ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου | Θετικός ο Ξανθός στο αίτημα αυτονομίας

Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις δημόσιες δομές Υγείας της Θράκης.

Οιι εργαζόμενοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως απόρροια της διασύνδεσης του νοσηλευτικού ιδρύματος με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Όπως τόνισαν ότι από το 2013 που έγινε η συγχώνευση, το Νοσοκομείο έχει φθίνουσα πορεία και συρρικνώνεται συνεχώς. Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να δοθούν επιπλέον κίνητρα για προσλήψεις καθώς ενώ προκηρύσσονται θέσεις, τελικά καταλήγουν «άγονες» λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος της πλειονότητας των γιατρών να υπηρετήσουν σε νοσοκομεία απομακρυσμένων περιοχών όπως αυτό του Διδυμοτείχου.

Ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι είναι πραγματικά ηρωισμός να εργάζεται κάποιος σε τόσο αντίξοες συνθήκες, με χαμηλούς μισθούς και σε δυσπρόσιτη περιοχή και συμφώνησε ότι σε ορισμένες  περιπτώσεις χρειάζονται επιπλέον κίνητρα προσέλκυσης καθώς αυτά που έχουν ήδη ληφθεί φαίνεται ότι δεν επαρκούν.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα αυτονομίας του Νοσοκομείου, που έχει σοβαρή τεκμηρίωση και ισχυρά επιχειρήματα , ο κ. Ξανθός εμφανίστηκε θετικός,  υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για αποσύνδεση ορισμένων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας ( Νοσοκομεία Λάρισας και Ηρακλείου) και δήλωσε ότι το Υπουργείο Υγείας θα έχει τη δυνατότητα να το εξετάσει μέσα στο 2017  στο πλαίσιο μιας συνολικής νομοθετικής ρύθμισης που θα αφορά νοσοκομεία με ανάλογα προβλήματα .

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version