού κήρυξαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός και ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώ επί ποδός από νωρίς το πρωί βρισκόταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μιχάλης Τσέπελης.

Ρέθυμνο

Με τη βροχή πυροτεχνηματων και βεγγαλικών που φώτισαν με μία πανδαισία χρωμάτων τον ρεθεμνιώτικο ουρανό ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο φετινό καρναβάλι στο Ρέθυμνο.

Μικροί και μεγάλοι είπαν «ναι» στο ραντεβού του 2025 με τις προετοιμασίες να ξεκινούν λίγο πριν από το καλοκαίρι μιας και αφορά ένα στοίχημα, το οποίο όπως λέει και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, δεν πρέπει ποτέ να χαθεί.

Ήδη τους δρόμους της πόλης, όπου πρωταγωνιστησε το μεγάλο γλέντι της παρέλασης, έχουν αναλάβει από νωρίς τα συνεργεία καθαριότητας επαναφέροντας την εικόνα ενός επιμελημενου κέντρου για να υποδεχτεί τους επισκέπτες της Καθαράς Δευτέρας.

Οι καρναβαλιστές, συνεχίζουν τη διασκέδαση με τις παρέες γεμάτες κέφι και διάθεση σε κάθε γειτονιά της πόλης και στα μαγαζιά, με πάρτι και μουσικές εκδηλώσεις.

Καλαμάτα

Υπό καταρρακτώδη βροχή η παρέλαση, στο καρναβάλι στην Καλαμάτα. Οι 4.000 καρναβαλιστές πάντως, δεν έδειξαν να πτοούνται…

Ο καιρός δεν ήταν «σύμμαχος» στο 11ο Καλαματιανό Καρναβάλι καθώς η παρέλαση διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή. Αυτό ωστόσο δεν πτόησε σε καμία περίπτωση τους περίπου 4.000 καρναβαλιστές, κάθε ηλικίας, να διασκεδάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας να δώσουν το παρών στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη φετινή παρέλαση συμμετείχε και μια ομάδα από το διάσημο καρναβάλι του «Μαρτινιάνο» από τα ελληνόφωνα χωρίς της κάτω Ιταλίας και συγκεκριμένα το «Σαλέντο». Εντυπωσίασαν με τις χειροποίητες μάσκες τους λίγο πριν παρουσιάσουν το δικό τους δρώμενο.

Παρουσία είχαμε και από το Κουκερι της Βουλγαρίας για 2η φορά που εντυπωσίασαν με τις στολές τους. Παρουσιαστής του 11ου Καλαματιανου καρναβαλιού ήταν ο Τόνι Σφίνος, ωστόσο η συναυλία του που ήταν προγραμματισμένη αμέσως μετά την παρέλαση ματαιώθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν από τη βροχή. Δείτε τις εικόνες του best-tv…

   Ιωάννινα

Το καρναβάλι στον Κατσικά στα Γιάννενα, έφερε για ακόμα μια χρονιά χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν κόσμο γεμάτο χρώμα και φαντασία…

Tο φημισμένο καρναβάλι στον Κατσικά στα Γιάννενα προσέλκυσε εκατοντάδες ανθρώπους από κοντινά και μακρινά μέρη. Η γιορτή αυτή φέτος φαίνεται να ξεπέρασε κάθε προσδοκία, προσφέροντας ένα μείγμα από ενήλικους και παιδιά που ανακάτευαν χαρακτηριστικές στιγμές τόσο από το χθες όσο και από το σήμερα.

Το θέμα φέτος φαίνεται να ήταν ο συνδυασμός των παραδοσιακών στοιχείων με τις επίκαιρες αναφορές, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο και ενδιαφέρον φόντο για τους επισκέπτες. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία και άλλες τοπικές ομάδες καρναβαλιστών συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν εντυπωσιακές στολές και ενδιαφέρον θέματα που αναδείκνυαν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες ενώθηκαν γύρω από τις φλόγες, με το γλέντι να ξεκινά. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά αποδείχτηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της γιορτής, δείχνοντας τη δύναμη και το πάθος που χρειάζεται για να οργανωθεί μια τόσο μεγάλη και επιτυχημένη εκδήλωση.

Με τη βοήθεια και τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών, ο σύλλογος κατάφερε να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων που κέρδισε τις εντυπώσεις και τις καρδιές του κοινού.

Ναύπλιο Ένα πολύχρωμο, χαρούμενο κύμα ενθουσιασμού, με κεφάτη διάθεση από καρναβαλιστές, ξεχύθηκε στην πόλη του Ναυπλίου το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με το argolikeseidiseis.gr καρναβαλική παρέλαση αφού διέσχισε τους δρόμους του Ναυπλίου κατέληξε στο λιμάνι της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η καύση του βασιλιά καρνάβαλου.

Σύρος

Με τη συμμετοχή 16 ομάδων και πάνω από 1.500 ατόμων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου η κεντρική παρέλαση του Συριανού Καρναβαλιού στους δρόμους της

Σύμφωνα με το Cyclades24.gr το 40ο Συριανό Καρναβάλι ήταν το πιο επιτυχημένο, η συμμετοχή έσπασε τα ρεκόρ και η διασκέδαση χτύπησε κόκκινο.

Νάξος

Με πολλές συμμετοχές και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση του καρναβαλιού στη Χώρα Νάξου, το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως αναφέρει το Cyclades24.gr,  κόσμος πλημμύρισε την παραλιακή οδό με τον ηλιόλουστο καιρό να αποτελεί σύμμαχο. Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 15:00 όπου και τα άρματα ξεκίνησαν την παρέλαση.

Σύλλογοι, φορείς και ομάδες πολιτών, με άρματα εμπνευσμένα από την τοπική και γενικότερη επικαιρότητα, χάρισαν άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

newsit.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε το πρωί του Σαββάτου 27 Απρίλιου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπολος στο γραφείο του απο μαθητές Μουσικών Σχολείων που βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Αδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδίαν” αλλά και απο την Πανηπειροτική Ενωση Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en