Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

image_print

Παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, οι Γραμματείες Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ (Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας).

Αφορμή για την παράσταση διαμαρτυρίας αποτέλεσε το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα, που έγινε στον κάθετο άξονα Ορεστιάδας – Ορμενίου στο ύψος του κόμβου των Ριζίων και στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, μοίρασαν προπαγανδιστικό υλικό, περιόδευσαν στους χώρους του νοσοκομείου και συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους και τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Όπως χαρακτηριστικά οι ίδιοι οι νοσηλευτές και εργαζόμενοι σημείωσαν στην αντιπροσωπεία οι ελλείψεις είναι τραγικές. Οι κλινικές υπολειτουργούν. Στην ορθοπεδική υπάρχουν μόνο δύο γιατροί, η νεφρολογική εδώ και 7,5 χρόνια λειτουργεί μόλις με ένα γιατρό, η χειρουργική έχει μόνο δύο γιατρούς. Την ίδια ώρα το νοσοκομείο χρωστά 3400 μέρες ρεπό στους νοσηλευτές. Υπάρχει μάλιστα νοσηλευτής που έχει να πάρει ρεπό 152 μέρες.

Παράλληλα, το ΕΚΑΒ που έχει στην ευθύνη του να συντονίζει την άμεση μεταφορά έκτακτων περιστατικών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας με τα δυο πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα που διαθέτει, τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, τις ελλείψεις προσωπικού, την παλαιότητα του οδικού δικτύου, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της περιοχής μας, αδυνατεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες των κατοίκων στο κρίσιμο ζήτημα της άμεσης παροχής ιατρικής φροντίδας.

Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους και το 2014 με καλύτερο συντονισμό να δυναμώσουν τον αγώνα διεκδικώντας:

  • Την ανάκληση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Διδυμότειχου με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (ΠΓΝΕ).
  • Την άμεση και πλήρη κάλυψη του Νοσοκομείου Διδυμότειχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Σουφλίου, Δικαίων με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης στελέχωση όλων των τμημάτων και κλινικών του με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
  • Την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα.
  • Την πανελλαδική ανάπτυξη ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος ΥΓΕΙΑΣ, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Πηγή: piazzadelpopolo

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Με πλήθος κόσμου ξεκίνησε η Ναυτική Εβδομάδα

Πλήθος κόσμου στην τελετή έναρξης της Ναυτικής Εβδομάδας 2026 στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη
image_print

Με τον αγιασμό των υδάτων και τη ρίψη στεφάνου στη μνήμη των πεσόντων ναυτικών άνοιξε η αυλαία της Ναυτικής Εβδομάδας 2026 στην Αλεξανδρούπολη, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός θεσμού που έχει πλέον καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για την πόλη.

Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Φάρου, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων των αρχών και φορέων της περιοχής. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων, επισημαίνοντας ότι η Ναυτική Εβδομάδα, η οποία αναβίωσε το 2022, αποτελεί πλέον μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στη διαχρονική σχέση της Αλεξανδρούπολης με τη θάλασσα.

Η θάλασσα στο επίκεντρο της πόλης

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη Ναυτική Εβδομάδα «γιορτή της ταυτότητας της Αλεξανδρούπολης», υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχία της βασίζεται στη συνεργασία δεκάδων συλλόγων, εθελοντών, φορέων και πολιτών.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι μεγάλες διοργανώσεις αποτελούν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, επισημαίνοντας πως πρωταγωνιστής της Ναυτικής Εβδομάδας είναι το «εμείς» της τοπικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη διεθνή διάσταση που αποκτά φέτος ο θεσμός, με την παρουσία δημάρχων από γερμανικές πόλεις ενόψει της αδελφοποίησης των δήμων, καθώς και στις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στη Σαμοθράκη.

Συναυλία και πλήθος παράλληλων δράσεων

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη συναυλία του Δημήτρη Μπάση και της Παυλίνας Βουλγαράκη στην πλατεία του Φάρου, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες.

Παράλληλα, η παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης φιλοξένησε πλήθος πολιτιστικών δράσεων, μεταξύ των οποίων η έκθεση ζωγραφικής «Μπλε Διαδρομές», η εικαστική δράση «Άκου τη θάλασσα…», η Ναυτοπροσκοπική Έκθεση στην Αποθήκη Νο1 «Γεώργιος Αλεξανδρής» και η έκθεση «Ορείχαλκος και Ελιά» με έργα του Νικόλαου Τιρικίδη.

