AUTOMOTO

Ν. Παναγιωτόπουλος | Ερώτηση για την διακοπή διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που αναφέρεται στην άρση του αδιεξόδου στις εξετάσεις νέων και τις ανανεώσεις υφιστάμενων αδειών οδήγησης.

Στην προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη διακοπή της διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης αλλά και την αδυναμία ανανέωσης και επέκτασης υφιστάμενων αδειών αναφέρθηκε με ερώτηση που κατέθεσε την Παρασκευή 3 Ιουνίου ο Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος ζητώντας να πληροφορηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει για την άρση του αδιεξόδου.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη

ΘΕΜΑ: Εξετάσεις υποψήφιων οδηγών και Ανανεώσεις-Επεκτάσεις υφιστάμενων αδειών οδήγησης

Η προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί:
Η συνεχιζόμενη αποχή των υπαλλήλων του τομέα Μεταφορών από τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, λόγω της μη καταβολής της αποζημίωσης που ελάμβαναν για την απασχόλησή τους μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών τους, έχει ως αποτέλεσμα να μην εκδίδονται διπλώματα οδήγησης εδώ και τρεις μήνες.

– πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αφού υπολογίζεται ότι εισπράττονται, σε ετήσια βάση, 43 περίπου εκατομμύρια ευρώ από τα παράβολα για τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών

– προκαλεί απώλεια εσόδων και «πάγωμα» της επαγγελματικής δραστηριότητας για τις σχολές οδηγών

– επιφέρει αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες στους υποψηφίους οδηγούς, που ενώ έχουν καταβάλλει χρήματα, δεν μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης.

– καλλιεργεί κλίμα ανομίας σε κατόχους αδειών οδήγησης που, είτε δεν μπορούν να ανανεώσουν όσες έχουν λήξει, είτε αδυνατούν να τις επεκτείνουν σε ανώτερη κατηγορία κλπ. 

Επειδή η επιχειρούμενη προσωρινή διευθέτηση του ζητήματος με τη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων, πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων επιτροπών της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, εντός του κανονικού ωραρίου για ορισμένες ώρες κάθε εβδομάδα δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα λόγω της στάσης εργασίας των υπαλλήλων-εξεταστών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε άμεσα για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την διακοπή της διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης αλλά και την αδυναμία ανανέωσης και επέκτασης υφιστάμενων αδειών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Παναγιωτόπουλος

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version