Εκδηλώσεις έως τις 12 Ιουλίου

Η Ναυτική Εβδομάδα συνεχίζεται μέχρι τις 12 Ιουλίου με πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, εκθέσεων, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση αφιερωμένη στη θάλασσα, τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια της Αλεξανδρούπολης.

Φωτογραφικό υλικό:

DNews Widget
Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για τους πληγέντες Νέους Αγρότες του Έβρου

ΚΚΕ Έβρος-ερώτηση στη Βουλή για τους πληγέντες Νέους Αγρότες και το Υπομέτρο 6.1
image_print

Τον κίνδυνο απένταξης δικαιούχων του προγράμματος Νέων Αγροτών του 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με την ερώτηση, δεκάδες νέοι αγρότες του Έβρου που είχαν ενταχθεί στο Υπομέτρο 6.1 βρίσκονται αντιμέτωποι με οικονομικό αδιέξοδο, λόγω καθυστερήσεων και αναδρομικών απαιτήσεων που, όπως υποστηρίζεται, θέτουν σε κίνδυνο τη συνέχιση της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι οι παραγωγοί είχαν λάβει τις πρώτες εγκρίσεις τον Ιούλιο του 2022 και έπρεπε να υποβάλουν αίτηση για τη β’ δόση από τον Ιούλιο του 2025. Ωστόσο, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τον Έβρο, είχαν απαλλαγεί από συγκεκριμένες υποχρεώσεις εμπορικών στόχων για τα έτη 2023 και 2024, λόγω ανωτέρας βίας.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι το Πληροφοριακό Σύστημα άνοιξε με καθυστέρηση ενός έτους, τον Ιούνιο του 2026, με αποτέλεσμα ο έλεγχος να μετακυληθεί στις φορολογικές δηλώσεις που αποτυπώνουν τις πωλήσεις του 2025.

Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι, ενώ για το 2025 οι παραγωγοί κινήθηκαν με βάση την υποχρέωση για τζίρο στο 50% της τυπικής απόδοσης ένταξης, με νέα εγκύκλιο ζητείται αναδρομικά να εμφανίσουν τιμολόγια ύψους 60%.

Όπως τονίζουν, η απαίτηση αυτή δημιουργεί άμεσο κίνδυνο απένταξης των Νέων Αγροτών από το πρόγραμμα, ενώ παράλληλα υπάρχει κίνδυνος να ζητηθεί η έντοκη επιστροφή της πρώτης δόσης που έχει ήδη καταβληθεί και αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των εκμεταλλεύσεών τους.

Με την ερώτησή τους, οι βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αποσυρθεί άμεσα η αναδρομική απαίτηση για τιμολόγια ύψους 60% της τυπικής απόδοσης για το 2025 στους Νέους Αγρότες του Έβρου.

Παράλληλα, ζητούν να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ελέγχου, χωρίς νέες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, και να καταβληθεί κανονικά η β’ δόση στους δικαιούχους.

Ακολουθεί η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Για τον άμεσο κίνδυνο απένταξης και την αναδρομική επιβολή εξοντωτικών όρων σε πληγέντες Νέους Αγρότες του Νομού Έβρου (Υπομέτρο 6.1).

Σε καθεστώς οικονομικού αδιεξόδου και ομηρίας βρίσκονται δεκάδες δικαιούχοι του προγράμματος Νέων Αγροτών του 2021 (Υπομέτρο 6.1) στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, εξαιτίας των πολύμηνων καθυστερήσεων και των αυθαίρετων αναδρομικών απαιτήσεων της διοίκησης και του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα με βάση την πρόσκληση του 2021 και έλαβαν τις πρώτες εγκρίσεις τον Ιούλιο του 2022, όφειλαν να υποβάλουν την αίτηση για τη β’ δόση (εξόφληση) από τον Ιούλιο του 2025. Λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή, οι Νέοι Αγρότες του Έβρου απαλλάχθηκαν από τις υποχρεώσεις των ειδικών στόχων εμπορίας (που προέβλεπαν τζίρους στο 50% της τυπικής απόδοσης ένταξης για το 2023 και στο 60% της τυπικής απόδοσης ένταξης για το 2024) λόγω ανωτέρας βίας.

Ωστόσο, με αποκλειστική υπαιτιότητα του Υπουργείου, το Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣΚΕ) άνοιξε με καθυστέρηση ενός ολόκληρου έτους (Ιούνιος 2026). Λόγω αυτής της κρατικής ολιγωρίας, ο έλεγχος μετακυλήθηκε στο σήμερα, με αποτέλεσμα να εξετάζονται οι φορολογικές δηλώσεις που αποτυπώνουν τις πωλήσεις του έτους 2025. Για το έτος 2025, οι παραγωγοί κινήθηκαν με βάση τη σταθερή, μόνιμη συμβατική υποχρέωση του προγράμματος μετά την παρέλευση των ειδικών στόχων, η οποία προέβλεπε τζίρους ύψους 50% επί της τυπικής απόδοσης ένταξης. Παρόλα αυτά, με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου, απαιτείται αυθαίρετα και αναδρομικά από τους ήδη πληγέντες αγρότες του Έβρου να εμφανίσουν για το 2025 τιμολόγια ύψους 60% της τυπικής απόδοσης (στόχος που αφορούσε αποκλειστικά το 2024 και είχε ανασταλεί λόγω των πυρκαγιών).

Αυτή η παράλογη απαίτηση δημιουργεί έναν άμεσο κίνδυνο απένταξης των Νέων Αγροτών από το πρόγραμμα, ενώ παράλληλα απειλούνται με την έντοκη επιστροφή της α’ δόσης που έχουν ήδη λάβει και έχει απορροφηθεί για τις ανάγκες των εκμεταλλεύσεών τους. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, αντί να στηρίξει έμπρακτα τους νέους παραγωγούς που πασχίζουν να επιβιώσουν και να κρατήσουν τις καλλιέργειες τους όρθιες στον πολύπαθο Έβρο, μετακυλίει τις δικές της καθυστερήσεις στις πλάτες τους, αλλάζοντας αναδρομικά τους όρους του προγράμματος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

– Να αποσυρθεί άμεσα η αυθαίρετη και αναδρομική απαίτηση για εμφάνιση τιμολογίων ύψους 60% της τυπικής απόδοσης ένταξης για το έτος 2025 στους Νέους Αγρότες του Έβρου.

– Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ελέγχου χωρίς άλλες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και να καταβληθεί κανονικά η β’ δόση (εξόφληση) στους δικαιούχους.

     Οι Βουλευτές

   Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Η Ζωή Τηγανούρια στη Ναυτική Εβδομάδα

Αλεξανδρούπολη-Ζωή Τηγανούρια με τη Μπάντα της ΑΣΔΙΘ στη Ναυτική Εβδομάδα
image_print

Μία ξεχωριστή συναυλία με τίτλο «Μαζί στον ίδιο ρυθμό» θα παρουσιάσει η Ζωή Τηγανούρια το Σάββατο 11 Ιουλίου, στις 21:00, στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας.

Η γνωστή συνθέτρια και σολίστ θα συμπράξει με τη Μπάντα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης, σε ένα μουσικό ταξίδι βασισμένο στις δικές της συνθέσεις.

Στη συναυλία, η ελληνική παράδοση συναντά τον βαλκανικό ήχο, το tango και σύγχρονες μουσικές επιρροές, μέσα από τραγούδια και ορχηστρικές μελωδίες.

Μαζί με τους μουσικούς της ΑΣΔΙΘ θα συμμετάσχουν οι Βασίλης Κατσούλης στο βιολί, Γιώργος Πολίτης στο ηλεκτρικό μπάσο και Στέλιος Γενεράλης στα τύμπανα.

Στη σκηνή θα βρεθούν επίσης η σοπράνο Βασίλεια Καλλίτση, ο Γιάννης Τσαρσιταλίδης και η Αθανασία Μιχαλακίδου, καθώς και η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης.

Τη μουσική διεύθυνση έχει ο μαέστρος Απόστολος Κουγιουμτζής, ενώ τις διασκευές των ενορχηστρώσεων για τη μπάντα υπογράφουν οι Απόστολος Κουγιουμτζής και Κώστας Κάλλιας.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας ανήκει στη Ζωή Τηγανούρια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en